Skip to main content

Revelațiile lui Mihai Gâdea: “O zonă a așa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linșat adversarii. Trebuie să facem curat”. Apoi i-a pus la zid pe Andronic, Burci, Sârbu, Adamescu și alții “din mafia presei”

 
Revelațiile lui Mihai Gâdea: “O zonă a așa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linșat adversarii. Trebuie să facem curat”. Apoi i-a pus la zid pe Andronic, Burci, Sârbu, Adamescu și alții “din mafia presei”
Image_0518-2141(CH-20)

Mihai Gâdea vrea să se facă curat în presa. A spus-o apăsat. “Nu mai merge așa!”. Să scăpăm de “propagandiștii mafiei”. De cei care execută “linșaje mediatice” și “distrug vieți”. “Nu putem să stăm toți așa, laolaltă, ca și cum am fi toți din aceeași breaslă, că nu suntem”, a spus aseară în Sinteza zilei.

Și-a și motivat “demersul”: “O foarte importantă zonă a așa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linșat adversarii, de distrus vieți și, desigur, de creat câte un soclu. Cred că trebuie să se facă curat”. Soclu pentru Băsescu. “Nu putem să stăm toți așa, laolaltă, ca și cum am fi toți din aceeași breaslă, că nu suntem”, a spuns în deschiderea Sintezei zilei, de pe Antena 3.

Publicitate

Ce a urmat? O emisiune în care, sub genericul “Cum își plătea mafia propaganda”, i-a pus la zid, contondent, pe Cristian Burci (reluând în repetate rânduri interviul de acum 20 de ani, în care patronul Adevărul era prezentat ca “baby broker)”, Dan Andronic, Adrian Sârbu, Dan Grigore Adamescu, Adrian Halpert, Simona Ionescu, Robert Turcescu. A fost luat în vizor și Cristian Tudor Popescu care, printr-un exercițiu de logică a lui Mugur Ciuvică, a primit salariul din banii Elenei Udrea.

Emisiunea a avut și un montaj dedicat, în care celor amintiți le erau trecute în revistă “păcatele”.

Ce s-a întâmplat aseară?

Mihai Gâdea, motivând subiectul emisiunii, în deschiderea programului:

“Este inacceptabil ca într-o democrație, așa-zise instituții de presă să nu fie nimic altceva decât instituțiile mafiei care, dacă spui ceva despre mafie, să te execute. Linșaje pe bandă rulantă.

Cred că trebuie să se facă curat. Și să se vadă care este diferența dintre jurnaliștii de investigație. Dintre jurnaliștii și oamenii de televiziune care sunt onești, care mai pot face greșeli, dar care sunt onești și sinceri, în raport cu adevărul, în raport cu publicul și în raport cu interesul public.”

“Nu putem să stăm toți așa, laolaltă, ca și cum am fi toți din aceeași breaslă, că nu suntem.

Sunt unii oameni de televiziune onești, sunt oameni de televiziune care trăiesc din salariu, sunt oameni de televiziune care fac sacrificii, sunt oameni de televiziune care sunt în luneta mafiei și și noapte. Iar aceștia nu pot sta împreună cu cei care, de exemplu, fac pornografie, care fac un fel de presă de cea mai joasă speță din lume, oameni care nu sunt onorabili nicăieri pe planetă și care …sunt reciclați de Băsescu și care prezentați de către mafie ca fiind reprezentanți ai opiniei publice ca ziariști. Nu, nu! Nu merge așa!”

O foarte importantă zonă a așa zisei prese nu era nimic decât un aparat de propagandă, de linșat adversarii, de distrus vieți și, desigur, de creat câte un soclu.

Băsescu era luptătorul împotriva corupției. Doamna era cea care moderniza România și oricine era în anturajul lor și li se dădea pe listă și pe cine trebuia să pupe, unde și la ce ore, aceștia se executau întocmai și la timp.

A venit momentul ca banii aceștia din șpăgi, ca banii aceștia furați în acești ani de zile să fie luați de la acești mafioți. Nu este posibil să stai împreună cu mafioții, să execuți ordinele lor și să te numești altcumva decât sluga mafioților.

Nu putem să facem o departajare între aceia care au dus la îndeplinire anumite asasinate politice și alții care au dus la îndeplinire asasinate mediatice."

“Propagandiștii mafiei”, luați la rând

După monologul din deschidere, au venit detaliile, despre fiecare din numele care apăreau în genericul dedicat. Au fost prezentați ca “propagandiștii mafioților” și puși la zid pe rând.

Dan Andronic – “a luat bani de la Niro”

“Nu mi se pare că ar putea să existe o scuză pentru care suntem la atâtea zile din momentul în care infractorul Niro, cel care este acuzat că face parte din mafia regimului Băsescu, cel care este demonstrat că a luat șpagă în dosarul Microsoft, alături de Pinalti, Cocoș. El să mărturisească cu mânuța lui cum a dat bani propagandei băsiste și în mod special numitului Andronic Dan și până la această oră să nu existe niciun fel de anchetă, cel puțin la nivel public.”

