Skip to main content

Ioana Moldovan, dezvăluiri despre Andrei Zaharescu din perioada Pro TV. Acesta ar fi primit bani de la invitați

 
Ioana Moldovan, dezvăluiri despre Andrei Zaharescu din perioada Pro TV. Acesta ar fi primit bani de la invitați
andrei-zaharescu-2-1

„Zaharescu lua șpagă la greu de la invitați. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private - nimeni nu scapa”, a povestit Ioana Moldovan Bușcu, fostă colegă de pupitru cu Andrei Zaharescu în 1998, la emisiunea „Ora 7, bună dimineața”. Dezvăluirea, făcută pe pagina de Facebook a jurnalistei, a venit în contextul amintirilor Doinei Gradea (pe larg, AICI), care se limitase doar la a spus că Zaharescu transformase emisiunea în „talcioc personal”.

„Zaharescu a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieților doctori chitanțe scrise de el. Intr-o zi, o doctorița invitata in emisiune si-a uitat banii acasă si, intr-un moment in care Zaharescu nu era in studio, a întrebat-o pe Reisler daca poate sa plătească data viitoare.”, a mai povestit Ioana Moldovan.

Situația ar fi ajuns și la urechile conducerii Pro TV la momentul respectiv. Cum s-a rezolvat problema? „In loc sa fie dat afara, pus sa aducă banii înapoi si dat pe mâna poliției, Zaharescu a fost mutat intr-o sinecura la Petrom. Eu si, probabil, ceilalți prezentatori am fost chemați la avocata trustului, Liliana, si forțați sa semnam o hârtie prin care ne angajam sa nu pomenim vreodată de aceste hotii. In caz ca vorbeam, urma sa plătim o suma uriasa.”, povestește fosta prezentatoare de la Pro TV.

Publicitate

Paginademedia.ro a solicitat un punct de vedere lui Andrei Zaharescu, acum consul în Africa de Sud, însă acesta a declarat că nu dorește să facă niciun comentariu.

Povestea Ioanei Moldovan, în continuare:

„Am vazut ca se lucrează intens la istoria PRO TV. Am dat peste cearta dintre Doina Gradea si Andreea Berecleanu.
Doina zice ca Andreea Berecleanu si Andrei Zaharescu au fost mutați din televiziune pe motiv ca " au prezentat un jurnal de dimineața mult prea comercial". Andreea zice ca ea nu a prezentat niciodată jurnalul de dimineața. Si de aici a izbucnit cearta. Gradea a făcut-o proasta, Berecleanu a făcut-o "usiera".

Ma vad nevoită stimați telespectatori😀, sa va povestesc cum au stat lucrurile.
Acțiunea se petrece in 1998. Știrile de dimineața erau prezentate nu de Berecleanu si nici de Gradea, ci de mine, Ioana Moldovan. Il aveam partener de prompter pe actualul consul al României in Africa de Sud, îndrăgitul Andrei Zaharescu.

Zaharescu lua șpagă la greu de la invitați. Doctori, cabinete stomatologice, clinici private - nimeni nu scapa. In fiecare dimineața ne arata ceasurile lui scumpe si pantofii prețioși. Eu, Neti, Irina Reisler si Ioan T. Morar, ceilalți prezentatori din matinal, habar n-aveam de acest comerț. Zaharescu a mers cu tupeul atât de departe încât le dădea bieților doctori chitanțe scrise de el. Intr-o zi, o doctorița invitata in emisiune si-a uitat banii acasă si, intr-un moment in care Zaharescu nu era in studio, a întrebat-o pe Reisler daca poate sa plătească data viitoare.

