Skip to main content

PRESA DE AZI. Corneliu Vadim Tudor, pe prima pagină. Ce au scris ziarele despre "ultimul tribun al poporului"

 
PRESA DE AZI. Corneliu Vadim Tudor, pe prima pagină. Ce au scris ziarele despre "ultimul tribun al poporului"
Adevarul

GALERIE FOTO. Moartea lui Corneliu Vadim Tudor ține prima pagină pe aproape toate ziarele tipărite care au apărut azi. Dintre ziarele generaliste, doar România liberă și Jurnalul Național nu au subiectul pe front.

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă primele pagini ale ziarelor de azi:

Adevărul: "S-a încheiat epoca Vadim", scrie Adevărul de azi, subiectul fiind deschiderea ziarului. "FINAL DE DRUM. Corneliu Vadim Tudor, liderul Partidului România Mare, a murit ieri, la vârsta de 65 de ani. Politicianul s-a stins din viață la Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei, din cauza unor afecțiuni cardiace". Ziarul dedică pagina 6 integral acestui subiect.

Evenimentul zilei: "Cum mor poeții când le vine: Adrian Păunescu și Corneliu Vadim Tudor" este titlul unei trimiteri de pe prima pagină din EVZ. "Două morți aproape identice. La o distanță de 5 ani", scrie Simona Ionescu, redactor-șef, pe pagina a doua a ziarului.

Libertatea: "A murit ultimul Tribun al poporului", scrie tabloidul Libertatea, în deschidere. "Tribunul, cu bunele și relele sale, a fost una dintre personalitățile marcante de după Revoluție. În ultimii ani nu s-a mai bucurat de un succes electoral deosebit, dar, după primele reacții ale publicului la vestea dispariției sale, este regretat de milioane de români."

Click: titlu tipic pentru un tabloid - Șoc! Corneliu Vadim Tudor a murit la 65 de ani. Dispariția politicianului nu este deschidere, doar o trimitere de pe prima pagină, iar subiectul este tratat pe jumătate de coloană, în pagina 5.

Ring: "Fondatorul PRM a încetat din viață. Ultimul mesaj primit de Corneliu Vadim Tudor" este titlul din cotidianul gratuit Ring. De fapt, era vorba de un SMS trimis de Gheorghe Turda lui Vadim Tudor în ziua în care politicianul a fost internat.

România liberă: Ziarul are o supracopertă cu reclamă la magazinul Unirea, deținut de proprietarul ziarului, Dan Grigore Adamescu. După supracopertă, deschiderea este "Shengen se destramă, UE blocată". "Germania a anunțat reintroducerea temporară a controalelor la frontiera cu Austria, pentru a limita afluxul de imigranți, ceea ce a declanșat o reacție în lanț", scie RL.

Jurnalul Național: Principalele subiecte sunt "Topul taxelor aberante inventate de guvernanți" și "Ping-pong cu pacienții în jocul de-a cardul". Tot pe prima pagină, o trimitere cu un subiect despre patronul Prima TV: "Cristian Burci, executat silit pentru credite bancare nereturnate". Un etaj din blocul situat în Piața Victoriei, aflat în proprietatea lui Burci, a fost scos la licitație pentru recuperarea unor credite neachitate luate de la Unicredit.

Ziarul financiar: "Doi bancheri din România câștigă peste un milion de euro pe an", scrie ZF în deschidere. Pe prima pagină, ziarul mai scrie că "Angajații români vor ajunge la salarii similare cu cele ale germanilor în 30 de ani" și că "Piața locală de pastile de dormit și calmante se apropie de 2 milioane de euro".

Gazeta sporturilor: "Rezistă Luce?" se întreabă GSP. Elogiat de spanioli, Lucescu dă piept cu mașina de goluri a planetei, Cristiano Ronaldo. Diseară, echipa antrenată de Mircea Lucescu, Șahtior, întâlnește Real Madrid în capitala Spaniei.

GALERIE FOTO. Primele pagini ale ziarelor de azi

  • Ziarul Financiar
  • Romania Libera
  • Ring
  • Libertatea
  • Jurnalul National
  • Gazeta Sporturilor
  • EvenimentulZilei
  • Click
  • Adevarul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu