Skip to main content

Anca Budinschi, fostul șel al Pro TV, despre Super Trip: "are un ritm, dar n-are substanță. Te uiți, dar nu înțelegi"

 
Anca Budinschi, fostul șel al Pro TV, despre Super Trip: "are un ritm, dar n-are substanță. Te uiți, dar nu înțelegi"
Super Trip 3

Fost director general al Pro TV, Anca Budinschi face o analiză detaliată a primei ediții a emisiunii Super Trip, cu tot ce presupune producția: participanți, gazdă - Andi Vasluianu, scenariu, ritm. Concluzie: "Programul nou al serilor de vară la PRO TV este “subțire” la format și “mic” la realizare"

Publicitate

Anca Budinschi, pe blogul său, despre Super Trip:

"Super Trip are un ritm, dar n-are substanță. Te uiți, dar nu înțelegi. Zîmbești la o glumă, două, mai ții minte un moment sau altul, dar e foarte greu să te legi de ceva. Poate că în timp producția va oferi argumentele necesare unei vizionări constante, dar primul episod n-a reușit să construiască o identitate programului."

Din concluziile analizei, pe puncte:

Locul de filmare:

 - Evidentele restricții de costuri i-au așezat pe cei zece turiști ca și pe telespectatori pe niște pietre pline de bălării și pe niște diguri pustii, pe care le cunoaștem prea bine și care cu greu te-ar putea atrage într-o Super Excursie.

Participanți:

- Personajele au fost alese cam pe fugă așa că programul beneficiază de prezența lui Dorian Popa, Ruby și Doinița Oancea pe care i-am mai văzut în două reality-uri tot la PRO TV acum cîteva luni. Necunoscuții selectați sunt Daria și Mircea, Alexandra și Marian, Dorina și Lucia.

- Un dezechilibru greu de gestionat a apărut din combinația dintre vedete și non vedete, cel puțin în acest prim episod. Diferențele dintre necunoscuți și celebrități se văd imediat la aspectul fizic, la forma fizică dar și la modalitatea de abordare a show-ului.

- Vedetele sunt mult mai în elementul lor într-un astfel de program decît ceilalți concurenți. Unii dintre aceștia sunt vizibil marcați de vecinătatea cu actorii și cîntăreții cu care împart autocarul, excursia și experiențele acestei veri. Cei cunoscuți știu mersul și tratează prea lejer participarea, iar cei necunoscuți se propun la eliminare deocamdată doar între ei. Fără ca vedetele să fie dezinteresate, deosebirile sunt evidente între cele două grupe, astfel că miza concursului este diminuată pentru toată lumea.

Conținutul

- Problema cea mai mare nu vine din personaje, ci din narațiune și din conținut. Adunați pe repede înainte, vîrîți într-un program construit în grabă, concurenții aleargă de la un loc la altul, ca și spectatorul de la un moment la altul, fără să existe timp de a înțelege prea multe nici din întîmplări, nici din probe, nici din personaje.

- În calitate de excursioniști pe litoral, participanții au avut de făcut o grămadă de lucruri mai în glumă sau mai serios, de la unsul cu nămol al unui coleg de autocar pînă la călărit sau cățărat prin copaci. Unele stînjenitoare, altele la limita ridicolului, mai toate punîndu-i doar pe cei simpli în imposibilitatea de a face față, activitățile zilnice nu au un scop precis. E greu de spus de ce și pentru ce sunt propuse. La fel de greu de deslușit și pentru public, dar chiar și pentru ei înșiși, este cum poți evalua participanții pe baza unor astfel de probe. Nu-i de mirare că ședințele de sancționare a ‘celor mai puțin plăcuți’ n-au avut niciun fel de tensiune.

Gazdă

- Andi Vasluianu se ține discret la o parte și este un conducător de autocar și de emisiune cu o implicare limitată probabil de propria-i dorință. Nu are cum să fie cu adevărat un ghid, așa cum este hostul formatului original, și nici nu-l văd intervenind cu autoritate în privința unui concurent.

Voice over

- Oana Tache, VJ la MTV, pare că spune o poveste unui auditoriu care are nevoie de îndrumări ca să priceapă. Vocea naturală a fetei, dar și intonația exagerată nu se potrivesc deloc cu formatul sau cu întîmplările comentate

Analiza completă, pe blogul ținut de Anca Budinschi

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Incep sa ma enervez, dar incerc sa-ti raspund.
  N-am auzit de vreo problema in ceea ce priveste PRO TV si persoane din conducere care ar fi furat ceva. Sau confunzi PRO TV cu alte institutii din CME?
  Nu trebuie niciodata sa dovedesti ca esti nevinovat, trebuie sa dovedeasca acuzatorul ca esti vinovat. Intelegi conceptul?
  Casele si masinile sunt din salarii. In capitalism, asa se cheama chestia care-ti permite tie sa scrii pe net si sa ai rate la apartament, salariile sunt diferite. Unii le au mai mici, altii mai mari . Cit de mari sau cit de mici...depinde de proprietarul intreprinderii. Pentru ca, sper ca n-ai uitat, nu vorbim despre TVR ci despre PRO TV, care este o intreprindere privata. Cum vrea patronul, asa se face. PRO TV nu este nici al poporului si nici al angajatilor, chiar daca unii mai incurca borcanele si cred ca daca au lucrat acolo nu stiu citi ani, au ajuns si patroni. PRO TV este al actionarilor si ceea ce se intimpla acolo este si trebuie sa fie vointa lor. Angajatii primesc salariu pt munca prestata si punct. Cred insa ca problema ta ar fi foarte ascultata la Phenian. Aici, acum...mai greu.
  Si sa stii ca n-am glumit deloc in ceea ce priveste calomnia. Cind iesi din nou la tigara, in pauza de postat, intreaba-l pe vreun avocat de pe acolo.
 • Au dovedit deja altii ;). Probabil ca, daca lucrezi in pro, pe unii ii stii deja.
  E calomnie??? Esti haios... ar fi bine ca ei sa demonstreze de unde au acele masini, case....
  Normal ca nu furau pe fata, se acopereau cu prime, bonusuri.....
 • Cris,
  Ai dovezi ca au furat oamenii aia? Adica, sa zicem...daca te cheama cineva in instanta sa dovedesti afirmatia asta facuta in spatiul public, ai putea sa dovedesti, nu ? Ca altfel cred, nu sunt sigur, e calomnie. Si parca se pedepsea.
  Sau crezi ca suntem anonimi doar pt ca nu ne dam numele pe aici?
  Sa ai o zi buna.
 • Degeaba sunt profesionisti ca din cauza lor a picat pro tv-ul. Cei din vechea conducere au furat de au rupt
 • Anca, ne lipsesti in fiecare zi. Oameni ca tine nu se mai fac la ProTV! N-ai vrea sa stii cum fost oameni apropiati tie, gen Cristina sau Frosa, se cred acum atotputernici, se poarta mizerabil cu oamenii si se gudura neincetat pe langa noii sefi! Oricat de mult ar valora scaunul de sub fund, exista niste limite de bun-simt care sunt incalcate constant in fiecare zi. Suntem foarte multi oameni in ProTv care iti citim blogul si te admiram pentru impartialitate, profesionalism si dedicatie. Succes in continuare!
 • Deci se poate o analiza pertinenta si obiectiva fara sa spui ,, ce buni eram noi si ce prosti sunt astia care au venit in locul nostru,,!
 • Ma indoiesc ca actualii manageri sunt interesati de calitate, doar romanii sunt prosti si inghit orice in opinia lor.

  Ne educa si ei ca marea diva a muzicii, Andreea Banica. Mergem toti la Obor daca nu ne convine :D
 • Analiză pertinentă.
  Sper că producătorii vor citi și vor ține seama, pe viitor, de observațiile acestei profesioniste în televiziune.

Trimite un comentariu