Cristian Burci - traficantul de copii

“Eu nu pot să cred că lucruri demonstrate de posturi de televiziune străine, cum ar fi SBS, în care un personaj care mărturisește cu foartemultă dezinvoltură că vinde copii și în afară de faptul că face traffic de ființe umane.. Să spui în clar că ai nevoie de bani pentru a mitui judecători, pentru a mitui tot felul de oameni din sistemul de justiție și să pară că persoana respectivă are protecția a doi generali, de la SIE, spune fratele fostului șef al Serviciului Român de Informații.”

Emisiunea a reluat de câteva ori filmarea de acum 20 de ani în care patronul ziarului Adevărul era prezentat ca “baby broker” – intermediar în traficul de copii și a amintit de relațiile lui Burci cu Miron Mitrea.

Emisiunea Dosar DNA, de pe Prima TV, a fost și ea analizată. “Vă dau puțină consultanță media, doamnă Koveși”. “Este pe locul 217”, a spus Gâdea. ”De prezentator, ce să zic… Nici lumină nu știu să pună, parcă e filmată într-o debara. Vânzătorul de copii nu știe să facă televiziune. Poate știe domnul Andronic .”

La Dan Grigore Adamescu a fost amintit faptul că “a mituit judecători”care au luat mai mulți ani de închisoare decât pedeapsa acestuia. Mugur Ciuvică a vorbit de Cristian Tudor Popescu despre care a spus, invocând un exercițiu de logică, că a primit salariul de la Elena Udrea.

În studioul Antena 3 au fost Ecaterina Andronescu, Mugur Ciuvică, Pavel Abraham și Adrian Ursu.

Astfel de emisiuni vor continua. Cel puțin așa a anunțat Mihai Gâdea: “Cei pe care i-ați văzut în imagini au culpe diferite, vin din zone diferite. Fiecare trebuie evaluat în parte. Mi-aș dori ca în serile următoare să am timp să ne oprim pe fiecare caz de corupție din propaganda mafiotă.”

GALERIE FOTO. Capturi din emisiunea Sinteza zilei de aseară

 • Image_0518-2309(CH-20)
 • Image_0518-2308(CH-20)
 • Image_0518-2305(CH-20)
 • Image_0518-2225(CH-20)
 • Image_0518-2223(CH-20)
 • Image_0518-2218(CH-20)
 • Image_0518-2209(CH-20)
 • Image_0518-2208(CH-20)
 • Image_0518-2144(CH-20)
 • Image_0518-2142(CH-20)[1]
 • Image_0518-2142(CH-20)
 • Image_0518-2141(CH-20)[1]
 • Image_0518-2141(CH-20)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Gadea, fii fericit!....
  Singura satisfactie pe care poti sa o ai e ca ati compromis definitiv notiunea de presa din Romania postdecembrista. Tu si tomberonezii tai colegi de platou.
 • Oare...din conturile externe ale fostei securitati...ca n a intrebat nimeni de unde a avut primul milion :)) Iliescu era mai interesat de mineriade decat de ce fac baietii de la relatii externe :)) De moda veche, credea mai mult in politica decat in bani! Domnu' profesor era mai tanar si mai informat!
 • Este incredibil cum Gadea confunda ceea ce vede in jurul sau cu ceea ce este el de fapt, cum vorbeste despre mizeriile din interiorul sau proiectandu-le asupra altora. Un dans orb intre absurd si hilar.
 • marean, nu trebuie sa iti cauti raspunsurile in comentariile de pe net. La intrebarea ta a raspuns in cateva randuri justitia - drept dovada felix al tau e la bulau momentan. Nu avem noi de unde sa stim detalii cum a furat varanu si de unde, dar e destul sa vezi ce avere are ca sa iti dai seama ca nu are nici o activitate care sa justifice asemenea bani. E simplu ca buna ziua. Daca aveam legea de asa natura incat tu sa trebuiasca sa justifici de unde ai banii, nu organele sa dovedeasca metodele prin care i-ai furat...felix era condamnat de mult pe viata. Nu e singuru in cauza, bineinteles.

  Petrisor: tema de mobil e distrusa. Pe PC cand comentez nu vad toate literele din capul randului. Serios...pacat de munca ce o depui sa scrii aici. Mai bine faci un site simplu ca un blog pe wordpress, decat sa te arunci in tot felul de teme bizare ce strica orice experienta de navigat.
 • Hotul striga hotii! Cam asta imi inspira acest articol, citit in diagonala. Grea meserie aveti si voi, sa urmariti toate prostiile. Totusi, nu inteleg, de ce le dati atata importanta neimportantilor?
 • Era mult mai credibil daca se includeau si pe ei, cei de la Antena 3. Altfel, nu exista nici un dubiu ca "presa" din Romania este corupta.
 • Acu' nu poti zice ca nu au dreptate.Bine,ei uita sa spuna ca sunt trompeta lui Voiculescu,dar in rest e foarte corect ca cei de pe lista erau platiti de mafioti si erau propaganda lor.Fiecare cu propagandistii lui,toti platiti din bani negri.

Trimite un comentariu