Skip to main content

Compania Spectacular, plângere penală împotriva a patru directori din Metrorex. Ce acuză firma de panotaj

 
Spectacular 21 august Piata Muncii
Spectacular 21 august Piata Muncii

Compania de publicitate Spectacular a depus o plângere penală împotriva a patru manageri ai Metrorex. Cei vizaţi sunt Cătălin Homor (director general interimar), Sorin Cristea (director al serviciului juridic), Daniel Stoian (şef serviciu marketing asocieri-închirieri) şi Aurel Radu (fost director general).

Publicitate

În plângerea penală, Spectacular acuză conducerea Metrorex (cu care este şi în proces) că a blocat contractul de asociere „prin abuz în serviciu”.

Ce spune plângerea penală:

"La data de 19.10.2011 între Metrorex şi Spectacular s-a încheiat contractul de asociere în participaţiune în vederea exploatării în comun, pe o perioadă de 10 ani, a spaţiilor administrate de Metrorex pentru desfăşurarea unor activităţi de publicitate.

Colaborarea dintre cele două societăţi a fost promptă şi benefică până la momentul în care la conducerea Metrorex a fost numit domnul Cătălin Homor, caruia i-am înaintat periodic o serie de adrese prin care solicitam aprobarea a numeroase proiecte publicitare şi a specificţiilor tehnice necesare, însă propunerile noastre au fost respinse de către acesta.

Aparent conducerea Metrorex prezintă o serie de refuzuri ”întemeiate” însă, practic, acestea nu au o justificare legală, împiedicându-ne să ne exercităm drepturile conferite prin contractul de asociere în participaţiune, respectiv realizarea unor profituri financiare pentru ambii asociaţi.

Abuzul în serviciu săvârşit de persoanele din conducerea Metrorex este evident, acestea refuzând solicitările de aprobare a campaniilor publicitare fără o justificare pertinentă.

Condiţiile Tehnice menţionate în cuprinsul caietului de sarcini nu fac referire la dimensiunile suporturilor publicitare, ci menţionează că „Suporturile publicitare vor trebui să aibă un design modern, vor fi construite din materiale de calitate rezistente la coroziune, cu geamuri din sticlă securizată. Sistemele de prindere trebuie să elimine riscul unei desprinderi accidentale. Pentru suporturile publicitare aflate în apropierea căii de rulare, iluminatul se va face astfel încât să nu afecteze vizibilitatea conducătorilor trenurilor.”

Rezultă astfel, că persoanele din conducerea Metrorex sunt obligate să aprobe solicitările subscrisei cu privire la executarea contractului de asociere în participaţiune, câtă vreme datele tehnice ale suporturilor publicitare nu contravin celor menţionate în caietul de sarcini, anterior citate.

Abuzul în serviciu al celor mai sus numiţi, este cu atât mai mult evident cu cât suporturile propriu-zise sunt montate deja în staţiile de metrou, iar subscrisa nu am solicitat decât aprobarea decorării acestora, aprobare ce nu am primit-o deoarece „asociatul” nostru refuză abuziv să ne-o acorde, inventând motive ce nu au la bază un suport tehnico-juridic.

Până la acest moment, am efectuat amplasarea unor panouri publicitare cu dimensiuni distincte în baza unor raporturi de bună-înţelegere cu conducerea Metrorex şi cu respectarea clauzelor contractuale."

Istoria conflictului Spectacular - Metrorex

Conflictul dintre Spectacular şi Metrorex a început după ce regia nu a mai permis companiei de panotaj să amenajeze spaţiile publicitare de la metrou.

Firma de panotaj a acţionat în judecată Metrorex, invocând blocarea abuzivă activităţii, respectiv faptul că regia de transport nu îi mai permite amenajarea spaţiilor publicitare din staţii. De cealaltă parte, Metrorex spune că “Spectacular nu a respectat clauzele contractuale”, respectiv că dimensiunile panourilor amenajate nu sunt conforme cu cele din contract.

Detalii, în continuare:

ÎN INSTANŢĂ: Spectacular invocă prejudicii de 3,5 milioane de euro

La începutul lunii mai, Spectacular anunţa agenţiile de publicitate că activitatea de amenajare a panourilor de metrou este blocată. “Ne-a fost blocată activitatea printr-o interpretare abuzivă a contractului, în încercarea de a ne forţa să renunţăm la acesta”, se arăta în mesaj, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Ulterior, compania de panotaj Spectacular a deschis mai multe acţiuni împotriva Metrorex. Potrivit informaţiilor de pe portalul instanţelor de judecată, Spectacular a deschis o acţiune împotriva Metrorex prin care compania de panotaj solicită suma de de 16.163.824 de lei (3,6 milioane de euro).

La data de 30 iunie, Spectacular a deschis două acţiuni la Judecătoria Sectorului 1, o ordonanţă preşedinţială (respinsă între timp) şi un proces. Prin ambele, Spectacular cere Metrorex să-i lase să-şi continue activitatea, astfel încât să poată folosi în continuare panourile din staţiile de metrou.

METROREX: Spectacular nu a respectat clauzele contractuale

Metrorex a publicat pe site un scurt comunicat de presă legat de conflictul cu Metrorex. Comunicatul spune că Spectacular nu a respectat clauzele contractuale. Mai concret “Spectacular trebuie sa monteze suporturile publicitare cu forma si dimensiunile prevazute in Anexa 1 a contractului ce a facut obiectul licitatiei din 2011 si sa achite platile restante catre Metrorex”.

La licitaţia din 2011, Spectacular a câştigat oferind “minim 700,000 Euro anual.

Metrorex:

Spectacular nu a respectat clauzele contractuale cu Metrorex si nu a achitat platile restante

Metrorex a notificat firma Spectacular OOH&Printing S.R.L. pentru respectarea contractului nr. 70/2011. Mai concret, Spectacular trebuie sa monteze suporturile publicitare cu forma si dimensiunile prevazute in Anexa 1 a contractului ce a facut obiectul licitatiei din 2011 si sa achite platile restante catre Metrorex.

Notificarea s-a realizat in urma constatarilor de nerespectare a clauzelor contractuale si in baza Hotararii Consiliului de Administratie al S.C. Metrorex S.A. - nr. 3/06.05.2015.

Oficialii companiei Spectacular au reacţionat spunând că panourile “au fost instalate exclusiv cu semnatura reprezentantilor Metrorex”.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus