Skip to main content

Media Direction, asaltată de cereri de executare silită: șapte în ultimele luni. Agenția lui Cristian Burci, afectată de cazul Bigger-Marcel Străuț

 
Media Direction, asaltată de cereri de executare silită: șapte în ultimele luni. Agenția lui Cristian Burci, afectată de cazul Bigger-Marcel Străuț
judecatorie

judecatorie

Publicitate

Mai multe companii au cerut în instanță executarea silită pentru diverse sume datorate de agenția Media Direction. Compania lui Cristian Burci a primit șapte astfel de cereri, de la posturi precum Antena 3 și Kanal D. Două au fost acceptate de instanță.

Oficialii grupului BBDO, din care face parte agenția, spun că situația de acum are o cauză mai veche: cazul Bigger Group – Marcel Străuț, în urma căruia Media Direction a rămas cu o "gaură" de peste două milioane de euro.

Detalii, în continuare:

Șapte procese de executare silită sunt deschise în prezent în instanță către Media Direction. Trei vin dinspre grupul Intact:

Antena Group: Cererea a fost înregistrată pe 11 iunie. Obiectul: încuviințarea executării silite

Antena 3: Cerere înregistrată pe 11 iunie.

Grupul Media Camina: cererea a fost înaintată pe 11 iunie și s-a judecat pe data de 16. În acest caz, instanța a admis cererea de executare silită a unor bilete la ordin în valoare totală de 45.000 de euro.

Soluția instanței:

- Admite cererea de încuviinţare a executării silite formulată de creditoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, prin Biroul Executorilor Judecătoreşti Asociaţi Sterca şi Sandu, împotriva debitoarei SC Media Direction SRL.

- Încuviinţează executarea silită a titlurilor executorii reprezentate de biletul la ordin (...) emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 28.04.2014, şi biletul la ordin din 10.04.2014, emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 25.05.2014, pentru recuperarea sumei de 199.686,59 lei şi a cheltuielilor de executare, prin toate formele de executare prevăzute de lege.

- Autorizează pe creditoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlurile executorii reprezentate de biletul la ordin seria INGB3AA nr. 0407984 din 10.04.2014, emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 28.04.2014, şi biletul la ordin seria INGB3AA nr. 0407985 din 10.04.2014, emis de SC Media Direction SRL în favoarea SC Grupul Media Camina (GMC) SRL, scadent la 25.05.2014. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 16.06.2014.

Cable Direct: Regia de publicitate Cable Direct a depus cererea pe data de 6 iunie

Evenimentul zilei: Editura Evenimentul și Capital a cerut insolvența Media Direction pe 4 iunie. Compania care editează EVZ este în insolvență, iar recuperarea datoriilor din piață face parte din planul de reorganizare.

Kanal D: Compania Dogan Media, care deține postul Kanal D, a făcut cererea pe 29 mai.

Instanța a admis cererea postului turcesc fără cale de atac, la începutul lunii iunie. Suma: aproximativ 100.000 de euro.

Media Point: Regia de publicitate se află în proces cu Media Direction pentru o altă cauză. Compania a cerut insolvența Media Direction, la începutul lunii aprilie, iar termenul a fost fixat pentru sfârșitul acestei luni.

Nora Marcovici: "Suferim de pe urma problemei cu Bigger"

"Am făcut contestații pentru soluțiile date până acum", a declarat Nora Marcovici, CEO al grupului BBDO, din care face parte agenția de media.

Cum s-a ajuns la această situație?

"Suferim de pe urma cazului Bigger Group, de acum câțiva ani. Pentru Media Direction, paguba a fost însemnată", a explicat Nora Marcovici.

"Ne dorim să trecem peste acest moment, iar jucătorii din piață să înțeleagă situația", a adăugat Nora Marcovici.

Piața media a fost zguduită în primăvara lui 2009 de cazul Bigger Group. Marcel Străuț, proprietarul agenției, a închis peste noapte compania, lăsând în piață găuri de milioane de euro.

Media Direction a fost una dintre cele mai afectate agenții cu o pagubă de aproximativ două milioane de euro.

Marcel Străuț a fost condamnat anul trecut la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de delapidare, complicitate la delapidare și spălare de bani, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Media Direction a făcut un Apel la această sentință, deoarece nu face referire la recuperarea banilor, încercând să obțină un verdict favorabil și în legătură cu sumele pierdute de agenție. Apelul se va judeca în această toamnă.

În apel, Media Direction solicită recuperarea unei sume de 4,5 milioane de euro, care include, pe lângă paguba inițială, penalități.

“De când s-a întâmplat cazul Bigger Group, încercăm să ținem situația sub control. Pentru noi a fost vorba de sume mari, pentru care am plătit și TVA. Sperăm că se va rezolva în justiție”, a mai spus Nora Marcovici.

Soluția instanței în cazul Marcel Străuț, aici.

Cum a închis brusc Marcel Străuț agenția Bigger Group, citiți aici.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu