Skip to main content

Victor Ponta, de acord cu propunerea unui membru CNA de a face un „fond audioviuzal” pentru a ajuta televiziunile: „Este de principiu corectă și merită discutată și promovată”

 
Victor Ponta, de acord cu propunerea unui membru CNA de a face un „fond audioviuzal” pentru a ajuta televiziunile: „Este de principiu corectă și merită discutată și promovată”
Conferinta de presa organizata la finalul unei intrevederi premierul Victor Ponta si ministrului Agriculturii, Daniel Constantin cu comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Dacian Ciolos, in Bucuresti,

Foto: Jurnalul National
Foto: Jurnalul National

Publicitate

Premierul Victor Ponta e de părere că propunerea lui Valentin Jucan, membru CNA, de a se institui prin lege un „fond audiovizual” care să ajute televiziunile „este de principiu corectă și merită discutată și promovată”. Acesta a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că „dreptul la informare este un drept fundamental garantat constituțional. Cu câteva condiții totuși.”

„Sprijinul să se reflecte prin scutiri și deduceri de taxe și impozite - nu bani dați direct unei televiziuni (pentru că asta ar deturna total scopul inițiativei) / pentru asta e nevoie de clarificarea situației acelei (sau acelor) televiziuni care deja au făcut și fac evaziune fiscală având aproape 100 milioane de RON datorii la buget”, a mai menționat Ponta, făcând referire indirect la Realitatea TV.

Reamintim că ieri Valentin Jucan, membru CNA, a propus, printr-o scrisoare publică adresată președintelui și premierului, un proiect de ordonanță de urgență prin care să fie instituit un „fond audiovizual”, care să ajute primele 10 televiziuni după audiență din lista must carry, după cum paginademedia.ro a scris AICI. Banii ar proveni de la cabliști, este propunerea membrului CNA. Aceștia ar trebui să contribuie anual cu 5% din venituri la fondul care ar fi administrat de CNA.

Postarea integrală a lui Victor Ponta, în continuare:

Cred că propunerea este de principiu corectă și merită discutată și promovată. Iar dreptul la informare este un drept fundamental garantat constituțional. Cu câteva condiții totuși:
1. Criterii clare și transparente legate de procentul de emisiuni de știri, culturale, educative incluse în grila unei televiziuni (evident fără nicio cenzură asupra modului de prezentare a acestora);
2. Sprijinul să nu se facă printr-o nouă taxă plătită de telespectatori - oamenii deja plătesc abonamentul la societatea de cablu sau satelit (și fortat și inutil o taxă pentru TVR!)
3. Sprijinul să se reflecte prin scutiri și deduceri de taxe și impozite - nu bani dați direct unei televiziuni (pentru că asta ar deturna total scopul inițiativei) / pentru asta e nevoie de clarificarea situației acelei (sau acelor) televiziuni care deja au făcut și fac evaziune fiscală având aproape 100 milioane de RON datorii la buget;
4. Nu cred că o asemenea reglementare e bine să fie aprobata prin Ordonanță de Urgență! Acord politic în Parlament este singura soluție de durată!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu sunt de acord cu asa ceva asta este facuta pentru a salva unele televiziuni cum ar fi antenele lui felix ,relitatea trinitas ... RUSINE MAGARILOR
  • Nu inteleg de ce CNA nu le da dreptul televiziunilor sa difuzeze de la ora 20:30 un film/serial SF cu 5% horror? Si da dreptul sa apara cocalarii, femeile goale...

    In alte tari aceste ore de difuzare sunt egale cu 0, atata timp cat pe post apare 12/15/18
  • de accord si eu. sa se investeasca distribuiti ca tre posturile tv in productii de televiziune de bun gust si mult mai attractive. suntem satui de emisiuni tabloide, copii fidele ale emisiunilor de pe defunctul post tv OTV.

Trimite un comentariu