Skip to main content

Discuții aprinse la TVR, după ce Nistorescu a spus că s-ar da mită 3.000 de euro pentru a se produce emisiuni la TVR

 
Discuții aprinse la TVR, după ce Nistorescu a spus că s-ar da mită 3.000 de euro pentru a se produce emisiuni la TVR
tvr

Acuzații la o dezbatere de la TVR: bani pentru emisiuni. În cadrul mesei rotunde organizate astăzi la TVR, pe tema unor propuneri de schimbare a legii de funcționare a TVR, discuțiile au ajuns la problemele de credibilitate ale postului public.

Cornel Nistorescu, jurnalist și realizator de emisiune la TVR: „Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situația de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director și redactor-șef și cu restul ne descurcăm și ne face o oră de prezentare. Și operațiuni de genul acesta se fac constant în TVR. Televiziunea publică a devenit un fel de televiziune privată pentru cei care conduc diverse departamente.”

„Asta face ca demersul oamenilor din televiziunea publică atunci când el este sincer să nu mai aibă interesul scontat pentru că lumea știe de toate celelalte”, a mai adăugat Nistorescu.

Publicitate

În replică, Irina Radu, director de programe al TVR, a reacționat, cerând exemple concrete despre acuzațiile făcute de Nistorescu.

„L-aș ruga pe domnul Nistorescu, dacă are mai multe informații, sub o formă sau alta să ni le spună și noi. Vreau să fac această remarcă în numele colegilor care vă spun că la o săptămâna de la salariu, nu mai au nici 500 de lei pe card”, a spus Irina Radu.

Întrebată dacă și domnia sa se plânge, Irina Radu a răspuns: „Ba da, mă plâng și eu. Da, și nu-mi este rușine să mă plâng. Și vreau să vă spun că-mi caut serviciu și nu-mi e rușine. Și aș dori să stau să lucrez cu colegii mei în mod corect. (...) Nu putem băga pe toată lumea în aceeași oală. (...) Acum poate că nu se poate dovedi, dar vă rog eu frumos în numele, poate și 5% dacă sunt corecți, în numele lor să privim lucrurile echilibrat. Mie nu mi-a dat niciodată nimeni nimic, nici nu mi-a oferit 3.000 de euro să-l pun pe televizor”.

Discuția a fost reluată pe acest subiect câteva zeci de minute mai târziu, când un alt invitat la discuție, Adrian Bucur, membru în consiliul de administrație al postului public, a menționat că „folclorul îmi spune că se dă şpagă vreo 1.500 de euro de emisiune. Sunt directori care ar putea fi oameni de zeci de mii de euro pe lună. Dar eu nu sunt nici DNA".

După aceste afirmații, Irina Radu s-a ridicat de pe locul său spunând că se retrage de la dezbatere dacă Adrian Bucur nu spune tot ce ştie despre aceste lucruri. Irina Radu: „Împreună facem grilele, grilele au fost avizate, dacă aveţi informaţii vă rog să le daţi (...) Veniţi aici şi spuneţi că se cer bani. Eu mă retrag (...) Facem tabloid şi aici." Aceasta a fost convinsă în cele din urmă să rămână la dezbatere de un alt invitat, Mircea Toma, șeful ActiveWatch.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Chiar nu are niciun fel de rusine Irina Radu, care a furat bani grei de la Cerbul de Aur si spaguieste orice producator de emisiune?DNA ar trebui sa isi faca timp si pentru TVR, zau ca merita...
  • @votantul
    Daca s-ar face doar emisiuni pe care sa le intelegi si sa le placi tu, TVR ar trebui sa devina Baby TV.
    Nu sunt fan Dinescu, dar aia e o emisiune in care omul in sfarsit vorbeste despre ceva la care se pricepe - mancare.
  • Doar asa de par-exemplu,poetul care mananca si bea cu invitatii sai.plus ca ii canta lautarii la ureche ,e platit sau face munca gratis de dragul amicului Tanase ?

Trimite un comentariu