Skip to main content

Șeful TVR spune că legea nu impune nicio măsură împotriva lui Zgabercea, după ce a fost trimis în judecată. Producătorul general al TVR: Voi avea o discuție cu Stelian Tănase 

 
Șeful TVR spune că legea nu impune nicio măsură împotriva lui Zgabercea, după ce a fost trimis în judecată. Producătorul general al TVR: Voi avea o discuție cu Stelian Tănase 
Stelian Tanase

Stelian Tănase, președintele director-general al Televiziunii Române, a declarat, aseară, în emisiunea Vorbește liber de la TVR 1, că în momentul de față codul muncii nu impune nicio măsură împotriva lui Cristian Zgabergea, producătorul general al postului public, inculpat în dosarul lui Nicușor Constantinescu.

Publicitate

„În acest stadiu al cercetării, Codul Muncii nu prevede că suntem în situaţia de a lua măsuri împotriva lui, de a-l concedia, de a-l suspenda. Măsurile noaste ca instituție ar interveni în momentul în care ar fi cel puțin reținut. Legea nu ne obligă la nimic în legătură cu această situație", a spus șeful TVR.

Tănase a precizat că ar fi greșit să ia o măsură împotriva lui Zgabercea în condițiile în care justiția ar putea să-l achite. El a mai spus că singura problemă care se pune în momentul de față este cea de imagine.

Pe de altă parte, Cristian Zgabercea (producător general al TVR), trimis în judecată de DNA într-un dosar cu un prejudiciu de 8 milioane de euro, a declarat pentru Mediafax că va discuta cu Stelian Tănase, urmând să ia o decizie în privinţa unei eventuale demisii.

Întrebat dacă îşi va demisia din funcţia de producător general al TVR, Cristian Zgabercea a declarat: „O să discut cu preşedintele televiziunii (Stelian Tănase, n.r.), după care voi lua o decizie".

Stelian Tănase a confirmat, la rândul lui, că va avea o discuție cu Zgabercea săptămâna viitoare cu privire la situația în care se află acesta din urmă.

CONTEXT. Direcția Națională Anticorupție a decis ieri să-i trimită în judecată pe Nicușor Constantinescu, șeful Consiliului Județean Constanța, dar și pe Cristian Zgabercea, producător general al TVR, care este un apropiat al lui Constantinescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Zgabercea, care a fost în trecut și consilier al lu Nicușor Constantinescu, va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu (2 infracțiuni, ambele în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Inculpații ar fi produs un prejudiciu de opt milioane de euro, se arată în comunicatul DNA.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu