Skip to main content

TABLOIDELE, război pe concursuri de dezlipit. Click acuză Libertatea că “uită să dea mașina”. Ringier: îi vom da în judecată. Ambele ziare au același tip de concurs, în același timp

 

Click Libertatea concursuri 2

Publicitate

Tabloidele Click și Libertatea încearcă să-ți atragă cititorii prin concursuri identice: ClickMania și Marea Dezlipeală. Ambele au același mecanism: un loz care se dezlipește de pe prima pagină și ascunde în spate posibile premii.

Astăzi, Click acuză Libertatea că “a uitat să dea un premiu”. “Atenție la Marea Țepuială, care uită să dea mașina”, scrie ziarul deținut de Cristian Burci într-un articol. Supratitlul: Ziarul Libertatea și-a prelungit concursul fără să dea marele premiu. În replică, Mihnea Vasiliu, director general Ringier, care editează Libertate, a declarat pentru Paginademedia.ro că va acționa în judecată tabloidul Click.

Despre ce este vorba:

Libertatea a început concursul în luna februarie, anunțând o tombolă cu tichetele pe 3 aprilie. Marele premiu: o mașină. Concursul a fost prelungit până pe 1 mai, prin urmare tragerea la sorți va fi la o altă dată.

"Nu vă lăsați amăgiți de concursurile păcălicioase", scriu cei de la Click despre concursul Libertății. "Marea dezlipeală" anunțată cu surle și trâmbițe de ziarul Libertate i-a lăsat pe românii care au cumpărat ziarul cu buza umflată. Mașina promisă pentru perioada 23 februarie - 3 aprilie n-a mai fost acordat", continuă articolul.

Mihnea Vasiliu, director general Libertatea, a declarat pentru Paginademedia.ro că tragerea la sorți va fi în jurul datei de 1 mai și că totul se desfășoară conform regulamentului. "Aveam dreptul să prelungim concursul, potrivit regulamentului. Am publicat în regulament că vom prelungi concursul încă o lună, și atunci vom face extragerea și vom acorda mașina", a declarat Vasiliu.

Ringier va acționa ziarul în instanță:

"Îi vom da în judecată. Acuzația este foarte gravă. Este o calomnie să spui astfel de lucruri, să acuzi de furt, când totul a fost făcut legal, conform regulamentului".

Mi se pare anormal ca în anul 2015 concurența să fie înțeleasă în acest mod. Nu este normal să îți insulți competitorul", a declarat Mihnea Vasiliu pentru Paginademedia.ro.

Click consideră că prelungirea concursului ziarului Libertatea și, implicit, a tragerii la sorți, scade șansele la marele premiu.

“Sunt patru săptămâni de concurs în plus, iar numărul celor care se înscriu crește, așa că probabilitatea de a avea noroc la tragerea la sorți este mult mai mică”, scrie tabloidul.

"De ce să scadă", răspunde Mihnea Vasiliu. "Cititorii se pot înscrie cu mai multe lozuri, după ce cumpără ziarul. În acest fel, se mențin șansele", spune managerul Ringier, adăugând că, în două luni de concurs, Libertatea a acordat peste 10.000 de premii.

Cele două concursuri, față în față:

Mecanism: lozuri instant

Libertatea – un loz lipit pe prima pagină, care se dezlipește, cu mesajul pe spate

Click – două lozuri pe prima pagină, cu premiile în spate.

Perioada:

Libertatea – 23 februarie - 1 mai

Click - 27 martie - 21 mai

Premii:

Libertatea:

 • 1.000 de premii instant în fiecare zi (produse electrocasnice, tablete, telefoane smartphone, biciclete, excursii)
 • 1.000 de euro cash pe săptămână
 • Marele premiu: un Peugeot 208, prin tragere la sorți a lozurilor înscrise.

Click:

 • 2 mașini Honda Civic
 • 10 premii de 5.000 de lei, 45 de 1.000 de lei, 350 de 300 de lei
 • 50 de telefoane Alcatel și 50 de telefoane Allview
 • 126 de seturi de oale
 • 6.000 de dvd-uri American Hustle
 • 2.770.000 de lozuri de reducere Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Top Shop
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Daca stii cu cine sa vorbesti faci rost de lozuri cate vrei , cu banii de un ziar iti iei 10 lozuri dar fara ziar asa ca sa nu se mai ea nimeni de libertatea ca sunt cei mai tari
 • cum a prelungit tombola? si cei care si-au calculat probabilitatea de castig ce fac? E o mare teapa. E de fapt problema penala, cred ca parchetul ii paste:-) nicidecum ca ii vor da ei in judecata pe click. de fapt ca, nu si-au tinta de crestere a vanzarilor, si din disperare au prelungit, din pacate, sau din fericire ca prostia nu doare, aceasta prelungire va avea efectul invers, de scadere.
 • Ziarele din Romania nu mai functioneaza.. Si asta este clar, net-ul este viitorul. Acum 6-7 ani ziarele, zic eu, se vindeau destul de bine, si eu luam pe zi ziarul+revista, acum net-ul este cea mai simpla cale..

Trimite un comentariu