Așa a fost dezlegat misterul ceasurilor lui Zaharescu.
In loc sa fie dat afara, pus sa aducă banii înapoi si dat pe mâna poliției, Zaharescu a fost mutat intr-o sinecura la Petrom. Eu si, probabil, ceilalți prezentatori am fost chemați la avocata trustului, Liliana, si forțați sa semnam o hârtie prin care ne angajam sa nu pomenim vreodată de aceste hotii. In caz ca vorbeam, urma sa plătim o suma uriasa. Eu aveam 21 de ani, eram in ultimul an la teatru si imi doream slujba, așa ca am semnat. Cred ca a semnat multă lume, fiindcă vestea se raspindise. A fost un abuz juridic inimaginabil si toată lumea a înțeles încă de atunci, ca Zaharescu nu putea sa fie singur in aceasta poveste. El împărțea cu cineva sumele culese zi de zi si cred ca acel cineva a avut grija sa-l facă dispărut.
Asta e doar o frântură din istoria cu umbre a PROTV care, iată, nu seamănă deloc cu versiunea poleită a oamenilor care se mândresc cu ea.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Eu isteț pe-aici care îi explică Ioanei Moldovan ce a trăit ea de fapt. Băi, Rock&Rolex, la 2500-5000 $ pe zi își putea lua trei Longine zilnic și un Rolex pe săptămână. Îți dădea și ție un Siko șpagă să nu-l dai în gât.
 • Ce interesanta revenire la trecut....Credeam ca se traieste doar in prezent....In rest, de ce sunt oare criticate abordari de pionierat in materie de acces contra cost in emisiuni de divertisment, mascate in emisiuni de stiri? Modelul a functionat si cei ce l-au practicat sunt bine....:)))
 • Ce nu stie Ioana Moldovan si cred ca nici prin cap nu-i trece, nici ei, nici altora, e ca Longines-urile, Patek-urile, Vacheron-urile de la mana lui Zaharescu erau...false. Da, erau replici de 200 € bucata. Ăsta e omul.
 • Pai de ce nu a zis atunci? De ce zice doar acum? Au mers pe burta sa le fie bine!
  Sigur si ele au castigat bani, sa nu faca pe fraierele.
 • Ai vazut, Andreea? cand iti ziceam ca inca suntem vii! Daca taceai, filozoafa ramaneai, trebuia s-o lasi cum a cazut. Asa ai sanse sa te bagi singura in puscarie, ca ai favorizat infractorul si la mititica n-au post de televiziune.
 • Ce sens? Ca sa ii vedem exact asa cum sunt, nu cum se descriu ei: cinstiti, onorabili, persoane exemplare, modele.
 • Cine ajunge sus in trustul Varanului trebuie sa isi merite postul, sa faca niste golanii, sa aiba o lipsa de caracter. E ca in Guvern sau Hells Angels: trebuie sa comiti cel putin o infractiune ca sa primesti functia. Cam toti de pe acolo se incadreaza intr-un sablon de mitocanie, numai daca enumeram cateva dintre actualele si fostele vedete ale Varanului intelegem ce gunoaie se califica pentru a intra pe post. Doar un golan adevarat putea ajunge purtatorul de cuvant al unui infractor plagiator. 99% sunt convins ca Ioana Moldovan are dreptate, acestea erau practicile corporatiste in Romania neocomunista.
 • Felicitari Ioana Moldovan. Berecleanu a plecat cam ciudat de la PRO.Era insarcinata, a vent la machiaj si acolo o pregateau sa intre la stirile de la ora 17 pe Monica Dascalu.Probabil a primit explicatii dupa aceea. Asa se vorbea in acea perioada.
 • Pai, daca vreun om normal ar face ce a facut el....in secunda 2 ajunge sa aiba cel putin probleme. Andrei Zaharescu nu a avut, ba chiar incet incet a avansat in cariera. Asta inseamna sa fii mafiot! Sau mai degraba, aflat sub protectia securitatii, singura care te poate scapa de orice atat timp cat esti in simbria lor. Bravo Andrei Zaharescu! Succes pe mai departe!
 • Si de ce sa dezgropam mortii? Pare interesant, dar n-are sens.
  Sigur sunt multe, foarte multe povesti secrete din televiziunile de atunci..
 • Si apoi acest Zaharescu a fost numit de Ponta purtator de cuvant al guvernului Romaniei? Si mai departe consul al Romaniei in Africa de sud??? Wow!

Trimite un comentariu