Skip to main content

Rareș Bogdan, despre propunerea de a conduce România liberă: Discuțiile vor continua doar dacă se dau salariile restante

 

Publicitate

"Nu am luat nicio decizie în legătură cu propunerea de la România liberă", a declarat pentru Paginademedia.ro realizatorul TV Rareș Bogdan. Condiția pentru continuarea discuțiilor cu Dan Grigore Adamescu: plata către angajați a salariilor restante.

Rareș Bogdan, pentru Paginademedia.ro:

"Voi continua discuțiile cu Dan Grigore Adamescu doar dacă li se plătesc oamenilor la zi salariile restante. Până atunci, nu. I-am spus și lui Dan Grigore Adamescu dar și directorului Adrian Rus că nu putem continua discuția dacă oamenii sunt neplătiți."

Reamintim că Dan Grigore Adamescu și Rareș Bogdan au purtat discuții pentru ca jurnalistul să fie director editorial al României libere, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Inițial, cei doi au ajuns la un acord.

Săptămâna trecută, redacția României libere a făcut publică o scrisoare de protest, în legătură cu "întârzierile salariale și managementul defectuos" al publicației. Documentul preciza că sunt restanțe salariale "între două și patru luni, în funție de departament".

Protestul Redactiei Romania libera fata de intarzierile salariale si managementul defectuos al grupului de presa Medien Holding

Deoarece in ultimele zile au aparut o serie de articole, unele neasumate despre situatia de la Romania libera, Redactia RL este nevoit sa faca unele precizari:

1. Redactia ziarului duce de ani buni o adevarata lupta de gherilla cu managementul trustului, mai exact cu managerul Rus Adrian-Ion, pentru a renunta la produsele slabe ale Medien Holding si a se concentra pe Romania libera (print si online). Luptele au inceput o data cu primele intarzieri salariale din 2011-2012. In aceasta disputa am solicitat arbitrajul patronului Dan Grigore Adamescu, care, de doua- trei ori, a fost de acord sa se intalneasca cu noi. In afara obtinerii pe moment a unei parti din salariile restante, intalnirile nu s-au soldat cu alt rezultat concret. Medien Holding a continuat sa scoata reviste-maculatura de genul "Bebelu" si altele, in timp ce site-ul si printul Romaniei Libere, ziar fanion al democratiei postdecembriste, au fost subfinantate, in ciuda faptului ca sunt profitabile.

2. Intre timp, conflictul dintre redactia Romaniei libere si Rus Adrian-Ion s-a acutizat, iar unul dintre efecte a fost acela ca salariile erau platite cu o luna intarziere si NUMAI dupa ce le ceream in mod expres si, frecvent, amenintam cu nescoaterea ziarului. Ani de zile a durat aceasta lupta care nu a ajuns pana acum in spatiul public, doar datorita atasamentului celor 20 de oameni din redactie fata de valorile Romaniei libere.

3. In ceea ce priveste site-ul RL, acesta a avut de suferit din cauza lipsei investitiilor si a proastei administrari a managerului Adrian Rus.

4. In ultimele doua luni, conflictul din redactie s-a inrautatit din nou dupa ce, din senin, “au aparut noi datorii” ale trustului, iar managerul general ne-a cerut ca, de acum incolo, sa acceptam ca salariile sa intarzie 60 de zile, nu 30 ca pana acum. In aceste conditii, i-am trimis o scrisoare lui Dan Grigore Adamescu in care ii spuneam ca nu vom mai scoate ziarul, daca nu ne plateste restantele. Am evitat totusi luarea unei decizii radicale, tot din atasament fata de Romania libera. Tot in aceasta perioada, managerul ne-a informat ca Dan Adamescu nu mai este de acord sa ramanem in sediul din Bulevardul Carol I si ca trebuie sa ne mutam la tipografia ziarului, in afara orasului, in apropiere de comuna Glina.

5. In urma cu cateva zile, trei oameni din redactie s-au intalnit cu Dan Grigore Adamescu la el acasa, pentru a-l intreba ce are de gand cu Romania libera si cand ne plateste salariile restante (intre doua si patru luni, in functie de departamentul la care lucreaza). In urma acestei discutii, Dan Adamescu ne-a instiintat ca va da un “reset” Romaniei libere, il va aduce pe Rares Bogdan in locul lui Dan Turturica si a lui Adrian Rus, pe care-i considera vinovati de ce se intampla cu Romania libera. De asemenea, patronul ne-a mai spus ca se vor achita restantele fata de noi, fara a da un termen clar, urmand ca pe viitor “sa decida Rares”.

6. Proprietarul acestui ziar poate face ce vrea cu Romania libera, iar Rares Bogdan se poate lauda cu capacitatile sale manageriale unde si cum crede de cuviinta. Totusi, pana sa vorbim despre viitor, trebuie rezolvat prezentul. Iar prezentul inseamna achitarea tuturor datoriilor financiare pe care Medien Holding le are fata de redactie, pana la orice eventuala modificare survenita la nivelul managementului sau actionariatului.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu