Skip to main content

AG Radio Holding a obținut mai multe licențe în sistem hibrid analogic-digital pentru stațiile Kiss FM, Magic FM și Rock FM

 
AG Radio Holding a obținut mai multe licențe în sistem hibrid analogic-digital pentru stațiile Kiss FM, Magic FM și Rock FM
Radio

AG Radio Holding, compania care operează posturile Kiss FM, One FM, Rock FM și Magic FM, a obținut licențe audiovizuale în sistem hibrid analogic-digital pentru mai multe stații locale.

Astfel, societatea a obținut licențe în Constanța, pe frecvența Rock Fm, în Cluj Napoca, pe frecvența Kiss FM, în Iași, Ploiești și Pitești pe frecvențele Magic FM, iar în Baia Mare pe Kiss FM. Programele vor fi cele difuzate prin satelit, potrivit reprezentantului licențe.

Publicitate

„Nu am ales noi frecvențele pe care să transmitem programele digitale. Noi am făcut cereri în numele companiei, iar ANCOM-ul a decis în ce oraș, pe ce frecvență să acorde licența de emisie hibridă analogic-digitală”, a explicat Romeo Repta, directorul de reţea al posturilor Kiss FM, Magic FM şi Rock FM. 

Romeo Repta: „Practic, sistemul digital de radio este diferit de sistemul digital de televiziune. Oferă o extensie în zona digitală pe aceeași frecvență pe care de fapt radioul are licență în analogic și transmite în sistem digital programele prin intermediul unui emițător hibrid care difuzează în eter pe frecvența FM programele în analogic. Iar în digital, pentru receptoarele HD Radio, noi am ales să implementăm sistemul acesta pentru că este sistemul cel mai răspândit în Statele Unite. Este răspândit în Europa, Austria și Elveția. Am ales acest sistem și pentru că prezintă o soluție financiară oarecum mai aceesibilă și avem și o zonă de parteneriat cu producătorul echipamentelor, care în perioada aceasta de pionierat ne oferă un avantaj valoric al echipamentelor în sensul în care plătim 25% din prețul total. Echipamentele fiind în jur de vreo 600.000 de euro, iar noi plătim în jur de 200.000 de euro pentru implementarea acestui sistem în România.”

AG Radio Holding a mai obținut licențe de emisie hibridă analogic-digitală și pentru posturile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM în București și Craiova (doar Rock FM) încă din 2012.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu