Skip to main content

Mitingurile anti Oprea, deschidere la Știrile Pro TV, pe larg la TVR 1, aproape nimic la Antena 1. Știrile Intact, orientate pe „vinovați”

 
Mitingurile anti Oprea, deschidere la Știrile Pro TV, pe larg la TVR 1, aproape nimic la Antena 1. Știrile Intact, orientate pe „vinovați”
Image_1025-2003(CH-9)[1]

Manifestațiile care au cerut demisia lui Gabriel Oprea după accidentul motociclistului din coloana oficială au fost subiectul de deschidere al Știrilor Pro TV de la Ora 19.00, principalul jurnal al zilei.

Subiectul accidentului motociclistului a fost tratat în detaliu și la Jurnalul postului public. TVR 1 a vorbit atât despre declarația președintelui Iohannis (care a cerut lămuriri premierului și procurorilor), dar și despre poziția Parchetului, potrivit căreia Ministerul de Interne nu a furnizat toate datele necesare anchetei.

TVR 1 a punctat faptul că opoziția cere demisia lui Oprea, că au fost mitinguri astăzi în mai multe orașe din țară (București, Cluj, Târgu Mureș) și a prezentat imagini de la manifatațiile de stradă, atât din București, cât și din Târgu Mureș.

Publicitate

Accidentul a fost prima știre și la Observatorul Antenei 1, însă într-o altă abordare. Jurnalul postului Intact a pus accent pe condițiile de producere a accidentului, punctând ca posibile cauze lucrarea prost executată (din vina constructorului), starea tehnică a motocicletei (cu posibile probleme la frânare) și iluminarea slabă a străzii (după cum declara mătușa polițistului dispărut). În știre a fost și o mențiune de câteva secunde, cu imagini, de la proteste.

Observatorul a prezentat mărturia sub acoperire a unui polițist legat de cum se făceau coloanele oficiale, dar la modul general, nu referitor la coloanele cerute de vicepremierul Gabriel Oprea. Polițistul povestea despre cum se fac coloanele oficiale (nu preciza însă cine le cerea), despre cum sunt anunțați de traseu și cum trebuie să gonească prin oraș. De notat că, zilele trecute, mărturiile obținute sub acoperire de alți ziariști (printre care cei de la Digi 24) vorbeau tocmai de modul în care vicepremierul Oprea solicita coloană oficială.

Jurnalul Antenei 1 nu a prezentat deloc manifestațiile de stradă care cereau demisia lui Gabriel Oprea.

Image_1025-1900(CH-11)

Image_1025-2004(CH-9)[1]

Image_1025-2004(CH-9)[3]

Image_1025-2003(CH-9)[1]

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu