Skip to main content

CNA a aprobat împărțirea frecvențelor Impact FM din Suceava între două societăți

 
CNA a aprobat împărțirea frecvențelor Impact FM din Suceava între două societăți
CNA

Consiliul Național al Audiovizualului a admis solicitarea societății Impact Media SRL, din Suceava, de a ceda mai multe licențe radio către alte două firme.

Este vorba de un număr de opt licențe radio deținute de Impact Media SRL care au fost împărțite astfel: Iași, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei merg la Impact FM SRL (firmă care are și o licență la Gura Humorului), în timp ce licențele din Suceava, Piatra Neamț, Pașcani, Hârlău și Putna merg la Global Next Media.

Solicitarea firmelor a fost aprobată de CNA cu unanimitatea celor prezenți: Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și radu Călin Cristea. Pe de altă parte, Monica Gubernat nu a fost prezentă în sală la momentul votului.

ACȚIONARIAT. Impact FM SRL – Moldovan Dorin și Moldovan Silviu – Constantin câte 50%.

Global Next Media - Prisăcaru Monica – Elena și Prisăcaru Stelian – câte 50%

Publicitate

Reamintim că numele Impact FM apare într-o cercetare pornită de DNA în mai 2015, în care este vizat șeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor.

Cătălin Nechifor i-ar fi solicitat Monicăi Gubernat, membru în CNA, anularea unei decizii de retragere a licenţei de funcţionare a unei staţii radio din Gura Humorului, urmărind astfel să îşi asigure mediatizarea propriilor activităţi, potrivit Mediafax.

Monica Gubernat a spus la momentul respectiv că nu ştie despre ce este vorba şi nu doreşte să facă declaraţii.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, citate de Mediafax, în 31 iulie 2013, preşedintele CJ Suceava, Cătălin- Ioan Nechifor (PSD), i-ar fi solicitat Mariei Monica Gubernat, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, anularea deciziei de retragere a licenţei de funcţionare a staţiei radio din oraşul Gura Humorului aparţinând SC Impact, sancţiunea care fusese aplicată din 30 iulie 2013.

Preşedintele CJ Suceava ar fi urmărit astfel să asigure mediatizarea propriilor activităţi, "pentru crearea unei imagini favorabile la nivelul opiniei publice", arată procurorii în documentele citate.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Global Next Media foloseste ilegal numele de IMPACT FM, sloganul si nume de emisiuni, proprietatea SC IMPACT FM SRL (este decizie OSIM). Puteti verifica. Mi se pare corect sa anuntati lumea despre acest lucru.

Trimite un comentariu