Skip to main content

O jurnalistă din Siria care a instruit o sută de reporteri, premiată pentru etică și curaj de Reporteri fără Frontiere și France Presse

 
O jurnalistă din Siria care a instruit o sută de reporteri, premiată pentru etică și curaj de Reporteri fără Frontiere și France Presse
Siria

Jurnalista siriană Zaina Erhaim a fost distinsă cu premiul ”«Peter Mackler» pentru Etică și Curaj Jurnalistic” 2015, oferit de Reporteri fără Frontiere și de Agenția France-Presse, scrie timesofoman.com, citând organizatorii competiției.

Zaina Erhaim trăiește și lucrează în Siria, iar în ultimii doi ani a instruit aproximativ 100 de cetățeni sirieni pentru a deveni reporteri de presă scrisă și televiziune și a pus bazele unor reviste și ziare siriene independente. Jurnalista în vârstă de 30 de ani este, de asemenea, coordonatorul unui proiect al Institute for War and Peace Reporting (IWPR), o organizație internațională care sprijină jurnaliștii din țările aflate în conflict, în criză sau în tranziție.

Publicitate

„Zaina Erhaim este o forță care multiplică valorile jurnalistice într-o țară sfâșiată de violență și de iraționalitate”, a declarat Camille Mackler, directorul de proiect al Premiului ”Peter Mackler”. În același timp, Delphine Halgand, directorul organizației „Reporteri fără Frontiere” din Statele Unite ale Americii, a precizat că, prin acest premiu, „aducem un omagiu curajului celor din Siria, care luptă pentru libertatea de informare”.

Distincția îi va fi oferită jurnalistei în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Clubul Național de Presă din Washington, pe 22 octombrie.

Premiul ”Peter Mackler” a fost instituit în onoarea jurnalistului cu același nume al Agenției France-Presse, chiar în anul în care acesta a încetat din viață, în 2008. (Alina-Elena Vasiliu)

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu