Skip to main content

CTP, despre noua platformă Republica.ro: "e al treilea început în viața mea de ziarist. Suntem o mână de oameni, dar o mână curată, fără mizerie sub unghii"

 

Republica

Publicitate

„Republica este al treilea început în viața mea de ziarist", spune Cristian Tudor Popescu despre noua platformă Republica.ro, care este online din această săptămână.

"Republica nu mai este un ziar, suntem o mână de oameni, dar o mână curată, fără mizerie sub unghii. Și care, veți vedea, știe, nu numai pentru că Nae Caranfil e cu noi, să povestească fără să ceară pomană", a continuat jurnalistul.

Platforma Republica.ro este lansată, administrată și și deținută în mod egal de Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate aici. Din echipă mai fac parte Raluca Ion, care a fost în trecut editor Gândul și jurnalist la publicațiile Cotidianul, Dilema Veche și Evenimentul Zilei, și Loredana Voiculescu, care a lucrat în redacțiile Gândul și Adevărul.

Mai multe detalii despre noul proiect, dar și declarațiile fondatorilor, în continuare.

Potrivit echipei editoriale, "Proiectul dă voce opiniei argumentate și asumate, promovează valori și oameni care pot deveni modele, publică reportaje despre inițiative curajoase și face portrete ale unor oameni care arată că implicarea și meritocrația schimbă cu adevărat societatea. În jurul acestor valori și modele, platforma își propune să adune o nouă generație de lideri de opinie."

Republica.ro va publica analize și opinii semnate de personalități ale vieții publice și culturale din România.

Vor semna articole ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu, scriitorul Dorin Tudoran, regizorul Nae Caranfil, chirurgul Martin S. Martin, profesorul Marian Popescu, șeful Comisiei de Etică a Universității București, sau Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR. Cititorii platformei pot să devină, la rândul lor, autori.

Claudiu Pandaru:

"Unul dintre punctele centrale ale platformei este relația pe care o stabilim cu cititorii noștri. Îi invităm la o dezbatere adevărată, cu identitate asumată, iar fiecare dintre ei are posibilitatea de a deveni comentator, contributor și lider de opinie. Orice cititor care se loghează pe Republica.ro poate deveni parte a echipei editoriale".

Florin Negruțiu:

„După aproape două decenii de presă, pot spune că nimic nu-i mai frumos în meseria asta decât să scrii. Mă bucur și mai tare că pot scrie lângă niște oameni pe care îi prețuiesc, pe care i-am citit ani de zile și care ni s-au alăturat într-o Republică mai optimistă, mai curajoasă, mai inovativă, mai civilizată decât republica în care trăim".

 

Detail tehnice:

  • Permite infinite scrolling.
  • Implementează structurarea conținutului pe domenii de interes, afișate cititorului după relevanță.
  • Subiectele din meniu se generează dinamic.
  • Newsletterul personal. "Astfel, veți primi e-mail de la Cristian Tudor Popescu, dacă vă interesează ce scrie, ce citește, ce filme preferă", exemplifică cei din echipă.
  • Advertisingul este tratat ca un tip de conținut și este integrat, în mod neinvaziv, în experiența utilizatorului.
  • Noi formate de publicitate: gyroscope effect mobile banner (reclama se poate vedea în funcție de cum este mișcat telefonul

Pe partea de foto, site-ul va colabora cu Guliver, spune Alex Livadaru:

„Vom avea o galerie foto cu cele mai importante evenimente ale zilei, informații și fotografii curate de partenerii de la Guliver. Republica.ro lansează în premieră mesaje de advertising într-un format unic, pentru mobil. O experiență spectaculoasă pe care le-o oferim împreună cu clienții și agenția care a adus în România formatul gyroscope effect mobile banner".

Fondatorii:

Cristian Tudor Popescu - scriitor, editorialist și critic de film. Este fondatorul ziarului Gândul, iar în prezent este realizator de emisiuni la Europa FM și invitat permanent al Digi24.

Claudiu Pândaru - A fost director editorial al Mediafax Group, realizator al emisiunii „După 20 de ani" de la Pro TV, redactor șef al Gândul, șef al departamentului de politică internă al Pro TV și jurnalist la Radio France International București. În prezent, este jurnalist Digi24.

Florin Negruțiu - editorialist și jurnalist al Digi24. A fost redactor șef al ziarului Gândul.info.

Alex Livadaru a fost producător general la Mediafax Group, producător general al campaniei Pro TV „Tu știi ce mai face copilul tău", laureată cu pemiul Emmy, producător general „România te iubesc" (Pro TV) și producător general Current Affairs, Știrile Pro TV.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu