Skip to main content

Cine sunt investitorii Profit.ro: fondatoarea unei agenții de turism și managerul unei companii de head-hunting

 
Cine sunt investitorii Profit.ro: fondatoarea unei agenții de turism și managerul unei companii de head-hunting
profit

Proiectul Profit.ro, care urmează să fie demarat până în toamnă, are doi principali finanțatori, un om de afaceri din domeniul resurse umane și fondatoarea unei agenții de turism.

Profit.ro reunește deja câteva zeci de jurnaliști specializați pe economic, printre care fostul redactor-șef al Capital, Oana Osman și Cristi Popa, fost redactor-șef al Ziarului Financiar la sfârșitul anilor 90 și coordonator al departamentului economic al Mediafax. Domeniul profit.ro este deținut de Orlando Nicoară.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă cine sunt finanțatorii proiectului:

Andreas Fuhrmann și Paula Dobrescu sunt cei doi investitori din spatele proiectului Profit.ro, potrivit informațiilor Paginademedia.roPaula Dobrescu este fondatoarea agenției de turism dedicată segmentului corporate Business TravelAndreas Fuhrmann este managing partner al filialei din România a companiei de resurse umane și head-hunting Transearch.

Cei doi vor fi acționari, alături de câțiva dintre ziariștii din echipa proiectului. De dezvoltarea tehnică se ocupă echipa lui Orlando Nicoară, fostul director al Mediafax Grup.

Paula Dobrescu:

- înainte de 1989, a lucrat la Hotelul Intercontinental din București

- a înființat în 1992 agenția de turism Business Travel

- agenția Business Travel este profilată pe segmentul de turism corporate

- în anul 2013, potrivit Business Magazin, agenția de turism Business Travel avea afaceri de 13 milioane de euro.

Andreas Fuhrmann:

- este managing partner al filialei din România a companiei de cercetare Transearch, din 2013

- a fost unul dintre cei care a deschis filiala companiei Henkel în România. Între 1993 și 1998, a fost director general al companiei germane în România

- din 1999, a fost General Manager al companiei Cospha, cu activitate în zona materiilor prime și a aditivilor.

- din 2011, a fost General Manager la Cut-e România

- în 2012, a condus compania Cognis România

În proiectul Profit.ro, care va fi lansat în această vară, sunt implicați mai mulți jurnaliști specializați, (foști Mediafax, Ziarul Financiar, Economica.net etc), parte dintre ei și în acționariat.

Printre ziariștii care vor fi și acționari sunt Oana Osman, Cristi Popa (fost redactor-șef Ziarul Financiar, șef al departamentului economic al Mediafax), Thomas Dincă (ex senior editor Mediafax) și Ovidiu Tempea (ex senior editor Mediafax).

Din informațiile Paginademedia.ro, în echipa Profit.ro vor fi Oana Osman, Cristi Popa, Ovidiu Tempea, Thomas Dincă, Adrian Dumitrache, Adrian Moșoianu, Liviu Iancu, Florin Rusu, Ana Maria Pentcan, Cristina Cuncea, Șerban Bușcu, Cristian Vasilcoiu și Mihai Baniță.

Citește și:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • faliment.ro

    Onuca Osman nu a facut in viata ei una de un leu si credeti ca o sa le faca acuma bani alora. In ce sens e actionar? Vine cu un pachet de nechezol de acasa si il beau toti la comun sau ce? Pe bune, angajezi pe una care nu a facut decat pe functionara la ziar sa iti aduca tie cash. Altra porccheria...
  • un articol (platit) de PR scris in limbajul de lemn al coproratistilor . Sunteti depasiti deja .Voi pentru cine screti ? De ce m-ar interesa pe mine trecutul vostru ?

Trimite un comentariu