Skip to main content

VIDEO. Campanie cu Dureri de cap. Nurofen, o reclamă neasumată în care ibuprofenul este peste paracetamol

 
VIDEO. Campanie cu Dureri de cap. Nurofen, o reclamă neasumată în care ibuprofenul este peste paracetamol
pastile

Un clip lung de aproape două minute ne învață că ibuprofenul este mai bun decât paracetamolul. În spot, se spune cum apar durerile de cap (din cauza mușchilor capului), iar dr. Minerva Ghinescu prezintă beneficiile ibuprofenului și avantajele pe care le are, spre deosebire de paracetamol. Reclama, cu aparența unui reportaj publicitar, nu este asumată de vreun brand anume. Ce promovează?

„Spre deosebire de paracetamol, care lucrează în principal pe calea centrală și are un impact minim asupra durerii periferice de cap și a musculaturii gâtului, Ibuprofenul acționează atât la nivel central cât și periferic", spune reclama. „Studiile care observă acțiunea ibuprofenului și a paracetamolului la pacienții cu dureri de cap comune arată că mai mulți pacienți au ameliorat și au scăpat mai rapid de durerile de cap folosind ibuprofen comparativ cu paracetamol", continuă spotul.

Publicitate

Din investigațiile Paginademedia.ro, clientul pentru respectivul spot a fost compania Reckitt Benckiser, care are în portofoliu brandul Nurofen. De altfel, la fiecare difuzare, după spotul în care ibuprofen este mai bun decât paracetamolul, a fost programată, la câteva secunde distanță, o reclamă la Nurofen, centrată tot pe durerile de cap, cu prezentarea clară a brandului.

Este sau nu reclamă comparativă?

Legislația reglementează publicitatea comparativă a produselor, dar nu există nicio precizare legată de compararea substanțelor active din medicamente.

IBUPROFEN VS. PARACETAMOL. Ibuprofenul este o substanță activă prezentă în produse precum Nurofen, Mig 400, Ibalgin și Adagin. Pe de altă parte, paracetamolul este prezent în produse precum Paracetamol, Antinevralgic (care pune accent în promovare tot pe durerile de cap) și Panadol.

Spotul ibuprofen vs. paracetamol a fost difuzat de câteva ori de posturile Antena 1 și Antena 3.

Până la ora redactării articolului, oficialii Reckitt Benckiser nu au răspuns întrebării Paginademedia.ro legate de motivul pentru care nu și-au asumat reclama în care ibuprofenul este comparat cu paracetamolul.

Din reclamă:

„Spre deosebire de paracetamol, care lucrează în principal pe calea centrală și are un impact minim asupra durerii periferice de cap și a musculaturii gâtului, Ibuprofenul acționează atât la nivel central cât și periferic. Ibuprofen țintește sursa durerii prin blocarea producției substanțelor care o generează. Studiile care observă acțiunea ibuprofenului și a paracetamolului la pacienții cu dureri de cap comune arată că mai mulți pacienți au ameliorat și au scăpat mai rapid de durerile de cap folosind ibuprofen comparativ cu paracetamol.”

„Până la urmă, de ce să vă doară capul?”, spune în final o voce din spot.

VIDEO. Spotul Dureri de cap ibuprofen vs. paracetamol

Campanie Nurofen from Carmen on Vimeo.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu