Skip to main content

Google News, disponibil în limba română

 
Google News, disponibil în limba română
Google News

Google News a lansat astăzi versiunea în limba română, disponibilă la adresa news.google.ro sau prin aplicațiile de pe Android sau iOS, informează compania. Serviciul poate fi accesat intrând și în secțiunea „Știri”, din partea de sus a rezultatelor căutării.

„Puteți citi acum cele mai recente știri și articole din cele mai importante publicații și bloguri din țară și să personalizați ediția pentru a urmări subiectele personale de interes”, se precizează în comunicatul de presă. „Indiferent din ce țară provin sau ce limbă vorbesc, oamenii apelează la Google News pentru a citi despre fapte, opinii și perspective asupra subiectele ce îi interesează. Cu această nouă ediție în limba română, sperăm să putem ajuta să aducem știrile mai aproape de un număr cât mai mare de români”, au adăugat reprezentanții Google.

Publicitate

În prezent, Google News poate fi consultat în 28 de limbi, fiind disponibil în 45 de țări. Prin intermediul acestui serviciu, ierarhizarea știrilor se face în funcție de prospețimea, diversitatea, originalitatea și bogăția textuală a conținutului. Publicațiile care vor să fie incluse în căutări trebuie să respecte anumite cerințe privind standardele jurnalistice, lizibilitatea, responsabilitatea și altele. (Alina-Elena Vasiliu)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu