Skip to main content

PRESA, OALE şi ULCELE. Producătorul Gabriel Bugnar, de la TV la o tarabă cu ceramică în Obor: „Nu mai vreau să fac televiziune în viaţa mea! Mi-a ajuns!”

 
Gabriel Bugnar
Gabriel Bugnar

Gabriel Bugnar, profesionist de televiziune cu 30 de ani în spate, s-a decis să schimbe complet domeniul: „Nu mai vreau să fac televiuziune în viaţa mea! Mi-a ajuns”, a declarat Bugnar pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Ce face acum? „Mi-am luat tarabă în piaţa Obor”, scrie el într-o postare pe blog. „Ce vând? Ceramică de Korond (Corund, Harghita), albă, neagră, maro, cu desen roşu şi obiecte din lemn pentru bucătărie. ”

Gabriel Bugnar:

"Pe foştii colegi din presă care-mi plâng de milă îi aştept să-mi facă vânzare. Târgul mai ţine până în 30 mai. Pentru restul, cei care vor s-o apuce într-o direcţie dar nu ştiu încotro, le spun ce am auzit spus de Dragoş Anastasiu (Eurolines): Antreprenoriatul e o stare de spirit."

Fostul producător TV explică:

Gabriel Bugnar"După treizeci de ani de televiziune, la un moment dat, când simţi că e prea mult, te gândeşti să dai restart; încotro, dacă n-ai furat să pui deoparte sau dacă nu trăieşti din combinaţii? Adică dacă eşti cinstit, deci, prost.

O variantă ar fi în pasaj la Universitate; ştiu să cânt la vioară.
O alta ar fi să îngroş rândurile pelicanilor; şofer de taxi.
O alta ar fi să fac ce văd pe la Discovery, să iau dintr-un loc şi să vând în altul. În socialism se numea bişniţă. Era ce făcea Becali cu bilete la Cinema Patria când rula filmul Abba sau ce făcea Vîntu cu blugii turceşti. Azi se numeşte ”comerţ”. Hotărât, asta fac, că văd că s-au pricopsit cei tocmai pomeniţi.

Ce să cumpăr, ce să vând? Ceva ce-mi place şi cred că le-ar plăcea şi altora. Ceva care să nu fie perisabil, că şi-aşa capitalul este infim, ceva care să-mi aducă un cât de cât câştig relativ repede, măcar să supravieţuiesc, dacă nu fac avere.

Aşa am ajuns în Piaţa Obor.

După eşecul TVR Moldova (începutul lui martie curent, după Stelian Tănase, un mare succes!) am pornit cu un partener moldovean pe ideea că vindem în România produse de calitate din Moldova care nu se găsesc la Bucureşti. Partenerul finanţa afacerea cu zece mii de euro, eu vindeam la Bucureşti şi împărţeam câştigul. După două săptămâni s-a retras şi la final m-a împrumutat cu opt sute de euro.

Am luat-o, cum s-ar spune, de la ”zero”. De-aia, dacă mai sunt şi alţii prin presă sau aiurea care simt că la aproape cincizeci de ani ar avea nevoie de un restart, m-am gândit să-mi istorisesc experienţa."

Gabriel Bugnar şi-a început cariera TV la începutul anilor 90, la TVR. A lucrat la Prima TV, Pro TV şi Realitatea TV. Din 2004 a fost producător la Realitatea TV, post de unde a plecat după opt ani, din poziţia de director al staţiei, pe care a ocupat foarte scurt timp. De ce? "În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea", spune el în scrisoarea internă adresată colegilor, pe care Paginademedia.ro a publicat-o aici. Până în primăvara acestui an, a fost implicat în proiectul TVR Moldova.

Povestea lui Gabriel Bugnar, pe blogul lui, aici.

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    Nu e singurul. Am spus "pas" dupa 18 ani de presa. Bafta, Gabi!
  • copos copos
    Ia aminte de la mine : pune-o pe Dumitrita sa faca niste placinte in cuptorul de la aragaz si vinde-le , ca tot ai taraba . Eu asa am inceput , da cu prajituri , cu 800 de $ . Sa nu ma copiezi chiar pana la capat ( adica sa nu scrii 3 carti ) .
  • Walker Walker
    Aaaa, sta sub taraba , e Monica Lewinski !
  • john john
    Sa-l ia si pe florian la taraba in obor!
  • Ion Ion
    Deci nu e bine ca Bugnar munceste corect si la vedere.
    Nu e bine ca a ales cu curaj altceva si a plecat din media plina de silicoane si pupincuristi.
    In opinia ta asta inseamna ca "e dus cu capul"... De ce nu ma mir ca te cheama BMW...
  • BMW BMW
    Omul e dus cu capul.Adica dupa atatia ani de presa asta este singura lui viziune...sa faca bijnita cu oale de pamant? Halal afacere monser! Mi se pare aberant....Maine am putea citi ca Esca vinde praz,usturoi si marar in Obor dupa x ani de stiri Iar noi sa aplaudam curajul ei nebunesc.Pe bune?! Omul asta am inteles ca a fost chiar si director general al Realitatii timp in care a dat oameni afara din institutie fara mila.Pai am putea spune...."dupa fapta si rasplata"!
  • Livia Pila Livia Pila
    Pentru postul de asistent vinzari il propun pe Stelian Tanase. Oricum, saptamina viitoare va fi dat afara de la TVR. Ramine de vazut daca si ramine afara.

Trimite un comentariu

sus