Skip to main content

Discuţii aprinse la TVR, după ce Nistorescu a spus că s-ar da mită 3.000 de euro pentru a se produce emisiuni la TVR

 
tvr
tvr

Acuzaţii la o dezbatere de la TVR: bani pentru emisiuni. În cadrul mesei rotunde organizate astăzi la TVR, pe tema unor propuneri de schimbare a legii de funcţionare a TVR, discuţiile au ajuns la problemele de credibilitate ale postului public.

Publicitate

Cornel Nistorescu, jurnalist şi realizator de emisiune la TVR: „Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situaţia de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director şi redactor-şef şi cu restul ne descurcăm şi ne face o oră de prezentare. Şi operaţiuni de genul acesta se fac constant în TVR. Televiziunea publică a devenit un fel de televiziune privată pentru cei care conduc diverse departamente.”

„Asta face ca demersul oamenilor din televiziunea publică atunci când el este sincer să nu mai aibă interesul scontat pentru că lumea ştie de toate celelalte”, a mai adăugat Nistorescu.

În replică, Irina Radu, director de programe al TVR, a reacţionat, cerând exemple concrete despre acuzaţiile făcute de Nistorescu.

„L-aş ruga pe domnul Nistorescu, dacă are mai multe informaţii, sub o formă sau alta să ni le spună şi noi. Vreau să fac această remarcă în numele colegilor care vă spun că la o săptămâna de la salariu, nu mai au nici 500 de lei pe card”, a spus Irina Radu.

Întrebată dacă şi domnia sa se plânge, Irina Radu a răspuns: „Ba da, mă plâng şi eu. Da, şi nu-mi este ruşine să mă plâng. Şi vreau să vă spun că-mi caut serviciu şi nu-mi e ruşine. Şi aş dori să stau să lucrez cu colegii mei în mod corect. (...) Nu putem băga pe toată lumea în aceeaşi oală. (...) Acum poate că nu se poate dovedi, dar vă rog eu frumos în numele, poate şi 5% dacă sunt corecţi, în numele lor să privim lucrurile echilibrat. Mie nu mi-a dat niciodată nimeni nimic, nici nu mi-a oferit 3.000 de euro să-l pun pe televizor”.

Discuţia a fost reluată pe acest subiect câteva zeci de minute mai târziu, când un alt invitat la discuţie, Adrian Bucur, membru în consiliul de administraţie al postului public, a menţionat că „folclorul îmi spune că se dă şpagă vreo 1.500 de euro de emisiune. Sunt directori care ar putea fi oameni de zeci de mii de euro pe lună. Dar eu nu sunt nici DNA".

După aceste afirmaţii, Irina Radu s-a ridicat de pe locul său spunând că se retrage de la dezbatere dacă Adrian Bucur nu spune tot ce ştie despre aceste lucruri. Irina Radu: „Împreună facem grilele, grilele au fost avizate, dacă aveţi informaţii vă rog să le daţi (...) Veniţi aici şi spuneţi că se cer bani. Eu mă retrag (...) Facem tabloid şi aici." Aceasta a fost convinsă în cele din urmă să rămână la dezbatere de un alt invitat, Mircea Toma, şeful ActiveWatch.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iana iana
    Chiar nu are niciun fel de rusine Irina Radu, care a furat bani grei de la Cerbul de Aur si spaguieste orice producator de emisiune?DNA ar trebui sa isi faca timp si pentru TVR, zau ca merita...
  • ciprian marinescu ciprian marinescu
    Nistorescu cit ii da lui Tanase ca sa il mentina in emisiune? Amindoi sunt niste indivizi dezgustatori. Lipsiti de un elementar bun simt.
  • Pandele Pandele
    @votantul
    Daca s-ar face doar emisiuni pe care sa le intelegi si sa le placi tu, TVR ar trebui sa devina Baby TV.
    Nu sunt fan Dinescu, dar aia e o emisiune in care omul in sfarsit vorbeste despre ceva la care se pricepe - mancare.
  • Votantul Votantul
    Doar asa de par-exemplu,poetul care mananca si bea cu invitatii sai.plus ca ii canta lautarii la ureche ,e platit sau face munca gratis de dragul amicului Tanase ?

Trimite un comentariu

sus