Skip to main content

Radu Banciu a atras postului B1 TV o amendă de 30.000 de lei. CNA a considerat că Banciu a făcut afirmații xenofobe

 
Radu Banciu a atras postului B1 TV o amendă de 30.000 de lei. CNA a considerat că Banciu a făcut afirmații xenofobe
Radu Banciu

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să amendeze postul B1 TV cu 30.000 de lei pentru două ediții ale emisiunii Lumea lui Banciu în care acesta vorbea extrem de critic despre religia musulmană dar și despre ora de religie în școli.

Publicitate

Banciu a spus în emisiune, în contextul dezbaterilor în spațiul public despre orele de religie: „Este o minciună gogonată, o poveste, așa putem să aducem ode cui vrem noi, mă. Este incredibil câtă importanță se acordă unui lucru care n-are nicio legătură cu contemporanitatea, tată! Este o legendă și-atât.”

Totodată, Consiliul a amendat postul și pentru redifuzarea unei știri pentru care B1 TV fusese deja amendat. Este vorba despre o amendă de 10.000 de lei pentru că a difuzat imagini cu casa de vacanță a șefului penitenciarului Jilava, Cătălin Stroe, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Reprezentantul postului în relația cu CNA, Rareș Anița, le-a declarat membrilor CNA că știrea a fost reluată întrucât apăruseră noi informații despre neregulile din penitenciare.

În aceeași știre, despre șeful penitenciarului Jilava, prezentatoarea a mai spus că pentru respectiva investigație postul a fost amendat de CNA și că astfel, „consiliul organizat politic a considerat că o investigație jurnalistică trebuie sancționată.”„B1 TV este un post persecutat politic de persoanele puse de PSD și PNL în CNA, iar acum neregulile din penitenciare sunt semnalate chiar într-un raport al ANP.”

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • CNA-ul n-are toate mintile!!!Radu Banciu are dreptate cand spune ca religia este o gogoasa de minciuna!!Poate ma repet ,dar religia este cel mai vechi partid din lume!De ce sa-l amendeze pentru adevar?Multi gandesc asa dar nu au curajul s-o spuna in public!Se folosesc de religie in interesul propriu ,desi nu cred in ea!Toti marii escroci il baga la inaintare pe D-zeu,ca sa prosteasca lumea ,iar ei sa faca averi uriase!!Lasati-l pe Banciu!!!

Trimite un comentariu