Skip to main content

Stelian Tănase: Am 10-11 nume în analiză pentru şefia Ştirilor TVR. Trebuie socotit farmaceutic în acest caz

 
Stelian Tănase: Am 10-11 nume în analiză pentru şefia Ştirilor TVR. Trebuie socotit farmaceutic în acest caz
Tanase

Stelian Tănase, șeful Televiziunii Române, a declarat, pentru agenția Mediafax, că are 10-11 nume în analiză pentru preluarea conducerii interimare a Ştirilor, între care se numără Raluca Stroe Brumariu şi Anca Lăzărescu. Acesta a precizat, însă, că trebuie să socotească "farmaceutic" în acest caz.

Publicitate

Stelian Tănase a spus că nu există o persoană favorită pentru preluarea şefiei Ştirilor TVR.

"Nu e nimeni favorit şi va fi o decizie greu de luat. Farmaceutic, aşa va trebui socotit cine ar trebui să fie acolo", a susţinut Tănase, pentru Mediafax.

Întrebat care sunt criteriile pe care le are în vedere în luarea acestei decizii, Stelian Tănase a spus că persoana care va prelua conducerea interimară a Ştirilor trebuie să fie din cadrul acestui departament şi să aibă vechime în TVR.

"Primul argument este vechimea la Ştiri. Să fie dinăuntrul departamentului. Deci nu vom aduce din afara televiziunii. Cel puţin ca interimar. Să fie dintre ei, dintre cei care lucrează deja acolo. Să fie o natură mai puţin, cum să zic eu, să se poată înţelege cu oamenii. Acolo au fost tot timpul conflicte, certuri. Au fost pe la uşa mea tot timpul cu memorii, cu frustrări. Şi aş vrea să fie pace acolo, să poată să lucreze mai în echipă. Cam la asta mă voi gândi. Deja mă gândesc, pentru că trebuie ca într-un timp previzibil să numesc pe cineva interimar.

Postul se va ocupa prin concurs. Toate posturile din televiziune, vacante sau ocupate de interimari, se scot la concurs în perioada următoare", a spus Stelian Tănase.

Întrebat de Mediafax dacă le are în vedere pentru şefia Ştirilor TVR pe Raluca Stroe Brumariu şi Anca Lăzărescu, Stelian Tănase a răspuns:

"E o listă lungă, cam 10-11 nume am în analiză. Am cerut deja dosarele lor, să văd CV-urile, cariera. Sunt multe nume. Trebuie să spun că pe lista respectivă sunt şi cele două doamne, dar mai sunt şi vreo şase domni, mai sunt încă trei doamne. E o listă lungă. Suntem abia la începutul stabilirii cuiva".

CONTEXT. Stelian Tănase caută un interimar pentru departamentul de știri după ce Claudiu Lucaci a primit un punctaj sub cel necesar pentru a-şi putea păstra funcţia de coordonator cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune (SRTv), iar contestaţia făcută de acesta a fost respinsă.

Citește și:

Claudiu Lucaci, după ce i-a fost respinsă contestația la evaluarea sa: „Fiind vorba despre un abuz, am acționat în instanță decizia președintelui Stelian Tănase” (15 aprilie)

După contestație, Claudiu Lucaci a obținut punctaj sub cel necesar pentru a rămâne șeful știrilor (15 apr.)

Claudiu Lucaci, punctaj sub cel necesar pentru a rămâne șef la Știrile TVR. Brînzan, membru CA: „E primul pas spre repolitizarea TVR” (6 apr.)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Cat de important se da Stelian Tanase. El este Dumnezeu si trebuie sa ia o decizie "farmaceutica", au venit angajatii/sclavii pe la usa domniei sale cu petitii si cereri. Halal exprimare de director care vrea sa formeze o echipa.
  • De ce nu se inchide odata TVR-ul? Ce aduce TVR-ul bun in Romania? Platim sa vedem cum fac emisiuni niste tute sau niste prosti si analfabeti show la tv, interesant.
  • Lazarescu si madama Stroe sunt vechile protejate ale colonelesei Culcer. Or fi acoperite, or fi descoperite? Ca ofiterese fundamentaliste sunt cu siguranta.

Trimite un comentariu