Skip to main content

Curtea de Conturi: TVR risca sa nu-si mai poata continua activitatea si se afla in situatia iminenta de a-i fi poprite conturile

 
tvr
tvr

TVR risca sa ajunga in incapacitatea de a continua activitatea in perioada urmatoare, din cauza situatiei economice grave in care se afla si, avand in vedere statutul institutiei, e nevoie de "solutii de redresare exceptionale", arata un raport al Curtii de Conturi ce vizeaza rezultatele programului de redresare initiat in 2012. Potrivit documentului, situatia actuala a TVR "este mai grava decat cea existenta in anul 2012, anterior aprobarii si aplicarii Programului de Redresare", scrie HotNews.

Publicitate

Analiza Curtii de Conturi concluzioneaza ca dezastrul de la TVR are, in buna masura, drept cauza faptul ca Televiziunea publica nu are un statut juridic si o forma de organizare stabilite suficient de clar prin lege. Mai precis, potrivit legii, institutia nu e definita nici ca institutie publica, nici ca societate comerciala, nici ca regie autonoma. Ca "serviciu public autonom de interes national", TVR are un mod de organizare "atipic" ce a creat premisele ca utilizarea resurselor sa nu fie sub incidenta stricta a diverselor legi, dar si ca managementul, indiferent de compoenta sa, sa nu poata impune o strategie coerenta de functionare pe termen lung.

Rezultatul, potrivit documentului citat: fata de 2006, cand s-a inregistrat prima data deficit in suma de 17,1 milioane lei, la finele lui 2011 se ajunsese deja la un deficit anual de 160,8 de milioane lei, iar in mai 2012 datoriile se ridicau la 146,5 milioane de euro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • hehe hehe
    Ce ai ma frustratule de tipi asa dupa 4 lei pe luna??? Ce interes ai ? Ia spune.. Nu poti sa fi asa de isteric pe 4 lei pe luna... Altfel esti demn de mila
  • abdu rehab abdu rehab
    e un lucru bun ca Conturile tvr sunt oprite, ca oricum Banii nostri sunt acolo.

    sper ca tvr-ul sa dea FALIMENT, ca oricum platim cu totii degeaba 4-5 Lei pe luna Mizeriilor precum Oaia Pufulica. tvr-ul sa dispara odata, ca nimeni nu va simti lipsa tvr-ului.

    si poate dupa aia sa dispara si antena 3.
  • tiago tiago
    "Proprite" zici, Iulia? Saraca limba romana!
  • Loredana Grozescu Loredana Grozescu
    Tocmai avind in vedere aceste minunute rezultate e mentinut in functie Tanase Stelian. Misiunea lui e sa ingroape TVR. PNL si UDMR il ajuta. Bravo, Tanase!

Trimite un comentariu

sus