Skip to main content

Radu Banciu, scuze pe post după procesul cu Andreea Berecleanu: "am tocat-o mărunt într-o situație penibilă. A fost și un pic de prostie"

 
Radu Banciu, scuze pe post după procesul cu Andreea Berecleanu:  "am tocat-o mărunt într-o situație penibilă. A fost și un pic de prostie"
Radu Banciu scuze Berecleanu

SCUZE ÎN DIRECT. Radu Banciu și-a prezentat scuzele pentru modul în care a vorbit despre Andreea Berecleanu în urmă cu trei ani. Scuzele sunt parte a deciziei instanței, după ce Banciu și B1 au pierdut procesul cu prezentatoarea Observatorului de pe Antena 1.

Publicitate

Radu Banciu, în direct în emisiune:

"Suntem datori cu aceste scuze pentru Andreea Berecleanu pe care, după cum știți, la un moment dat am tocat-o mărunt într-o situație penibilă. Fata n-avea nicio vină, evident.

Dincolo de invidie, sigur că a fost și un pic de prostie, și astăzi încercăm să reparăm acest lucru, pentru că, iată, am foști puși la colț, pe bună dreptate, și de instanță."

Istoria cazului:

Andreea Berecleanu l-a dat în judecată pe Banciu și postul B1 TV în 2012, după ce Banciu a afirmat în cadrul emisiunii sale că „Andreea Berecleanu a umblat din floare-n floare, pentru funcție. Și-a găsit bărbați bine situați care să o propulseze“. El a mai vorbit și despre o presupusă relație cu Dan Diaconescu (OTV).

„Trebuie să răspundă pentru ce a afirmat. Să aducă dovezi”, a declarat Andreea Berecleanu, la momentul respectiv, pentru paginademedia.ro.

Judecătoria Sectorului 1 a decis în favoarea Andreei Berecleanu în decembrie 2013. La momentul respectiv, Judecătoria a decis ca pârâții - Radu Banciu și B1 TV - să plătească în solidar 30.000 de lei, pe lângă prezentarea scuzelor publice.

Ulterior, tribunalul a decis să înjumătățească suma stabilită inițial de Judecătoria Sectorului 1, însă a menținut celelalte dispoziții, referitoare la „exprimarea de scuze în mod public față de reclamantă prin publicarea unui articol, pe cheltuiala proprie, pe prima pagină a două cotidiane și în cadrul emisiunii Lumea lui Banciu”.

Integral, ce a spus Banciu aseară în emisiunea de la B1: 

"A sosit și vremea scuzelor, reale de data aceasta.

Am foști învinși într-un proces - pe drept, de altfel, am pierdut - în fața Andreei Berecleanu și îi cerem scuze cu această ocazie. Noi jignind-o în emisiune, justiția a considerat că suntem vinovați.

Preaplecați, îi cerem scuze frumoasei prezentatoare de la Antena 1, pe care am denigrat-o, să știe, fata, din invidia tipică, absolut tipică a bărbaților, care nu mai au foarte multe de spus, și bineînțeles că ne-am dus apoi cu divagațiile proprii nouă. E o emisiune de pamflet, desigur, dar aiurea prezentate, aiurea-n tramvai, practic.

Suntem datori cu aceste scuze pentru Andreea Berecleanu pe care, după cum știți, la un moment dat am tocat-o mărunt într-o situație penibilă. Fata n-avea nicio vină, evident.

Dincolo de invidie, sigur că a fost și un pic de prostie, și astăzi încercăm să reparăm acest lucru, pentru că, iată, am foști puși la colț, pe bună dreptate, și de instanță.

Îi mulțumim Andreei Berecleanu dacă ne-a iertat sau, dacă nu sperăm că o va face în continuare. Noi încercăm să ne purtăm din ce în ce mai bine și să fim și cu urechile acolo unde trebuie, dar și cu unghiile tăiate la zi, așa cum eram pe vremuri cu batistuțele la școală."

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce spune baiatul asta aici nu are nimic de-a face cu prezentarea unor scuze. El doar bifeaza cerinta hotararii instantei, dar la modul sarcastic.

    N-am nervii necesari sa ma uit la emisiunea ciudatului de Banciu, poate ma lamureste cineva: i se intampla des sa se refere la propria-i persoana la plural, sau doar cand nu-si ia la timp tratamentul si incep sa se certe intre ele personalitatile multiple?
  • Astea nu se pot numi scuze. Constrans de instanta, cu jumatate de gura, Banciu a zis si el ceva care sa aduca a scuze, dar le-a si anulat cu ironiile de rigoare.
  • Banciule, ce ai bine că ai recunoscut...că ai făcut o mare prostie.
    Acu du-te sau trimite-i și flori...ca iertarea să fie definitivă.
    Și fii și tu mai atent la ceea ce scoți pe gură, chiar dacă uneori ai și tu partea ta de dreptate.

Trimite un comentariu