Skip to main content

Fostul producător Gabi Bugnar, de la o emisiune de rulote la proiectul unei rulote naţionale. A câştigat o finanţare de 25.000 de euro pentru proiect

 
Rulota
Rulota

Fostul producător TV Gabi Bugnar, intrat în lumea antreprenoriatului cu vânzarea de ceramică şi obiecte populare de artizanat, se dezvoltă pe o nouă direcţie.

Publicitate

În urmă cu trei ani, Gabriel Bugnar filma o emisiune pilot - România din Rulotă - pentru Realitatea TV, post unde a lucrat 12 ani. Situaţia postului a făcut ca proiectul să rămână pilot. Acum, Bugnar vrea să construiască “rulota naţională”, proiect pentru care a obţinut o finanţare de 25.000 de euro.

Activitatea lui Bugnar ca antreprenor a început în urmă cu o lună, când a început să vândă ceramică populară, iar în prezent are o tarabă în curtea Muzeului Ţăranului Român.

Povestea rulotei naţionale şi ce îşi propune Bugnar cu fabrica de rulote, în continuare:

Gabriel Bugnar a obţinut o finanţare de 25.000 de euro pentru dezvoltarea proiectului unei rulote naţionale. Finanţarea a venit prin programul european "Antreprenoriatul - sansa unui viitor mai bun pentru tineri". “Am ezitat până în ultima clipă dacă să mai particip sau nu. Fără să fiu neapărat paranoic, după ce iniţial mă bucurasem că fac parte dintr-un proiect cinstit, începeam să am îndoieli”, povesteşte Bugnar pe blog. A fost acceptat.

Ce face cu banii?

“Pentru această fază, cu această sumă se poate face proiectul. Voi lucra pentru împreună cu studenţi sau cu absolvenţi la design”, a declarat el pentru Paginademedia.ro.

După dezvoltarea proiectului, Bugnar spune că fabricarea rulotei necesită o investiţie mai mare, de aproximativ 200.000 de euro.

Are şi un posibil nume: “Dacă maşina naţională e Dacia, cred că rulota naţională ar trebui să fie Tracia”. Nu e încă bătut în cuie.

Dar de ce tocmai fabricarea de rulote? Gabriel Bugnar are două explicaţii.

Prima explicaţie: este piaţă pentru o rulotă autohtonă.

“În România sunt înmatriculate 20.000 de rulote, cele mai multe second hand. În Germania, sunt 845.000”, a declarat fostul producător pentru Paginademedia.ro. În plus “în România şi în sud-estul Europei nu există o fabrică de rulote”.

Producţia în România ar asigura costuri mai mici de producţie, spune el. Rulota intrată în fabricaţie ar ajunge să coste, pentru doritori, între 6.500 şi 8.500 de euro, în funcţie de dotări.

Piaţa rulotelor este în creştere, spune el: “România şi ţările din zonă nu au această tradiţie a rulotelor. În ultimii ani, a mai evoluat: sunt 65 de campinguri în ţară, din care 41 atestate european, se vorbeşte despre ele la ştiri”.

A doua explicaţie: este o pasiune personală. “Îmi doream să merg în lume cu o remorcă de când eram copil, de când habar nu aveam că există rulote”, povesteşte el.

“Acum câţiva ani, mi-am cumpărat o rulotă de la Rotterdam. Am făcut trei săptămâni cu ea până în România. Am făcut apoi un proiect de emisiune TV, pentru Realitatea - România din rulotă. Am filmat pentru trei episoade, am montat un pilot, după care nu a mai ieşit, din cauza situaţiei postului. Dar cred că este o nişă pe această zonă”, a mai spus fostul producător TV.

Fostul producător Gabi Bugnar a intrat în lumea antreprenoriatului cu vânzarea de ceramică şi obiecte populare de artizanat, în urmă cu o lună, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Gabriel Bugnar şi-a început cariera TV la începutul anilor 90, la TVR. A lucrat la Prima TVPro TV şi Realitatea TV. Din 2004 a fost producător la Realitatea TV, post de unde a plecat după opt ani, din poziţia de director al staţiei, pe care a ocupat foarte scurt timp. De ce? "În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea", spune el în scrisoarea internă adresată colegilor, pe care Paginademedia.ro a publicat-o aici. Până în primăvara acestui an, a fost implicat în proiectul TVR Moldova.

VIDEO. Episodul pilot pentru emisiunea România din rulotă

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus