Skip to main content

Radu Banciu a pierdut definitiv un proces cu Antenele. Realizatorul, obligat să prezinte scuze publice la Lumea lui Banciu

 
Radu Banciu a pierdut definitiv un proces cu Antenele. Realizatorul, obligat să prezinte scuze publice la Lumea lui Banciu
radu banciu

Radu Banciu și B1 TV au pierdut definitiv un proces cu Antena 1 și Antena 3. „Pârâții” trebuie să plătească în solidar despăgubiri de 50 de lei, iar Banciu să prezinte scuze publice la emisiunea sa.

Motivul? Banciu a prezentat într-o ediție din februarie 2012 o informație preluată de pe Facebook, potrivit căreia reporteri ai trustului Intact au cerut angajaților Carrefour să golească rafturile în care se aflau legume pentru a le filma fără produse creându-se astfel imaginea neadevărată a lipsei de produse alimentare.

Publicitate

Ăștia de la Antenă i-au pus pe lucrători să golească lăzile de cartofi, au filmat lăzile goale, imediat după au fost umplute la loc cu cartofii. Vreo 20 de minute, spune Andrei Constantinescu (jurnalist sportiv, cel care a postat imaginea pe Facebook - n.r.), am văzut reportajul despre criză la Antena 3 la știri. Este o situație abjectă. O greșeală de tip comunist, la un om de talia lui Felix Voiculescu este logic să gândești așa", a spus atunci Banciu.

„Îndobitocirea asta a populației este uluitoare. Și-au crescut audiențele pe glume din astea sinistre, iar oamenii le cred", a încheiat atunci Radu Banciu.

După acest moment, Antenele au decis să acționeze în judecată pe Radu Banciu și postul B1 TV. Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Antenei Group în iunie 2014, însă decizia a fost atacată cu recurs. Tribunalul București a decis recent să respingă recursul lui Banciu și B1 TV și să mențină decizia

Este pentru a doua oară când Banciu pierde definitiv un proces cu Antenele. În decembrie anul trecut, Banciu a pierdut definitiv un proces cu Andreea Berecleanu căreia Banciu și B1 trebuie să-i plătească 15.000 de lei și să-i prezintă scuze publice prezentatoarei Observatorului „prin publicarea unui articol, pe cheltuială proprie, pe prima pagină a două cotidiane și în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1, rămasă neschimbată în urma recursului, judecat la Tribunalul București:

Admite în parte cererea precizată. Obligă pârâţii la plata, în solidar, a câte 50 lei, către fiecare dintre reclamante, cu titlu de despăgubiri pentru prejudiciul moral produs reclamantelor, şi la exprimarea de scuze în mod public faţă de reclamante în cadrul emisiunii “Lumea lui Banciu”, difuzată de postul de televiziune B1TV. Ia act că reclamantele nu solicită cheltuieli de judecată. Respinge cererea pârâtei SC B1 TV CHANNEL SRL privind acordarea cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat, ca neîntemeiată. Ia act că pârâtul Radu Banciu îşi rezervă dreptul de a solicita onorariu de avocat pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • […] “Ăștia de la Antenă i-au pus pe lucrători să golească lăzile de cartofi, au filmat lăzile goale, imediat după au fost umplute la loc cu cartofii. Vreo 20 de minute, spune Andrei Constantinescu (jurnalist sportiv, cel care a postat imaginea pe Facebook – n.r.), am văzut reportajul despre criză la Antena 3 la știri. Este o situație abjectă. O greșeală de tip comunist, la un om de talia lui Felix Voiculescu este logic să gândești așa”, a spus atunci Banciu, potrivit paginademedia.ro. […]
  • Defapt, doar reteta Kanal D. Daca AcasaTV ar baga serialul de la 20:00 - 22:00/21:00 ar fii dupa Kanal D, pe locul 4 sau 5.
  • poate dati si audientele euforiei, dupa ce au inceput de luni sa aplice reteta kanal d si acasa, adica sa difuzeze un serial turcesc. in plus, ar fi interesant de vazut ce fac la prima "nuntile" prezentate de nicoleta luciu. probabil esec. si cum se descurca "carcotasii" in noul format.
    multumesc anticipat !

Trimite un comentariu