Skip to main content

Prima TV, executată silit de Trăsniții pentru 60.000 de euro. Postul TV blochează decizia în instanță

 
Prima TV, executată silit de Trăsniții pentru 60.000 de euro. Postul TV blochează decizia în instanță
trasnitii

Postul Prima TV, deținut de omul de afaceri Cristian Burci, obligat de instanță să-și plătească datoria către Trăsniții. Decizia vine după ce Prima Broadcasting Group (care operează Prima TV) a fost acționată în judecată se Grig Chiroiu Media Company, casa de producție a serialului Trăsniții, difuzat la Prima din anul 2003.

Tribunalul București a decis în ședința de astăzi să dea câștig de cauza Grig Chiroiu Media Company și, astfel, obligă postul de televiziune la plata sumei de 266.066 de lei (aproximativ 60.000 de euro), reprezentând o factură restantă din luna aprilie. Decizia Tribunalului nu este definitivă, aceasta putând fi atacată în 10 zile de la comunicare.

Publicitate

Pe de altă parte, tot Tribunalul București a decis astăzi, într-un alt dosar deschis de Prima Brodcasting Group, că „dispune suspendarea provizorie a oricăror proceduri de executare silită a bunurilor debitoarei SC PRIMA BROADCASTING GROUP SRL până la pronunţarea hotărârii cu privire la cererea de deschidere a procedurii insolvenţei”.

Reamintim că societatea care operează Prima TV ș-a ceru insolvența în urmă cu o săptămână, primul termen al instanței în acest caz fiind 3 septembrie.

Pe rolul Tribunalului București mai există o solicitare de intrare în insolvență pentru Prima Broadcasting, din partea companiei OMV Petrom Marketing.

Cererea de insolvență vine într-o perioadă dificilă pentru Prima TV, cu întârzieri de salarii, dar și cu trimiterea unor angajați în concediu din cauza situației delicate a canalului TV.

Prima TV a fost lansat de Cristian Burci în decembrie 1997, pe licența postului Amerom. În 2005, omul de afaceri a vândut postul către SBS Broadcasting. Burci mai deține și ziarele Adevărul și Click, pe care le-a preluat de la omul de afaceri Dinu Patriciu.

Prima TV nu este singura companie deținută de Cristian Burci care și-a cerut insolvența.

  • După preluarea de la Dinu Patriciu, compania Adevărul Holding a intrat în insolvență, în toamna lui 2012. Principalul creditor al companiei este o firmă controlate de Cristian Burci, Elida Media.
  • Agenția de publicitate Media Direction și-a cerut insolvanța în cursul anului trecut. Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenția, declarau atunci pentru Paginademedia.ro că situația are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuț, în urma căruia Media Direction a rămas cu o “gaură” de peste două milioane de euro.

-

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • acum ca si Trasnitii (care nu mai sunt nici negru sub unghie de cand a plecat Marlanu) pleaca de la prima, atunci e clar, prima tv se va inchide. baby broker a bagat prima la sapa de lemn, si intrarea in insolventa e inceputul sfarsitului. eu cred ca prima se apropie de desfiintare daca pleaca si Trasnitii (tot ce mai are prima acum).
  • oameni buni, voi cei de la pagina de media, nu mai spuneți... trimiterea unor angajați în concediu, că nu e corect. angajații ăia au fost concediați de-a dreptul și mai urmează o rundă grozavă de concedieri. burcică nu mai are bani nici să-și ia o țitronadă

Trimite un comentariu