Skip to main content

PREMIERĂ. Ghiță, the social shepherd. Ciobanul Ghiță, premiat de Facebook dintre mii de campanii internaționale

 
PREMIERĂ. Ghiță, the social shepherd. Ciobanul Ghiță, premiat de Facebook dintre mii de campanii internaționale
Ciobanul Ghita 1

Ciobanul Ghiță a fost apreciat la Facebook Awards. Campania dezvoltată de agenția McCann Erickson pentru Vodafone, cu Ciobanul Ghiță în rolul principal, a primit un Bronze la Facebook Awards.

Publicitate

La Facebook Awards (competiție ajunsă la a doua ediție) au concurat mii de campanii din 160 de țări. Doar 27 au fost câștigătoare. Bronzul pentru Ghiță Ciobanul a fost câștigat la categoria Integrated.

Contul de Facebook al lui Ghiță Ciobanul are 576.000 de like-uri.

Catalin Dobre, Executive Creative Director, McCann Bucuresti:

Ghita e un personaj care a demonstrat ca Facebook nu e doar pentru selfie-uri cu buzele tuguiate si, daca il folosesti cu cap, poate sa-ti schimbe viata. Premiul venit chiar din partea retelei de socializare vine sa confirme ca ciobanul nostru a devenit un exemplu si in afara tarii. Povestea lui continua sa inspire milioane de oameni si isi gaseste locul printre cele mai virale campanii ale anului cum ar fi “ ce Bucket Challenge" sau "Like a Girl”

Ghiță Ciobanul nu este la primul premiu internațional. A fost premiat, de la lansarea campaniei, la Cannes Lions, Golden Drum, Clio Awards și Eurobest.

Ciobanul Ghita

Ciobanul Ghita 2

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ghita este un personaj artificial care nu exista. Ca sa folosesti smartphone-ul sus pe munte, nu te tine bateria mai mult decat cateva ore. Nici un patron de oieri nu o sa cumpere smartphone-uri angajatilor sai. Iar conectarea la Internet sus la cateva sute de metri altitudine, este o gluma, sunt zonele cele mai virgine. Campania era pe ideea ca este vorba de romani cu initiativa. Dar ce inseamna sa ai initiativa, sa fii/devii cioban? Da sustin ciobanitul, dar nu in felul in care s-au folosit de el. Iar Ghita nu mai este decat
    Ghita. Povestea a fost minunata, dar superficiala.

Trimite un comentariu