Skip to main content

Fostul producător Gabi Bugnar, de la o emisiune de rulote la proiectul unei rulote naționale. A câștigat o finanțare de 25.000 de euro pentru proiect

 
Fostul producător Gabi Bugnar, de la o emisiune de rulote la proiectul unei rulote naționale. A câștigat o finanțare de 25.000 de euro pentru proiect
Rulota

Fostul producător TV Gabi Bugnar, intrat în lumea antreprenoriatului cu vânzarea de ceramică și obiecte populare de artizanat, se dezvoltă pe o nouă direcție.

Publicitate

În urmă cu trei ani, Gabriel Bugnar filma o emisiune pilot - România din Rulotă - pentru Realitatea TV, post unde a lucrat 12 ani. Situația postului a făcut ca proiectul să rămână pilot. Acum, Bugnar vrea să construiască “rulota națională”, proiect pentru care a obținut o finanțare de 25.000 de euro.

Activitatea lui Bugnar ca antreprenor a început în urmă cu o lună, când a început să vândă ceramică populară, iar în prezent are o tarabă în curtea Muzeului Țăranului Român.

Povestea rulotei naționale și ce își propune Bugnar cu fabrica de rulote, în continuare:

Gabriel Bugnar a obținut o finanțare de 25.000 de euro pentru dezvoltarea proiectului unei rulote naționale. Finanțarea a venit prin programul european "Antreprenoriatul - sansa unui viitor mai bun pentru tineri". “Am ezitat până în ultima clipă dacă să mai particip sau nu. Fără să fiu neapărat paranoic, după ce inițial mă bucurasem că fac parte dintr-un proiect cinstit, începeam să am îndoieli”, povestește Bugnar pe blog. A fost acceptat.

Ce face cu banii?

“Pentru această fază, cu această sumă se poate face proiectul. Voi lucra pentru împreună cu studenți sau cu absolvenți la design”, a declarat el pentru Paginademedia.ro.

După dezvoltarea proiectului, Bugnar spune că fabricarea rulotei necesită o investiție mai mare, de aproximativ 200.000 de euro.

Are și un posibil nume: “Dacă mașina națională e Dacia, cred că rulota națională ar trebui să fie Tracia”. Nu e încă bătut în cuie.

Dar de ce tocmai fabricarea de rulote? Gabriel Bugnar are două explicații.

Prima explicație: este piață pentru o rulotă autohtonă.

“În România sunt înmatriculate 20.000 de rulote, cele mai multe second hand. În Germania, sunt 845.000”, a declarat fostul producător pentru Paginademedia.ro. În plus “în România și în sud-estul Europei nu există o fabrică de rulote”.

Producția în România ar asigura costuri mai mici de producție, spune el. Rulota intrată în fabricație ar ajunge să coste, pentru doritori, între 6.500 și 8.500 de euro, în funcție de dotări.

Piața rulotelor este în creștere, spune el: “România și țările din zonă nu au această tradiție a rulotelor. În ultimii ani, a mai evoluat: sunt 65 de campinguri în țară, din care 41 atestate european, se vorbește despre ele la știri”.

A doua explicație: este o pasiune personală. “Îmi doream să merg în lume cu o remorcă de când eram copil, de când habar nu aveam că există rulote”, povestește el.

“Acum câțiva ani, mi-am cumpărat o rulotă de la Rotterdam. Am făcut trei săptămâni cu ea până în România. Am făcut apoi un proiect de emisiune TV, pentru Realitatea - România din rulotă. Am filmat pentru trei episoade, am montat un pilot, după care nu a mai ieșit, din cauza situației postului. Dar cred că este o nișă pe această zonă”, a mai spus fostul producător TV.

Fostul producător Gabi Bugnar a intrat în lumea antreprenoriatului cu vânzarea de ceramică și obiecte populare de artizanat, în urmă cu o lună, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Gabriel Bugnar și-a început cariera TV la începutul anilor 90, la TVR. A lucrat la Prima TVPro TV și Realitatea TV. Din 2004 a fost producător la Realitatea TV, post de unde a plecat după opt ani, din poziția de director al stației, pe care a ocupat foarte scurt timp. De ce? "În cele două săptămâni am avut ocazia să constat dezastrul financiar în care se află televiziunea", spune el în scrisoarea internă adresată colegilor, pe care Paginademedia.ro a publicat-o aici. Până în primăvara acestui an, a fost implicat în proiectul TVR Moldova.

VIDEO. Episodul pilot pentru emisiunea România din rulotă

LIKE. Fiți la curent cu știrile și pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu