Skip to main content

VIDEO. „Taxele tale” sau „Taxe Letale”? Umor involuntar în campanie ANAF. Sloganul oficial: „România funcționează cu taxele tale”

 
VIDEO. „Taxele tale” sau „Taxe Letale”? Umor involuntar în campanie ANAF. Sloganul oficial: „România funcționează cu taxele tale”
anaf

anafDUBLU ÎNȚELES. Slogan de un umor involuntar pentru campania prin care ANAF încearcă să-i învețe pe români că este bine să-și plătească dările către stat. Dacă nu ar fi afișat și textul pe ecran, sloganul ANAF ar putea fi interpretat în două feluri. România funcționează cu taxele tale, este sloganul oficial al campaniei făcute de agenția Godmother, deși fără text, s-ar putea la fel de bine înțelege, cu sens, că „România funcționează cu taxe...letale”. 

Publicitate

Campania ANAF este parte a unui proiect european pe care organizația l-a accesat în urmă cu mai bine de doi ani. Programul a avut în urmă cu un an și jumătate partea de rebranding (detalii, AICI), iar pe 20 aprilie ANAF a lansat și campania de „educare și conștientizare fiscală a contribuabililor”, care promovează sloganul „România ”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional și are o valoare de 1,6 milioane de euro.

Campania de creație a fost creată de Godmother, agenția care a câștigat contul în urma unei licitații, despre care paginademedia.ro a scris AICI. Contractul are o valoare de 382.000 de euro. Pe de altă parte, achiziția de spațiu publicitar este asigurată de o altă firmă, selectată tot prin licitație. Este vorba de Agenția de Publicitate Media Center, care gestionează un buget de media de 225.000 de euro.

Campania de conștientizare și educare fiscală a contribuabililor este difuzată simultan în presa scrisă, radio, tv, online și outdoor, potrivit reprezentanților ANAF.

MEDIA PLANUL 

 • Presă scrisă conține o publicație din presa centrală (România Liberă) și câte o publicație locală din 10 mari orașe (Crișana, Monitorul expres, Monitorul de Cluj, Observator Constanța, Gazeta de Sud, Viața Liberă Galați, Ziarul de Iași, Prahova, Tribuna Sibiu, Renașterea Bănățeană).
 • Promovarea audio se va desfășura pe trei dintre stațiile cu acoperire națională: Radio Europa FM, Radio România Actualități și Radio ZU, în timpul orelor de varf: 07.00-10.00 și 16.00-20.00.
 • Promovarea online se va face pe  10 site-uri de business și economice: zf.ro, avocatnet.ro, cursbnr.ro, wall-street.ro, capital.ro, manager.ro, incont.ro, businessmagazin.ro, economica.net etc.
 • Expunerea panourilor outdoor va fi realizata la nivel national si preponderent pe arterele din orasele mari (Brasov, Craiova, Ploiesti, Iasi, Cluj, Timisoara, Galati, Constanta, Oradea si Sibiu), precum si in punctele vamale: Giurgiulesti, Sculeni, Albita.
 • Campania TV se va desfășura, de regula în prime time, între 19.00-23.00, pe următoarele stații: România TV, Realitatea TV, TVR2, Antena 3, Național TV și B1TV.
 • Simultan cu activitățile descrise mai sus, în perioada 4 mai – 12 mai, în 10 orașe mari din țară se vor distribui, prin intermediul a 125 de promoteri, materiale de promovare a Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

În cadrul campaniei, vor fi organizate și evenimente care să întregească strategia de comunicare:

 • Organizarea a 3 conferințe de popularizare a proiectului (Cluj, Iași, Bucuresti), la care vor participa reprezentanți ai patronatelor, sindicatelor și asociațiilor profesionale, mass media locală
 • Organizarea unei consultări publice pilot (București)
 • Derularea unui curs practic privind organizarea unor campanii media pentru 45 de funcționari publici (Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea, Oradea)
 • Organizarea conferinței de închidere a proiectului (București)

 Spotul campaniei, în continuare: 

GALERIE FOTO. Machetele de presă ale campaniei ANAF România funcționează cu taxele tale:

 • Ad BRIDGE 7
 • Ad SCHOOL 7
 • Ad SMURD 7

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Cum sa dai bani ca oamenii sa-si plateasca taxele? Pot sa faca campanie de 1000000 miliarde de euro; nimeni n-o sa vina de buna voie la fisc. Mai bine ar intensifica controalele si ar simplifica executarile silite pentru cei ce nu platesc.
  Bani aruncati pe fereastra!

Trimite un comentariu