Skip to main content

CNA a respins solicitarea unui fost candidat la președinție de a lansa o televiziune generalistă

 

mircea-mirel-amaritei
Sursa foto: Agerpres

Publicitate

Consiliul Național al Audiovizualului a respins solicitarea LinkPress TV SRL Bucureşti a unei licențe TV cu acoperite națională. Firma a fost reprezentată la CNA de avocatul din Galați Mirel Mircea Amariței, în calitate de director general, care a candidat anul trecut la funcția de președinte al României.

„Activitatea noastră a început înainte să facem această solicitare. Ne-am desfășurat activitatea mai mult pe internet. Strategia postului e bazată pe programe la cerere. Avem și un site de socializare pe care urmează să-l lansăm. Programele vor fi solicitate și votate de utilizatori. Ei își vor construi propria structuri”, le-a explicat Amariței membrilor CNA.

Potrivit documentului depus la CNA, televiziunea ar fi avut o investiție de 850.000 de euro și un număr de 20 de angajați. LinkPress TV SRL are asociat unic pe Maricel Coman.

Solicitarea de licență audiovizuală a fost respinsă de majoritatea membrilor. Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu Radu Herjeu și Dorina Rusu au votat „împotrivă”, în timp ce Monca Gubernat și Radu Călin Cirstea au fost „pentru”.

„Mie nu mi s-a părut că știau foarte bine ce vor să facă. E ca și cum cineva care are un canal de YouTube zice: „de ce să nu-mi fac o televiziune”. Aveau așa o idee despre ce se face în televiziune.”, a spus Radu Herjeu înaintea votului.

Mirel Mircea Amariței a candidat în toamna lui 2014 la președinția României. Potrivit Digi24, acesta a reprezentat partidul Pro Demo. Potrivit aceleiași surse, avocatul este urmărit penal în dosarul insolvenței Realitatea, alături de Maricel Păcuraru și Sorin Ionuţ Barbu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu