Skip to main content

VIDEO. Un alt fel de a spune “Nu lăsați copiii acasă”, total diferit de al lui Ioan Rus. O campanie emoționantă lansată chiar în ziua declarațiilor cu bucluc ale ministrului

 
VIDEO. Un alt fel de a spune “Nu lăsați copiii acasă”, total diferit de al lui Ioan Rus. O campanie emoționantă lansată chiar în ziua declarațiilor cu bucluc ale ministrului
Campanie copii 2

VIDEO. “Dacă tata are ochi căprui?”, se întreabă un copil. “Nu mai știu, am uitat!”. “M-a mințit că vine acasă și tot n-a venit”. Un mod emoționant de a spune “Nu lăsați copiii singuri acasă”, într-o campanie realizată de McCann Erickson pentru organizația Salvați Copiii.

Publicitate

Campania a fost lansată în aceeași zi în care fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus și-a spus într-un mod mult mai brutal părerea despre copiii lăsați acasă de părinții plecați la muncă în străinătate.

Campanie copii 2Fără “golani”, fără “soții infidele” (varianta demisionarului Ioan Rus), campania McCann pentru Salvați Copiii are o abordare radical diferită: ce simt copiii lăsați singuri acasă.

Elementul vizual al campaniei: desene făcute de copii, în care încearcă să-și contureze din amintiri, simbolic, părinții plecați să muncească în afara țării.

"Am vrut sa atragem atentia asupra copiiilor lasati singuri de parintii plecati la munca in strainatate. Asa ca am transformat brieful intr-un joc pentru cei mai potriviti creativi: copiii. Iar acum vrem sa gasim cat mai multi parteneri care sa dea viata campaniei lor,” explică Alexandru Vasile, Copywriter McCann.

Înainte de detalii despre campanie, clipul realizat de agenția McCann Erickson.

VIDEO. Campania Salvați Copiii "Alături de copii când părinții nu pot fi"

Ce îți propune campania derulată de agenția Salvați Copiii România

Salvați Copiii România, cu sprijinul Velux Foundations, își propune să ofere o șansă la protecție și educație copiilor afectați de migrația economică a părinților.

Proiectul urmărește reducerea impactului negativ al migrației economice a părinților asupra copiilor rămași acasă prin:

· Oferirea de servicii pentru 1.280 de copii și 720 de părinți/ persoane în grija cărora au rămas copiii, în 16 centre de zi;
· Crearea unei linii telefonice Help-Line pentru a oferi consiliere copiilor și persoanelor în grija cărora au rămas aceștia și pentru a-i îndruma către diverse servicii;
· Oferirea de suport pentru aplicarea legislației, identificarea, îndrumarea și oferirea de servicii pentru copii, prin intermediul unui grup național și a unor grupuri locale de lucru;
· Creșterea nivelului de conștientizare asupra liniei telefonice Help-Line, migrației ilegale și obligațiilor legale ale părinților în ceea ce privește migrația pentru muncă, prin intermediul unei platforme online, a unor campanii și evenimente locale și naționale.

640 de copii cu unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate și persoanele în grija cărora au rămas/ părinții acestora beneficiază deja de servicii de consiliere și suport în cadrul acestui proiect, în vederea depășirii perioadei de criză pe care o traversează. Conform analizei realizată la începutul lunii martie, peste 58% dintre acești copii au vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, 17% dintre aceștia au ambii părinți plecați la muncă în străinătate, 29% au mama plecată, iar în cazul a 48% dintre ei, părinții sunt plecați de peste 4 ani.

Conform statisticilor oficiale, 82.339 de copii din România au părinții plecați la muncă în străinătate. Mai mult, patru din zece dintre aceștia sunt complet lipsiţi de grija părintească, având ambii părinţi plecaţi peste hotare sau provenind din familii în care părintele unic susţinător este plecat.

Proiectul se desfășoară în perioada 1 ianuarie 2015 – 30 septembrie 2017.

Valoarea finanțării oferite de Velux Foundations este de 1.333.333 Euro, iar valoarea totală a proiectului, fără TVA, este de 1.358.983 euro. Parteneri în acest proiect sunt Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Inspectorate Școlare Județene și Școli Generale din București și județele vizate.

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România:

“Este dificil pentru un copil ai cărui părinți sunt plecați la muncă în străinătate să aibă același comportament ca înainte de plecarea acestora. Lipsa lor îl va face să se simtă frustrat și să dezvolte diverse probleme de ordin emoțional, educațional și social. Având ca preocupare constantă protecția copiilor lipsiți de suport parental în urma plecării părinților la muncă în străinătate, prin proiectul lansat astăzi, derulat cu sprijnul financiar al Velux Foundations, vom dezvolta serviciile de suport și consiliere pentru aceștia, precum și o importantă componentă de informare și consiliere pentru părinți și specialiști, privind nevoile copiilor aflați în această situație și obligațiile ce revin părinților la plecarea din țară.”

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu