Skip to main content

VIDEO. CNA nu vrea Sânge de Taur. Ce i-a deranjat pe membri la sintagma „Bun pentru femei, dacă-l beau bărbații”

 
VIDEO. CNA nu vrea Sânge de Taur. Ce i-a deranjat pe membri la sintagma „Bun pentru femei, dacă-l beau bărbații”
sange de taur

DIN PUȚUL GÂNDIRII CNA. Cum dovedești că vinul roșu e bun pentru femei, dacă-l beau bărbații? Această întrebare și-au pus-o membrii CNA, fără să găsească răspunsul. Ca urmare, s-au "supărat" pe spotul TV care vedea cu această promisiune.

Publicitate

Anumiți membri ai forului au luat ad litteram zicala românească, devenită slogan în reclama la vinul Sânge de taur. Astfel, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să interzică spotul la vinul Sânge de taur, din cauza ...sloganului: „Bun pentru femei, dacă-l beau bărbații”. S-a pus inclusiv problema aluziilor sexuale.

Răsvan Popescu, fost președinte al forului, a atras atenția că e o vorbă populară, care trebuie luată ca atare și nu interpretată ad litteram, dar Consiliul a supus la vot. Monica Gubernat a fost cea care a propus să se voteze intrarea în legalitate a spotului. Au votat pentru interzicerea reclamei Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu.

Motivul interzicerii reclamei este încălcarea articolului 120 (2), potrivit căruia „Nu se vor atribui alimentelor proprietăţi pe care acestea nu le posedă.”

Decizia CNA este tardivă, ca în cazul multor reclame: spotul analizat nu mai rulează pe posturile de televiziune din luna martie a acestui an. Membrii CNA au decis totuși să voteze intrarea în legalitate a reclamei pentru a preveni reluarea difuzării.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu