Skip to main content

INCENDIUL din Colectiv, breaking news la televiziunile de știri, dar nu și la TVR

 
INCENDIUL din Colectiv, breaking news la televiziunile de știri, dar nu și la TVR
TVR

„Cea mai mare televiziune a tăcut în fața celei mai mari tragedii”, notează Cătălin Tolontan, într-o postare pe blogul său. Este vorba despre televiziunea publică, cea care ar trebui să aibă cele mai mari resurse, care în noaptea tragică din 30 octombrie a transmis programul obișnuit. Asta în timp ce principalele televiziuni de știri transmiteau informații de peste tot, de la locul accidentului, sau de la spitalele la care au fost trimiși răniții.

Digi, Antena 3, Realitatea și România TV au transmis în regim de breaking news, nu și B1TV, care nu a avut resurse, scrie Tolontan.

Publicitate

Din informațiile Paginademedia.ro, televiziunea publică a avut încă de noaptea trecută echipe pe teren, care au acoperit evenimentul, dar nu a avut transmisii în direct în timpul nopții. Singurele referiri în timpul nopții la tragedia din club au fost menționate pe burtiera TVR 1

Primul breaking-news de pe TVR a fost abia dimineața, la ora 7.00. În schimb, informații știrea a fost acoperită pe site-ul Știrile tvr.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • si protv sau antena1 trebuie acuzate aici, nu doar tvr. la o astfel de tragedie, cea mai mare din ultimii 25 de ani in romania, nu ai voie sa mai transmiti filme si divertisment. iar pentru antena1 era chiar simplu, trebuia sa preia transmisiunea antena3.

    a fost un esec total al televiziunilor generaliste.
  • B1tv difuza stiri in reluare aseara, in timp ce toate celelalte tv de stiri erau in breaking-news. Mai mult decat atat, au intrat in b-news chiar si cateva posturi din strainatate, cum ar fi bbc sau cnn. nu este posibil ca un post tv de STIRI din Romania sa nu difuzeze niciun fel de informatie (sau imagini) despre tragicul eveniment. Ar trebui reglementata cumva treaba asta de catre cei de la CNA. Nu ai resurse si nu poti transmite imagini de la evenimentele majore, nu te numesti post de stiri. In timpul zilei (adica cand au resurse) b1tv intra in breaking-news cu toate prostiile - cand e cald vara sau ninge iarna, cand e aglomeratie in trafic samd.
  • Eu am aflat de tragedie totuși de la TVR, care a rulat toată noaptea un text de Breaking news in partea de sus a ecranului. Era bine de menționat acest lucru, deși bineînțeles ca era de preferat ca televiziunea naționala sa-si fi intrerupt programul normal.

Trimite un comentariu