Skip to main content

Povestea cazului Ioan Rus: declarațiile făcute seara la Digi 24 au devenit știre a doua zi. Adevărul a taxat primul gravitatea afirmațiilor

 
Povestea cazului Ioan Rus: declarațiile făcute seara la Digi 24 au devenit știre a doua zi. Adevărul a taxat primul gravitatea afirmațiilor
Antena 3

POVESTEA UNEI DEMISII. Demisia ministrului Transporturilor Ioan Rus a pornit de la o declarație făcută seara, la Digi 24, dar a ajuns știre a doua zi. Adevărul.ro a fost site-ul care a taxat primul gravitatea afirmațiilor, a doua zi, aproape de prânz (la ora 11.47).

Ulterior, știrea s-a propagat și pe alte platforme și pe posturile de știri, în jurul orei 13.00. Digi 24, postul care a difuzat interviul, a difuzat o știre legată de afirmațiile lui Rus tot în jurul orei 13.00.

Publicitate

Traseul știrii, pe scurt, în continuare:

Miercuri seara, la emisiunea Jurnalul de seară, Ioan Rus, a făcut declarațiile care urmau să-i aducă demisia o zi mai târziu.

“România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”.

“E generalizare artistică, o licență”, a reacționat moderatorul Cosmin Prelipceanu, după care interviul a continuat.

Până a doua zi, la prânz, nu a existat nicio știre legată de afirmațiile lui Ioan Rus. Aproape de prânz, site-ul Adevărul.ro a sesizat gravitatea afirmațiilor. Titlul: “Declarație halucinantă a unui ministru din Guvernul Ponta despre românii din străinătate”.

Ulterior, afirmațiile lui Ioan Rus au fost notate și de alte platforme, iar la ora 13.00 a fost în jurnalele canalelor de știri.

Tot în jurul orei 13.00 a fost difuzată știrea și pe Digi 24, postul care a găzduit interviul în seara precedentă.

La câteva ore, Ioan Rus și-a cerut scuze printr-un comunicat al ministerului pe care îl conducea și a demisionat din funcție. “Domnul ministru îşi cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intenţiile domniei sale au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i.”

FOTO. Știrea despre declarațiile lui Ioan Rus pe internet și pe posturile de știri:

  • Digi Rus
  • Realitatea Rus
  • Mediafax Rus
  • Adevarul
  • Antena 3 - 2
  • Antena 3

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Și eu prima dată tot la Antena 3 am văzut declarația lui Rus. Am dat pe celelalte televiziuni și nimic, nicio vorba despre Rus. Am intrat pe site-urile evz, adevărul și nimic. Deci să înțeleg ca dacă nu era Antena 3 acest derbedeu era în continuare ministru al transporturilor.
  • Sau juca Candy Crush....cred ca era mai interesant decat sa il asculti pe Rus....sau sa lucrezi la Digi :)))

Trimite un comentariu