Skip to main content

Claudiu Lucaci, după ce i-a fost respinsă contestaţia la evaluarea sa: „Fiind vorba despre un abuz, am acţionat în instanţă decizia preşedintelui Stelian Tănase”

 
Claudiu Lucaci
Claudiu Lucaci

Claudiu Lucaci a decis să conteste în instanţă deciziile comisiei care i-a dat şefului ştirilor TVR un punctaj mic, ducând astfel la pierderea funcţiei de conducere. „Fiind vorba despre un abuz, am acţionat în instanţă decizia preşedintelui Stelian Tănase. Domnul Tănase a condus comisia de contestaţie şi tot dânsul a fost cel care a anulat prima evaluare. Decizia de anulare a primei evaluare, care din punctul meu de vedere este un abuz, a fost deja contestată la Tribunalul Bucureşti în urmă cu o lună. Iar cea de-a doua acţiune în instanţă, în ce priveşte cea de-a doua evaluare a mea, va fi deschisă în următoarele zile.”, a declarat pentru paginademedia.ro Claudiu Lucaci.

Publicitate

Lucaci a fost reevaluat, deşi a obţinut iniţial un punctaj care îi permitea să îşi menţină actuala funcţie la prima evaluare a activităţii sale. Însă o comisie condusă de Stelian Tănase, şeful TVR, a decis că procesul de evaluare în cazul său „a fost viciat”. Mai exact, acesta a prezentat acelaşi proiect de activitate cu cel al adjunctei sale, Oana Popescu. În urma reevaluării, şeful ştirilor a primit sub 75 de puncte, dar cu posibilitatea de a face o contestaţie. Acesta a contestat decizia, însă a rămas cu 73,83 de puncte.

„Din câte ştiu, nu s-a ţinut cont de ceea ce am prezentat în contestaţie. Este evident că pe parcursul evaluării mele au existat alte motive decât cele profesionale având în vedere că nu s-a luat în calcul performanţele profesionale realizate în perioada mandatului meu managerial.”, a declarat Claudiu Lucaci.

Lucaci a explicat şi asemănarea dintre raportul său de activitate şi cel al adjunctei sale, Oana Popescu. „A fost un singur raport de activitate comun cu adjunctul meu, în echipă, însemnând că dacă nu ne-am fi îndeplinit obiectivele, am fi plecat amândoi. Dar, după reevaluare, eu, care am fost director de ştiri şi am avut nişte obiective, mi-am pierdut funcţia, iar adjunctul meu, având aceleaşi obiective ca şi mine, este în continuare în funcţie. Nu se poate ca pe acelaşi proiect, pe aceleaşi obiective şi realizări, un om al echipei să fie admis, iar celălalt nu.”, a spus Claudiu Lucaci.

În final, Lucaci a ţinut să precizeze: „Aceste declaraţii le fac sub protecţia legii avertizorului public având în vedere că în ultimele luni au fost deschise împotriva mea trei cercetări disciplinare pentru motive pe care nu le regăsesc în regulament. În urma declaraţiilor mele sper ca şi Comisia de Etică şi Arbitraj să se autosesizeze şi să intervină pentru protejarea drepturilor prevăzute în statutul jurnalistului din televiziunea publică.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Stelian Tănase vrea să organizeze „foarte repede“ concurs pentru
    […] decizia comisiei, considerând acţiunea lui Stelian Tănase drept „un abuz“. Pentru Paginademedia.ro, Lucaci a mai precizat că „este evident că pe parcursul evaluării au existat alte motive […]
  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    Tvr va pierde procesul, Stelica va fi dat curind afara asa ca salariul lui Lukacsi va fi platit de telespectatori. Firesc ar fi sa plateasca Stelica si politrucul pedelist Radu Carp,
  • Livia Pila Livia Pila
    Ratatul trebuie gonit si dat pe mina DNA!
  • Stelica Stelica
    Pai daca era singurul loc unde nu putea Tanase sa sufle in casca moderatorilor, sa isi angajeze prietenii pe banii TVR-ului falimentar si sa faca ordinea de zi a stirilor dupa mintea sa de scriitor ratatat.
  • Livia Pila Livia Pila
    Ca sa mai aiba de unde fura Stelian Tanase, Dinescu si Nistorescu.
  • coiosu coiosu
    uite asa, ca sa te intrebi tu ..
  • Iulian Iulian
    De ce nu se inchide odata TVR?

Trimite un comentariu

sus