Skip to main content

Procesul Antena 3 - Kovesi, în pronunțare. Mihai Gâdea a spus în fața instanței că se ghidează după trei principii fundamentale ale presei: buna credință, interesul public și libertatea de expresie

 
Procesul Antena 3 - Kovesi, în pronunțare. Mihai Gâdea a spus în fața instanței că se ghidează după trei principii fundamentale ale presei: buna credință, interesul public și libertatea de expresie
mihai gadea buna

Tribunalul București a rămas în pronunțare în procesul în care procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cere daune morale de un milion de lei postului Antena 3 pentru o serie de afirmații la adresa ei făcute în emisiunea ''Sinteza zilei'' din 19 iunie 2014, scrie Agerpres.

La termenul de astăzi au fost depuse concluzii scrise și au fost ascultate pledoariile finale ale avocatului care reprezintă Antena 3, precum și ale ziariștilor Mihai Gâdea, Răzvan Savaliuc, Bianca Nae și analistului Mugur Ciuvică.

Publicitate

"Am pus o întrebare, nu am emis o judecată de valoare. Nu am avut nicio intenție să creez vreun prejudiciu doamnei Kovesi. Ar fi foarte trist ca, în urma deciziei în acest dosar, jurnaliștii să nu mai poată pune întrebări", a declarat Mihai Gâdea, citat de Agerpres.

El a spus că se ghidează după trei principii fundamentale ale presei — buna credință, interesul public și libertatea de expresie.

Reprezentanții postului au depus și o acțiune reconvențională, prin care cer procurorului șef al DNA suma de bani pe care aceasta a pretins-o drept daune morale.

Kovesi nu a dorit să mai dea declarații și a spus că punctul său de vedere se regăsește în cele 37 de pagini de concluzii scrise depuse la dosar.

În iunie 2014, Laura Codruța Kovesi a dat în judecată Antena 3 și pe jurnaliștii Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Bianca Nae, Radu Tudor și Răzvan Savaliuc, reclamând faptul că în emisiunea ''Sinteza Zilei'' din data de 19 iunie 2014 a fost acuzată că a mușamalizat ancheta în dosarul în care se efectuau cercetări față de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, și Mircea Băsescu.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu