Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul, titlu dur după prezența premierului alături de Putin: “Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor”. România liberă: Diplomația sulfuroasă a lui Ponta

 

Adevarul

Publicitate

Presa de azi. Titlu dur în Adevărul după prezența premierului la Baku, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku: Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor. Subiectul este și pe prima pagină din România liberă, unde vizita e prezentată sub genericul “Diplomația sulfuroasă a lui Ponta

Ce pun ziarele azi pe prima pagină?

Victor Ponta este subiectul de pe prima pagină a două dintre ziarele de azi. Adevărul prezintă participarea prim-ministrului la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, iar România liberă scrie despre liderul UNPR, Gabriel Oprea, care ”câștigă teren și pare că dictează deciziile coaliției”.

Libertatea o are pe prima pagină pe Mihaela Rădulescu, îmbrățișată de câștigătorii show-ului de anul trecut ”Românii au talent”, trupa Brio Sonores.

Paginademedia.ro vă prezintă deschiderile ziarelor de azi:

”Victor Ponta se cere în clubul dictatorilor” este titlul ziarului Adevărul. Caricatura de pe prima pagină îi evidențiază pe Vladimir Putin, președintele Rusiei, președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko și Recep Erdogan, președintele Turciei, alături de Victor Ponta. Publicația scrie despre plecarea ”pe furiș la o competiție sportivă boicotată de liderii UE, dar la care au venit reprezentanții unor regimuri autoritare”. Premierul Victor Ponta a participat, vineri, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku și a absentat de la Congresul Partidului Socialist European. Mai mulți lideri europeni au refuzat să participe la ceremonie, argumentând că Azerbaidjanul nu respectă drepturile omului, scrie Adevărul.

România liberă titrează: ”Ce ascunde democrația de forță a lui Gabriel Oprea”. Ziarul prezintă modul în care vicepremierul Gabriel Oprea” a început să se distanțeze de PSD, cel puțin la nivel de imagine”, dar și despre modul în care UNPR ”a ajuns satelitul care vrea să controleze politica românească”. În partea de jos a paginii este redat ”Episodul vizitei la Baku: Diplomația sulfuroasă a lui Ponta”, în care este prezentată participarea prim-ministrului la Jocurile Europene de la Baku.

Libertatea descrie imaginea Mihaelei Rădulescu din finala ”Românii au talent”. Titlul ”Șapte dintr-o îmbrățișare” este susținut de imaginea în care Mihaela este îmbrățișată de membri trupei Brio Sonores, dar și fotografii în care ea îl sărută pe Pavel Bartoș și îl îmbrățișează pe Dan Bitman. În aceeași ordine de idei, textul redă: ”În culise sau pe scenă, nimeni, concurent sau jurat, n-a scăpat de îmbrățișările divei din juriul show-ului <<Românii au talent>>”.

Evenimentul zilei prezintă accidentul nautic de pe Lacul Snagov, în care o șalupă condusă de Alexandru Popescu, fiul fostului proprietar al Petrolexportimport, ”a spulberat o barcă în care se aflau șase oameni”. Ziarul titrează: ”Fiul unui magnat al petrolului a provocat cea mai mare tragedie de la Lacul Snagov”.

Gazeta Sporturilor scrie pe prima pagină despre situația echipei de fotbal a României. ”Puiule, jucăm și noi ceva?” este titlul care însoțește imaginea lui Anghel Iordănescu, selecționerul echipei naționale de fotbal.

Jurnalul Național titrează ”Când vor simți românii bunăstarea din statistici”, alături de prezentarea reportajului despre localitatea Ceatalchioi din Delta Dunării. Statul român a pus sub sechestru satul pentru o datorie de două milioane de euro, scrie ziarul.

Click! tratează subiectul despre Cristi Minculescu și soția lui. Titlul speculează pe seama relației cântărețului: ”Cristi Minculescu își înșală nevasta care i-a salvat viața?”.

Rubrica Presa de Azi este realizată cu susținerea companiei de monitorizare Media Image.

GALERIE FOTO. Prima pagină a ziarelor de azi, în continuare:

  • Adevarul
  • Click
  • evenimentul zilei
  • gazeta sporturilor
  • jurnalul national
  • Libertatea
  • Romania libera

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu