Skip to main content

PRESA, OALE și ULCELE. Producătorul Gabriel Bugnar, de la TV la o tarabă cu ceramică în Obor: „Nu mai vreau să fac televiziune în viața mea! Mi-a ajuns!”

 
PRESA, OALE și ULCELE. Producătorul Gabriel Bugnar, de la TV la o tarabă cu ceramică în Obor: „Nu mai vreau să fac televiziune în viața mea! Mi-a ajuns!”
Gabriel Bugnar

Gabriel Bugnar, profesionist de televiziune cu 30 de ani în spate, s-a decis să schimbe complet domeniul: „Nu mai vreau să fac televiuziune în viața mea! Mi-a ajuns”, a declarat Bugnar pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Ce face acum? „Mi-am luat tarabă în piața Obor”, scrie el într-o postare pe blog. „Ce vând? Ceramică de Korond (Corund, Harghita), albă, neagră, maro, cu desen roșu și obiecte din lemn pentru bucătărie. ”

Gabriel Bugnar:

"Pe foștii colegi din presă care-mi plâng de milă îi aștept să-mi facă vânzare. Târgul mai ține până în 30 mai. Pentru restul, cei care vor s-o apuce într-o direcție dar nu știu încotro, le spun ce am auzit spus de Dragoș Anastasiu (Eurolines): Antreprenoriatul e o stare de spirit."

Fostul producător TV explică:

Gabriel Bugnar"După treizeci de ani de televiziune, la un moment dat, când simți că e prea mult, te gândești să dai restart; încotro, dacă n-ai furat să pui deoparte sau dacă nu trăiești din combinații? Adică dacă ești cinstit, deci, prost.

O variantă ar fi în pasaj la Universitate; știu să cânt la vioară.
O alta ar fi să îngroș rândurile pelicanilor; șofer de taxi.
O alta ar fi să fac ce văd pe la Discovery, să iau dintr-un loc și să vând în altul. În socialism se numea bișniță. Era ce făcea Becali cu bilete la Cinema Patria când rula filmul Abba sau ce făcea Vîntu cu blugii turcești. Azi se numește ”comerț”. Hotărât, asta fac, că văd că s-au pricopsit cei tocmai pomeniți.

Ce să cumpăr, ce să vând? Ceva ce-mi place și cred că le-ar plăcea și altora. Ceva care să nu fie perisabil, că și-așa capitalul este infim, ceva care să-mi aducă un cât de cât câștig relativ repede, măcar să supraviețuiesc, dacă nu fac avere.

Așa am ajuns în Piața Obor.

După eșecul TVR Moldova (începutul lui martie curent, după Stelian Tănase, un mare succes!) am pornit cu un partener moldovean pe ideea că vindem în România produse de calitate din Moldova care nu se găsesc la București. Partenerul finanța afacerea cu zece mii de euro, eu vindeam la București și împărțeam câștigul. După două săptămâni s-a retras și la final m-a împrumutat cu opt sute de euro.

Am luat-o, cum s-ar spune, de la ”zero”. De-aia, dacă mai sunt și alții prin presă sau aiurea care simt că la aproape cincizeci de ani ar avea nevoie de un restart, m-am gândit să-mi istorisesc experiența."

Gabriel Bugnar și-a început cariera TV la începutul anilor 90, la TVR. A lucrat la Prima TV, Pro TV și Realitatea TV. Din 2004 a fost producător la Realitatea TV, post de unde a plecat după opt ani, din poziția de director al stației, pe care a ocupat foarte scurt timp. De ce? "În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea", spune el în scrisoarea internă adresată colegilor, pe care Paginademedia.ro a publicat-o aici. Până în primăvara acestui an, a fost implicat în proiectul TVR Moldova.

Povestea lui Gabriel Bugnar, pe blogul lui, aici.

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ia aminte de la mine : pune-o pe Dumitrita sa faca niste placinte in cuptorul de la aragaz si vinde-le , ca tot ai taraba . Eu asa am inceput , da cu prajituri , cu 800 de $ . Sa nu ma copiezi chiar pana la capat ( adica sa nu scrii 3 carti ) .
  • Deci nu e bine ca Bugnar munceste corect si la vedere.
    Nu e bine ca a ales cu curaj altceva si a plecat din media plina de silicoane si pupincuristi.
    In opinia ta asta inseamna ca "e dus cu capul"... De ce nu ma mir ca te cheama BMW...
  • Omul e dus cu capul.Adica dupa atatia ani de presa asta este singura lui viziune...sa faca bijnita cu oale de pamant? Halal afacere monser! Mi se pare aberant....Maine am putea citi ca Esca vinde praz,usturoi si marar in Obor dupa x ani de stiri Iar noi sa aplaudam curajul ei nebunesc.Pe bune?! Omul asta am inteles ca a fost chiar si director general al Realitatii timp in care a dat oameni afara din institutie fara mila.Pai am putea spune...."dupa fapta si rasplata"!
  • Pentru postul de asistent vinzari il propun pe Stelian Tanase. Oricum, saptamina viitoare va fi dat afara de la TVR. Ramine de vazut daca si ramine afara.

Trimite un comentariu