Skip to main content

Antena 3 a pierdut procesul cu Kovesi. Când a fost la CNA, cazul a trecut neamendat. Un membru CNA declara la acel moment despre Antena 3: „Nu aș fi chiar atât de dur în a contesta o sursă care spune ceea ce spune”

 
Antena 3 a pierdut procesul cu Kovesi. Când a fost la CNA, cazul a trecut neamendat. Un membru CNA declara la acel moment despre Antena 3: „Nu aș fi chiar atât de dur în a contesta o sursă care spune ceea ce spune”
Kovesi

Penalizată de Tribunal, dar nesancționată de CNA. Emisiunea Sinteza zilei, pentru care Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, a dat Antena 3 în judecată și a câștigat despăgubiri de 250.000 de lei, a fost neamendată de CNA. Reamintim că decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Emisiunea difuzată în 19 iunie 2014 a fost analizată de forul audiovizual în două ședințe, la pachet cu mai multe ediții În gura presei, care a avut ca subiect conflictul lui Badea cu motocicliștii.

Publicitate

Emisiunile au fost analizate prima dată pe 21 octombrie 2014 (la patru luni după ediția cu Kovesi la Sintezei zilei). La momentul respectiv, s-au făcut patru propuneri de amendare: 70.000 de lei (Florin Gabrea), 50.000 de lei (Valentin Jucan), 30.000 de lei (Christian Mititelu) și somație (Monica Gubernat). Dar niciuna nu a întrunit numărul minim de voturi, șase. Astfel, subiectul a fost reluat într-o a doua ședință, care a avut loc pe 13 ianuarie, dar nici atunci membrii CNA nu au reușit să jungă la un acord.

Ce spuneau în octombrie 2014 membrii CNA despre ediția Sinteza zilei cu Kovesi:

Radu Călin Cristea, membru CNA: – Povestea cu plângere făcută de CSM și doamna procuror-șef fac obiectul unui contencios vechi. Vă amintiți de speța cu doamna Hăineală. Și în acest caz, după părerea mea, cred că e vorba de o încercare a unei instituții, se încearcă atragerea CNA într-o anumită dispută juridică.

– Sunt aduse câteva acuzații doamnei Kovesi, numai că sunt de asemenea formulări care mie mi se pare că moderatorul și unii din invitații săi ridică și niște semne de întrebare.

– Și eu sunt tentat că niște vorbe rostite undeva pe niște trepte de un personaj cu o reputație clară în lumea interlopă să nu fie luate în considerare, dar, pe de altă parte, cine ar fi crezut că dezvăluirile făcute de fiul lui Bercea Mondialul vor risca procesul care s-a derulat. Nu aș fi chiar atât de dur în a contesta o sursă care spune ceea ce spune (n.r. – se face referire la momentul în care Bercea Mondialul, aflat în duba poliției, a povestit presei că o șpagă de două milioane de euro, pentru eliberarea sa, ar fi ajuns la mai multe persoane, printre care și Laura Codruța Kovesi).

Monica Gubernat, membru CNA: Discuțiile cu privire la viața privată a doamnei Kovesi mi se par impardonabile. Pentru incluziunile în viața privată eu propun somație.

În cazul emisiunii Sinteza zilei din 19 iunie au fost prezentate imagini de la o întâlnire dintr-o parcare, între Laura Codruţa Kovesi şi procurorul Valentin Şelaru. În aceeaşi emisiune, au fost făcute referiri la viaţa sentimentală a Codruţei Kovesi, despre care s-a spus că ar fi avut o relaţie cu şoferul său.

În plus, în aceeași emisiune a fost difuzată o înregistrare în care Bercea Mondialu' a spus că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la procurorul-şef al DNA, Codruţa Kovesi, la preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu