Skip to main content

Restructurări: o parte din echipa care lucra la economic pentru agenția Mediafax și ZF Corporate pleacă până la sfârșitul lunii

 
Restructurări: o parte din echipa care lucra la economic pentru agenția Mediafax și ZF Corporate pleacă până la sfârșitul lunii
Cladire Mediafax

Cladire Mediafax
Mediafax Grup urmează să se mute în fosta clădire Connex de pe Nerva Traian. O parte din companie a fost deja mutată în noul sediu. Sursa foto: cbc-office.ro

Publicitate

O parte a echipei de la departamentul economic al agenției Mediafax va pleca până la sfârșitul acestei luni. Este vorba de 5-6 ziariști din aproximativ 20.

Secția economic din Mediafax era cea mai numeroasă și avea un statut diferit față de restul departamentelor. Echipa era încadrată pe compania Mediafax Grup (față de Mediafax S.A., restul redacției) și deservea atât produsele ZF Corporate (care țin de Ziarul Financiar), cât și fluxul economic al agenției de știri.

Ziariștii vor părăsi agenția până la sfârșitul aceste luni. Cei care acceptă să plece cu acordul părților primesc fiecare câte două salarii compensatorii nete. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, cei care pleacă prin acordul părților primesc câte două salarii compensatorii nete, bani care vin treptat - avans și lichidare - până în luna iulie 2015, dar și plată pentru zilele de concediu pe care nu și le-au luat.

Restructurarea departamentului economic vine în contextul în care Mediafax Grup, compania pe care erau încadrați jurnaliștii, este în insolvență. Mediafax S.A., compania care operează agenția de știri, este unul dintre asociații Mediafax Grup.

Pe de altă parte, în afara restructurărilor, în urmă cu o lună un ziarist important al agenției a parăsit redacția. Este vorba de Dana Curcea (care era redactor-șef), unul dintre ziariștii cei mai vechi ai agenție de știri, care a decis să plece din echipa în care lucra din aprilie 1993. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, ea a anunțat în ianuarie că urmează să plece, părăsind efectiv echipa la începutul lui martie.

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu