Skip to main content

CNA. Cârcotaşii au adus la CNA „Manifestul pentru o televiziune fără mizerii”, o petiţie cu 27.000 de semnături

 
carcotasi
carcotasi

carcotasi

Echipa de la Cronica Cârcotaşilor a adus la CNA o petiţie online, lansată chiar de emisiune, ce a adunat 27.000 de semnături. Manifestul pentru o televiziune fără mizerii va fi trimis şi parlamentarilor, potrivit lui Cristi Hrubaru. Prin acesta se solicită modificarea legislaţiei audiovizuale astfel încât CNA „să poată opri avalanşa de murdărie de pe posturile româneşti de televiziune”, după cum se arată în textul petiţiei.

În faţa membrilor CNA s-au prezentat Ioana Petric, Cristi Hrubaru şi Oana Paraschiv, parte din echipa Cârcotaşilor.

Radu Herjeu, membru CNA şi cel care a condus şedinţa de astăzi, a fost cel care a primit petiţia. „Va mulţumesc în numele meu personal, că nu pot să vorbesc în numele consiliului. Vă asigur că voi sprijini orice iniţiativă civică pentru îmbunătăţirea spaţiului audiovizual din România şi voi fi întotdeauna gata să aplic legea acolo unde este nevoie”, a declarat Herjeu.

După plecarea acestora din şedinţă, Florin Gabrea, membru CNA, a întrebat dacă manifestul aparţine exclusiv emisiunii Cronica Cârcotaşilor sau întregului post, Prima TV. Radu Herjeu a precizat că petiţia este numai a echipei.

„Asta înseamnă că Cronica Cârcotaşilor nu are de-a face cu instituţia respectivă (Prima TV - n.r.). Dacă îţi asumi că eşti împotriva murdăriilor ar trebui ca postul să iasă şi să spună «de azi înainte noi nu mai facem murdării»”, a declarat Florin Gabrea.

Radu Herjeu - „Este o petiţie. Acum, noi, ca jucător sau ca arbitru pe piaţa media, e firesc şi mi se pare normal că am primit-o. Ei au spus clar că postul nu doreşte să fie asociat petiţiei. Este demersul unor jurnalişti de la o emisiune de televiziune.”

După întâlnirea cu Cârcotaşii, care a durat în jur de cinci minute, membrii CNA au revenit la ordinea de zi a şedinţei şi, ca o coincidenţă, punctul pe care îl aveau de discutat era chiar unul legat de Prima TV. Este vorba despre mai multe sesizări pentru emisiunile Schimb de mame şi Familii la răscruce.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Sa inteleg ca au depus o petitie prin care li se recomanda sa isi inchida mizeria de Cronica Carcotasilor?
  • bebelusu bebelusu
    Cat bebelusele minore imbracate sumar si dansand lasciv au adus audienta nu a deranjat pe nimeni ...Mai mult in emisiunea lor se reiau lucrurile pe care le condamna si se difuzeaza in bucla ca sa poata sa scoata 2 ore de emisiune ca scenetele obosite ale lui Gainusa nu mai sint. Le lipseste o rubrica de sfaturi pentru a circula prudent . Ipocriti !
  • Iulian Iulian
    Pagina de Media, Observatorul Antenei 1 au inceput o campanie numita: "Oamenii invizibili", acolo s-au semnat peste 36.200 de semnaturi de http://oameniinvizibili.observator.tv , iar voi nu ati scris nimic. Mare pacat, poate cititori de aici isi faceau timp din viata(maxim 5min) sa semneze petitia.

Trimite un comentariu

sus