Skip to main content

Grecia și premierul Tsipras în revistele de satiră: This is mână sparta! "Venus din Milă", arma lui Tsipras

 
Grecia și premierul Tsipras în revistele de satiră: This is mână sparta! "Venus din Milă", arma lui Tsipras
Catavencii si Kamikaze

Revistele de satiră Kamikaze și Cațavencii deschid numărul din această săptămână cu situația Greciei și cu premierul Tsipras.

"This is mână sparta!" titrează săptămânalul Kamikaze, sub o poză cu un Tsipras echipat ca în filmul 300, aici în varianta 300 000 000 000 Euro.

O bulă mai complexă în Cațavencii, cu versuri și în supratitlu și în titlu, cu Tsipras, cu ministrul de finanțe și cu o "armă redutabilă". Varoufakis și Tsipras, aheii aflați în război cu Troica, încearcă să cucerească Europa cu arma lor redutabilă: Venus din Milă, spune explicația foto.

Supra titlul: Tineri vrem mereu să fim, tot datori precum ne știm.

Titlul: Fără mâini și fără bani, După 2000 de ani.

Voraufakis: Hello, mister, vă dăm o fată? E curată, tinerică, n-are mai mult de trei milenii. Știu niște perverși bătrâni de la British Museum care ar da o avere pe ea. Nu mai are mâini de la primul nostru faliment, când ne-am împotmolit în negocierile cu Troica romană, condusă de Lucius Mummius Achaicus. I le-au tăiat ca să nu se mai apere când o pipăiau centurionii. Și am lăsat-o așa, c-am văzut că și lu' domnu Juncker i-a plăcut, la ultimul nostru faliment, ăsta de acum.

Publicitate
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • NOTA BENE, am scris "Termoplie" din accident, dar acum mi se pare cam INTENTIONAT si cam din gluma, cautati "gymna gopes" pe Google Translate.
  • spartanii nu mai sunt ce au fost, acum sunt puturosi si intind Mainile mai la toti, acum mai ales la Prusaci. spartanii au crezut ca mai pot sa bata Prusacii ca pe persani la Termoplie, si sau trezit in "gymna gopes" ca sa zicem asa. Vara nu e ca Iarna si tsipras nu e ca leonidas.

Trimite un comentariu