Skip to main content

VIDEO. Un alt fel de a spune “Nu lăsaţi copiii acasă”, total diferit de al lui Ioan Rus. O campanie emoţionantă lansată chiar în ziua declaraţiilor cu bucluc ale ministrului

 
Campanie McCann
Campanie McCann

VIDEO. “Dacă tata are ochi căprui?”, se întreabă un copil. “Nu mai ştiu, am uitat!”. “M-a minţit că vine acasă şi tot n-a venit”. Un mod emoţionant de a spune “Nu lăsaţi copiii singuri acasă”, într-o campanie realizată de McCann Erickson pentru organizaţia Salvaţi Copiii.

Publicitate

Campania a fost lansată în aceeaşi zi în care fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus şi-a spus într-un mod mult mai brutal părerea despre copiii lăsaţi acasă de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Campanie copii 2Fără “golani”, fără “soţii infidele” (varianta demisionarului Ioan Rus), campania McCann pentru Salvaţi Copiii are o abordare radical diferită: ce simt copiii lăsaţi singuri acasă.

Elementul vizual al campaniei: desene făcute de copii, în care încearcă să-şi contureze din amintiri, simbolic, părinţii plecaţi să muncească în afara ţării.

"Am vrut sa atragem atentia asupra copiiilor lasati singuri de parintii plecati la munca in strainatate. Asa ca am transformat brieful intr-un joc pentru cei mai potriviti creativi: copiii. Iar acum vrem sa gasim cat mai multi parteneri care sa dea viata campaniei lor,” explică Alexandru Vasile, Copywriter McCann.

Înainte de detalii despre campanie, clipul realizat de agenţia McCann Erickson.

VIDEO. Campania Salvaţi Copiii "Alături de copii când părinţii nu pot fi"

Ce îţi propune campania derulată de agenţia Salvaţi Copiii România

Salvaţi Copiii România, cu sprijinul Velux Foundations, îşi propune să ofere o şansă la protecţie şi educaţie copiilor afectaţi de migraţia economică a părinţilor.

Proiectul urmăreşte reducerea impactului negativ al migraţiei economice a părinţilor asupra copiilor rămaşi acasă prin:

· Oferirea de servicii pentru 1.280 de copii şi 720 de părinţi/ persoane în grija cărora au rămas copiii, în 16 centre de zi;
· Crearea unei linii telefonice Help-Line pentru a oferi consiliere copiilor şi persoanelor în grija cărora au rămas aceştia şi pentru a-i îndruma către diverse servicii;
· Oferirea de suport pentru aplicarea legislaţiei, identificarea, îndrumarea şi oferirea de servicii pentru copii, prin intermediul unui grup naţional şi a unor grupuri locale de lucru;
· Creşterea nivelului de conştientizare asupra liniei telefonice Help-Line, migraţiei ilegale şi obligaţiilor legale ale părinţilor în ceea ce priveşte migraţia pentru muncă, prin intermediul unei platforme online, a unor campanii şi evenimente locale şi naţionale.

640 de copii cu unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi persoanele în grija cărora au rămas/ părinţii acestora beneficiază deja de servicii de consiliere şi suport în cadrul acestui proiect, în vederea depăşirii perioadei de criză pe care o traversează. Conform analizei realizată la începutul lunii martie, peste 58% dintre aceşti copii au vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani, 17% dintre aceştia au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, 29% au mama plecată, iar în cazul a 48% dintre ei, părinţii sunt plecaţi de peste 4 ani.

Conform statisticilor oficiale, 82.339 de copii din România au părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Mai mult, patru din zece dintre aceştia sunt complet lipsiţi de grija părintească, având ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provenind din familii în care părintele unic susţinător este plecat.

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 ianuarie 2015 – 30 septembrie 2017.

Valoarea finanţării oferite de Velux Foundations este de 1.333.333 Euro, iar valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 1.358.983 euro. Parteneri în acest proiect sunt Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectorate Şcolare Judeţene şi Şcoli Generale din Bucureşti şi judeţele vizate.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România:

“Este dificil pentru un copil ai cărui părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate să aibă acelaşi comportament ca înainte de plecarea acestora. Lipsa lor îl va face să se simtă frustrat şi să dezvolte diverse probleme de ordin emoţional, educaţional şi social. Având ca preocupare constantă protecţia copiilor lipsiţi de suport parental în urma plecării părinţilor la muncă în străinătate, prin proiectul lansat astăzi, derulat cu sprijnul financiar al Velux Foundations, vom dezvolta serviciile de suport şi consiliere pentru aceştia, precum şi o importantă componentă de informare şi consiliere pentru părinţi şi specialişti, privind nevoile copiilor aflaţi în această situaţie şi obligaţiile ce revin părinţilor la plecarea din ţară.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus