Skip to main content

Prisăcariu: La jumătatea lui 2014, Sorin Oancea a început să joace pe față pentru Ponta. Îmi dădea SMS-uri cu indicații prețioase în direct. Oancea: Și Banciu îl înjură pe Ponta, dar nu-l dau afară. Face audiențe

 

oancea-ponta
Foto: Prisacariu.ro

Publicitate

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu, fost realizator B1 TV, spune că proprietarul postului, Sorin Oancea “îmi dădea SMS-uri cu indicații prețioase în direct”, după ce “la jumătatea lui 2014, omul a început să joace pe față pentru Ponta.”

De cealaltă parte, Sorin Oancea spune că motivul pentru care Cătălin Prisăcariu a fost concediat de la B1 TV ține de performanțele de audiență și că discuțiile cu Prisăcariu au avut loc în perioada de campanie electorală când “l-am rugat să fie echilibrat, cum este normal, pentru că altfel riscăm să luăm amenzi de la CNA”. “Și Radu Banciu îl înjură pe Ponta și nu-l dau afară, pentru că face audiențe”, a declarat Oancea pentru Paginademedia.ro.

Detalii, în continuare:

Cătălin Prisăcariu, într-o postare pe blog:

“Am avut o relație relativ civilizată cu Oancea pînă pe la jumătatea lui 2014, cînd omul a început să joace pe față pentru Ponta. Atunci s-au înmulțit discuțiile în urma cărora eu trebuia să fiu convins că, asta e, fatalitate, Ponta e viitorul. Tot de atunci a crescut numărul sms-urilor cu indicații prețioase pe care mi le trimitea în timp ce eram în direct.

Conform acestor sms-uri (pe care le am, desigur, în propriul telefon), unele subiecte trebuia să fie amînate, altele pur și simplu evitate, unii oameni protejați, alții călcați în picioare. Cele mai multe dintre sms-uri erau dublate de alte sms-uri, prin care eram certat că nu urmez indicațiile. De cele mai multe ori, aveau loc și convorbiri telefonice de prelucrare ideologic-editorială, ca nu cumva să uit care sînt țintele lui Oancea.”

“Punctul culminant al presiunilor”, scrie Prisăcariu, “a fost atins înainte de turul al doilea al prezidențialelor, cînd Oancea mi-a sugerat că, dacă nu sînt “echilibrat”, poate stau acasă în ultima săptămînă dinaintea votului final de pe 16 noiembrie.”

“Ce înțelegea Oancea prin “echilibru”? Ceva simplu: Ponta și Iohannis trebuia să fie tratați egal, lăudați la fel și criticați la fel. Nu conta, desigur, că unul era premier în funcție și celălalt doar primar la Sibiu.

Cu alte cuvinte, dacă Ponta o dădea de gard cu taxa pe stîlp sau supraacciza la combustibil (vă mai amintiți de ele? pînă și Ponta a admis că erau idioțenii, după ce a pierdut alegerile), nu era bine să-l critici pentru asta la TV pentru că nu puteai să-l critici în mod similar și pe Iohannis (!). Nu conta, firește, că Iohannis nu putea fi criticat pentru așa ceva, un primar neavînd pîrghii legale să decidă taxe și impozite naționale.”

Sorin Oancea: Dacă are ceva de demonstrat, să demonstreze publicând ce vrea el să publice

Sorin Oancea spune că discuțiile cu Cătălin Prisăcariu au avut loc în perioada campaniei electorale.

“Era în plină perioadă de campanie electorală. L-am rugat să fie echilibrat, cum este normal, pentru că altfel riscăm să luăm amenzi de la CNA”, a declarat Oancea pentru Paginademedia.ro.

Răspunderea este a postului. Stația plătește amenda dată de CNA. Dacă răspunderea ar fi la realizator, vă garantez că s-ar comporta cu totul altfel. Așa le este ușor să spună orice. Postul plătește amenzile, pe greșelile realizatorului” a continuat directorul general al B1 TV.

Oancea spune că motivul pentru care Prisăcariu a fost concediat de la B1 ține de cifrele de audiență:

“Și Radu Banciu îl înjură pe Ponta și nu-l dau afară, pentru că face audiențe. Banciu face vârfurile de audiență. Cred că din cauza lui am luat amenzi mai multe decât pentru Prisăcariu. Dar Radu Banciu performează”

“Nu vreau să intru în polemică cu Cătălin Prisăcariu. Dacă are ceva de demonstrat, să demonstreze publicând ce vrea el să publice. Altfel, interpretez gestul ca pe un șantaj: adică să tac, să nu mai spun nimic, altfel va publica cine știe ce SMS-uri”, a mai spus Sorin Oancea pentru Paginademedia.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Daca si b1 il sustine pe pontac... puii mei, eu ma uit la Banciu, si il toaca marunt pe "acuzat", zi de zi. Nu e zi in care sa nu-l intepe pe "premier"!
  • S-au Spurcat si astia de la b1,am sa merg in continuare pe mana lu' Digi 24 care deocamdata mi se par Verticali.
  • Ponta și Iohannis trebuia să fie tratați egal, lăudați la fel și criticați la fel...a cerut Oancea, sustine Prisăcariu.
    Un lucru destul de normal intr-o tara civilizata la un post de televiziune care se dorea echidistant.
    Iar lui Prisăcariu nu i se parea normal...de parca il platea Iohannis, nu Oancea.
    Poate Prisăcariu ar fi dorit sa isi faca programe dupa cum il taia capul, de parca B 1 era televiziunea lui...
  • cu ajutorul acestui pupat undeva, Bobby Paunescu a cumparat zilele trecute studiourile mediapro. erau la vanzare de anul trecut dar cu o datorie foarte mare catre stat. datorie care ce sa vezi, asa ca prin minune de la 27.000.000 euro - DOUAZECISISAPTE MILIOANE - ca sa nu aveti probleme cu cititul, a scazut la mai putin de 10%. sigur a avut de unde invata, si barbosul in arest la domiciliu la fel le-a luat. tot ajutand in campania electorala. bravo Bobby, ai avut profesori buni.

Trimite un comentariu