Skip to main content

Google News, disponibil în limba română

 
Google News
Google News

Google News a lansat astăzi versiunea în limba română, disponibilă la adresa news.google.ro sau prin aplicaţiile de pe Android sau iOS, informează compania. Serviciul poate fi accesat intrând şi în secţiunea „Ştiri”, din partea de sus a rezultatelor căutării.

Publicitate

„Puteţi citi acum cele mai recente ştiri şi articole din cele mai importante publicaţii şi bloguri din ţară şi să personalizaţi ediţia pentru a urmări subiectele personale de interes”, se precizează în comunicatul de presă. „Indiferent din ce ţară provin sau ce limbă vorbesc, oamenii apelează la Google News pentru a citi despre fapte, opinii şi perspective asupra subiectele ce îi interesează. Cu această nouă ediţie în limba română, sperăm să putem ajuta să aducem ştirile mai aproape de un număr cât mai mare de români”, au adăugat reprezentanţii Google.

În prezent, Google News poate fi consultat în 28 de limbi, fiind disponibil în 45 de ţări. Prin intermediul acestui serviciu, ierarhizarea ştirilor se face în funcţie de prospeţimea, diversitatea, originalitatea şi bogăţia textuală a conţinutului. Publicaţiile care vor să fie incluse în căutări trebuie să respecte anumite cerinţe privind standardele jurnalistice, lizibilitatea, responsabilitatea şi altele. (Alina-Elena Vasiliu)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus