Skip to main content

CNA a aprobat schimbarea acţionariatului companiei care deţine România TV. Ce explicaţii a dat reprezentantul postului

 
ghita-22_QMagazine
ghita-22_QMagazine

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat modificarea acţionariatului societăţii Ridzone Computers, care operează licenţa televiziunii de ştiri România TV, televiziune controlată de Sebastian Ghiţă. Totodată, forul audiovizual a decis să dea o somaţie publică postului de ştiri întrucât a operat modificări în acţionariat fără să ceară un acord prealabil la CNA, aşa cum spune legislaţia.

Publicitate

România TV are acum acţionar majoritar pe Catrinel Gheorghe, managerul staţiei, cu 96%, în loc de societatea RTV Satellite, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Roxana Niculescu, reprezentantul România TV, în relaţia cu CNA: „Paradoxal, meseria noastră este comunicarea, iar noi nu am reuşit să comunicăm între noi. Ce s-a întâmplat. Exista Ridzone Computers cu RTV Satellite şi Radu Tronaru. Bineînţeles că s-au început negocierile nu pentru preluare, ci pentru o investiţie europeană. Exista managerul care se numeşte Catrinel Maria Gheorghe. Normal că potenţialii investitoti au cerut foarte clar să vorbească cu o societate cu oameni transparenţi, drept pentru care au zis că este foarte bine ca doamna Catrinel Maria Gheorghe să devină acţioanarul majoritar cu 96%. Da, ne asumăm lipsa de comunicare.”

În documentaţia depusă la CNA, se menţionează că România TV a făcut o adresă prin care „prin care se aduce la cunoştinţa Consiliului modificarea acţionariatului societăţii şi se solicită acordul prealabil pentru efectuarea unei noi operaţiuni de modificare a acţionariatului, prin cooptarea unui grup european media până în luna decembrie 2015, cu precizarea că, la momentul definitivării negocierilor vor fi prezentate Consiliului detalii referitoare la noul acţionariat.”

STRUCTURĂ. Ridzone Computers avea drept acţionari societatea RTV Satellite (la care asociat unic este Tronaru Radu Mihai), cu 95% şi Tronaru Radu Mihai, cu 5%.  Dopă modificare, structura arată astfel: Catrinel Gheorghe, managerul Staţiei, cu 96%, şi Tronaru Radu Mihai, cu 4%.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ridzone Corleone Ridzone Corleone
    Oameni transparenti cu minte de transparenta vor aduce o investitie europeana invizibila cu restante salariale de rasu-plansu.
  • Sandel Catrinel Sandel Catrinel
    Poate ca noul „mogul” va plati restantele salariale vechi de mai bine de jumatate de an angajatilor ca sa nu fie datori vanduti ANAF-ului.

Trimite un comentariu

sus