Skip to main content

Camera Deputaților se opune propunerii ca președintele CNA să poată fi demis prin respingerea raportului de activitate al instituției în parlament​

 

Foto: Rador.ro
Foto: Rador.ro

Publicitate

Camera Deputaților a respins, astăzi, propunerea legislativă de modificare a Legii audiovizualului, ce urmărea ca președintele CNA să fie schimbat prin respingerea în Parlament a raportului de activitate a instituției, scrie HotNews.ro.

Proiectul fusese depus în urmă cu o lună de deputatul PNL Gigel Știrbu și Senatorul PSD Georgică Severin, șefii Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, respectiv Senat.

Inițiativa - contestată de organizațiile de media, care apreciau că regulile propuse "deschideau porțile arbitrarului și abuzului" - a reprezentat o încercare de a soluționa blocajul instituțional de la CNA, unde majoritatea membrilor îl contesta pe președintele Consiliului, Laura Georgescu.

Proiectul prevede că președintele CNA să poate fi demis prin respingerea de către Parlament a raportului anual de activitate, caz în care Parlamentul numește un nou președinte.

Propunerea legislativă a fost respinsă de Camera Deputaților, prima cameră sesizată, cu 190 de voturi împotrivă și 98 de voturi pentru.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu