Skip to main content

La Măruță, amendat cu 50.000 de lei pentru trei emisiuni în care au fost difuzate imagini cu conținut violent

 

Consiliul Național al Audiovizualului a decis amendarea Pro TV cu 50.000 de lei pentru trei ediții ale emisiunii La Măruță din lunile aprilie și septembrie. În principal, în cadrul emisiunilor au fost difuzate imagini violente, n cazul cărora membrii CNA au considerat că a fost încălcată legislația audiovizualului în ce privește protecția minorilor.

Publicitate

Ce s-a întâmplat în emisiunile din 29 - 30 aprilie: 

Au prezentat mai multe înregistrări în care apar români care au manifestări agresive în străinătate. Emisiunile au tratat, în cea mai mare parte, subiectul legat de bărbații români care au înjurat trecătorii de pe străzile orașului Milano.

Invitații au fost chiar protagoniștii filmărilor care au afirmat fie că trăiesc pe banii părinților, fie că reușesc să facă bani din vânzarea hainelor. S-a menționat de câteva ori faptul că aceștia ar fura, iar reacția unui dintre bărbați a fost Hoțul neprins, negustor cinstit! În finalul subiectului, doi dintre invitați au lansat ideea cum că cei doi ar fi Copii de mingi ai interlopilor.

Un invitat în emisiune a susținut că el s-a distrat vizionând filmările și că, de fapt, bărbații au acționat în felul acesta din teribilism, iar avocatul Beatrice Comăniceanu a spus că bărbații au făcut ce au simțit și a dezmințit caracterul penal al faptelor acestora: „Eu sunt convinsă că dacă ar fi avut probleme cu legea, acolo, nu ar fi făcut aceste lucruri! Însăți acea înregistrare cu sticla. La fel, sunt convinsă că a fost plătită! Vă dați seama, erau camerele video dacă într-adevăr ar fi furat, automat ar fi ajuns la autorități, la Poliție!”

În aceeași emisiune a fost prezentat, în buclă, un film de pe YouTube, în care un tată își bătea fiica, în timp ce celălalt copil filma incidentul. Dar și imagini cu bătrâni abuzați într-un azil. Imaginile au fost prezentate fără a se menționa că urmează imagini cu puternic impact emoțional, potrivit raportului de monitorizare al Consiliului Național al Audiovizualului.

Vizată de amendă a fost și ediția La Măruță din 29 septembrie, în care s-a discutat, potrivit raportului de monitorizare cazul unei foste profesoare de geografie care și-ar fi tranșat soțul; cazul un băiat de 10 ani care a fost găsit mort într-o râpă, iar criminalul se află în libertate; cazul unui șofer din Craiova, care s-a bătut cu doi agenți de poliție locală, pentru că nu a fost lăsat să parcheze într-o zonă cu circulație închisă.

În acest timp, următoarele titluri au fost afișate pe ecran: E acuzată că și-a tranșat soțul și l-a pus în saci; Profesoara de geografie, acuzată că și-a tranșat soțul, Un ucigaș de copii în libertate, Polițist bătut și băgat în spital de un șofer. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • si pe cand amenda pentru emisiunea privind bigamia? E normal ca tinerii sa inteleaga ca e corect ce vad la individul asta de maruta (cu m mic fiindca nu merita mai mult)?
  • Măruță a început să plătească amenzi de când a schimbat tematica emisiunii, din divertisment în social, manelism, scandal...
  • emisiunile ca Acces direct sau La Maruta trebuie amendate concomitent, ca sa nu se lase deschis la interpretari, asta in afara cazurilor exagerate, lucru care nu se intampla acum. am intrat de curiozitate pe pagina acces direct ca sa descopar o stire din emisiune : O bătrână cu handicap din Suceava a trăit umilinţa vieţii ei! Scuipată şi înjurată de primar. banuiesc ca urmarea va fi o amenda tot de 50000 de lei?

Trimite un comentariu