Skip to main content

Realitatea TV, amendată de CNA pentru că nu a difuzat textul unei amenzi de 30.000 de lei

 
Realitatea TV, amendată de CNA pentru că nu a difuzat textul unei amenzi de 30.000 de lei
Realitatea Adevarul

Postul Realitatea TV a fost sancționat de CNA pentru nedifuzarea textului unei sancțiuni, așa cum cere Legea Audiovizualului. Mai precis, după ce o televiziune a fost sancționată cu somație sau amendă, aceasta trebuie să difuzeze de trei ori, în 24 de ore de la comunicare, textul respectivei sancțiuni.

Publicitate

Astfel, pe 7 aprilie Realitatea Media, societatea care operează Realitatea TV, a fost amendată de CNA cu suma de 30.000 de lei.

Postul a fost amendat pentru emisiunile "Jocuri de putere" şi "Deschide lumea", din 15 ianuarie, respectiv 18 februarie 2015, consiliul considerând că au fost „formulate acuzaţii nedovedite la adresa unor persoane şi fără punctul de vedere al acestora”.

Postului i-a fost comunicată amenda pe 10 aprilie, se arată în raportul CNA, însă postul nu a difuzat textul sancțiunii nici măcar o dată.

Este a doua oară în ultimul an când postul nu difuzează de trei ori textul sancțiunii, așa cum cere Legea Audiovizualului.

Sancțiunea a fost propusă de Radu Călin Cristea, membru CNA, și a fost votată cu unanimitatea celor prezenți: Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vsile Buda, Monica Gubernat, Lorand Turoș, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorin Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Ce text trebuia să difuzeze Realitatea TV după ce a fost sancționată: 

„Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat postul de televiziune REALITATEA TV cu amendă de 30.000 lei, întrucât emisiunile "Jocuri de putere" şi "Deschide lumea", din 15 ianuarie, respectiv 18 februarie 2015, au fost difuzate cu încălcarea prevederilor privind dreptul publicului la informare obiectivă, fiind formulate acuzaţii nedovedite la adresa unor persoane şi fără punctul de vedere al acestora, iar moderatorii acestor emisiuni nu au asigurat o separare clară a opiniilor de fapte, astfel încât să nu contravină exigenţelor de asigurare a imparţialităţii, fapte ce contravin prevederilor legale.
De asemenea, sancţiunea a fost aplicată şi pentru încălcarea prevederilor art 93(1) din Legea Audiovizualului, întrucât radiodifuzorul nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a difuza în termenul de 24 de ore de la comunicare, termen instituit de această normă, textul unor sancţiuni emise de C.N.A.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Deci a luat amenda de 30.000lei si inca o amenda ca nu au difuzat amenda?:))

    Vorba vine: Rau cu rau, dar mai rau fara rau!

Trimite un comentariu