Skip to main content

Prisăcariu: La jumătatea lui 2014, Sorin Oancea a început să joace pe faţă pentru Ponta. Îmi dădea SMS-uri cu indicaţii preţioase în direct. Oancea: Şi Banciu îl înjură pe Ponta, dar nu-l dau afară. Face audienţe

 
oancea-ponta
oancea-ponta

oancea-ponta
Foto: Prisacariu.ro

Publicitate

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu, fost realizator B1 TV, spune că proprietarul postului, Sorin Oancea “îmi dădea SMS-uri cu indicaţii preţioase în direct”, după ce “la jumătatea lui 2014, omul a început să joace pe faţă pentru Ponta.”

De cealaltă parte, Sorin Oancea spune că motivul pentru care Cătălin Prisăcariu a fost concediat de la B1 TV ţine de performanţele de audienţă şi că discuţiile cu Prisăcariu au avut loc în perioada de campanie electorală când “l-am rugat să fie echilibrat, cum este normal, pentru că altfel riscăm să luăm amenzi de la CNA”. “Şi Radu Banciu îl înjură pe Ponta şi nu-l dau afară, pentru că face audienţe”, a declarat Oancea pentru Paginademedia.ro.

Detalii, în continuare:

Cătălin Prisăcariu, într-o postare pe blog:

“Am avut o relaţie relativ civilizată cu Oancea pînă pe la jumătatea lui 2014, cînd omul a început să joace pe faţă pentru Ponta. Atunci s-au înmulţit discuţiile în urma cărora eu trebuia să fiu convins că, asta e, fatalitate, Ponta e viitorul. Tot de atunci a crescut numărul sms-urilor cu indicaţii preţioase pe care mi le trimitea în timp ce eram în direct.

Conform acestor sms-uri (pe care le am, desigur, în propriul telefon), unele subiecte trebuia să fie amînate, altele pur şi simplu evitate, unii oameni protejaţi, alţii călcaţi în picioare. Cele mai multe dintre sms-uri erau dublate de alte sms-uri, prin care eram certat că nu urmez indicaţiile. De cele mai multe ori, aveau loc şi convorbiri telefonice de prelucrare ideologic-editorială, ca nu cumva să uit care sînt ţintele lui Oancea.”

“Punctul culminant al presiunilor”, scrie Prisăcariu, “a fost atins înainte de turul al doilea al prezidenţialelor, cînd Oancea mi-a sugerat că, dacă nu sînt “echilibrat”, poate stau acasă în ultima săptămînă dinaintea votului final de pe 16 noiembrie.”

“Ce înţelegea Oancea prin “echilibru”? Ceva simplu: Ponta şi Iohannis trebuia să fie trataţi egal, lăudaţi la fel şi criticaţi la fel. Nu conta, desigur, că unul era premier în funcţie şi celălalt doar primar la Sibiu.

Cu alte cuvinte, dacă Ponta o dădea de gard cu taxa pe stîlp sau supraacciza la combustibil (vă mai amintiţi de ele? pînă şi Ponta a admis că erau idioţenii, după ce a pierdut alegerile), nu era bine să-l critici pentru asta la TV pentru că nu puteai să-l critici în mod similar şi pe Iohannis (!). Nu conta, fireşte, că Iohannis nu putea fi criticat pentru aşa ceva, un primar neavînd pîrghii legale să decidă taxe şi impozite naţionale.”

Sorin Oancea: Dacă are ceva de demonstrat, să demonstreze publicând ce vrea el să publice

Sorin Oancea spune că discuţiile cu Cătălin Prisăcariu au avut loc în perioada campaniei electorale.

“Era în plină perioadă de campanie electorală. L-am rugat să fie echilibrat, cum este normal, pentru că altfel riscăm să luăm amenzi de la CNA”, a declarat Oancea pentru Paginademedia.ro.

Răspunderea este a postului. Staţia plăteşte amenda dată de CNA. Dacă răspunderea ar fi la realizator, vă garantez că s-ar comporta cu totul altfel. Aşa le este uşor să spună orice. Postul plăteşte amenzile, pe greşelile realizatorului” a continuat directorul general al B1 TV.

Oancea spune că motivul pentru care Prisăcariu a fost concediat de la B1 ţine de cifrele de audienţă:

“Şi Radu Banciu îl înjură pe Ponta şi nu-l dau afară, pentru că face audienţe. Banciu face vârfurile de audienţă. Cred că din cauza lui am luat amenzi mai multe decât pentru Prisăcariu. Dar Radu Banciu performează”

“Nu vreau să intru în polemică cu Cătălin Prisăcariu. Dacă are ceva de demonstrat, să demonstreze publicând ce vrea el să publice. Altfel, interpretez gestul ca pe un şantaj: adică să tac, să nu mai spun nimic, altfel va publica cine ştie ce SMS-uri”, a mai spus Sorin Oancea pentru Paginademedia.ro.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Daca si b1 il sustine pe pontac... puii mei, eu ma uit la Banciu, si il toaca marunt pe "acuzat", zi de zi. Nu e zi in care sa nu-l intepe pe "premier"!
  • Mego Mego
    S-au Spurcat si astia de la b1,am sa merg in continuare pe mana lu' Digi 24 care deocamdata mi se par Verticali.
  • geo geo
    Ponta și Iohannis trebuia să fie tratați egal, lăudați la fel și criticați la fel...a cerut Oancea, sustine Prisăcariu.
    Un lucru destul de normal intr-o tara civilizata la un post de televiziune care se dorea echidistant.
    Iar lui Prisăcariu nu i se parea normal...de parca il platea Iohannis, nu Oancea.
    Poate Prisăcariu ar fi dorit sa isi faca programe dupa cum il taia capul, de parca B 1 era televiziunea lui...
  • Mirela28 Mirela28
    cam deaceea a plecat si Madalina Puscalau
  • protopopescu protopopescu
    cu ajutorul acestui pupat undeva, Bobby Paunescu a cumparat zilele trecute studiourile mediapro. erau la vanzare de anul trecut dar cu o datorie foarte mare catre stat. datorie care ce sa vezi, asa ca prin minune de la 27.000.000 euro - DOUAZECISISAPTE MILIOANE - ca sa nu aveti probleme cu cititul, a scazut la mai putin de 10%. sigur a avut de unde invata, si barbosul in arest la domiciliu la fel le-a luat. tot ajutand in campania electorala. bravo Bobby, ai avut profesori buni.

Trimite un comentariu

sus