Skip to main content

Subiectiv.ro despre Putin, Cabral şi Guran, cei mai distribuiţi din blogosferă ieri

 

Publicitate

Cum a ajuns Putin să-i citeze pe soldaţii americani, o postare scrisă de Alex Mihăileanu pe subiectiv.ro, a fost ieri cel mai distribuit material din blogosferă. În topul materialelor cu cele mai multe share-uri de pe bloguri au urmat Cabral şi Moise Guran.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. Subiectiv.ro. Propaganda rusă: Cum a ajuns Putin să-i citeze pe soldaţii americani - 527 de share-uri

Din material:

După 9/11, a început să circule un citat atribuit generalului american Norman Schwarzkopf: “I believe that forgiving them is God’s function. Our job is simply to arrange the meeting.” Citatul este inventat, generalul se retrăsese încă din 1991, dar în 2003, în nişte apariţii în presă, a început să şi-l asume. Aşa că expresia s-a transformat în “Forgiveness is up to God. I just hope we hurry up the meeting.” Şi pentru că suna mişto, a început să fie folosit şi de alţii sub diverse forme.

Ei bine, zilele astea, a început să circule pe Twitter un citat atribuit lui Vladimir Putin care sună aşa: “To forgive the terrorists is up to God, but to send them to Him is up to me.” Da, cu siguranţă că sunt exact vorbele lui Putin, din imensul său puţ al gândirii. Citatul este inventat, generalul se retrăsese încă din 1991, dar în 2003, în nişte apariţii în presă, a început să şi-l asume.

2. Cabral. Galaţi. Băiatul şaten din microbuzul 60 - 519 de share-uri

Din material:

M-am mutat recent în Galaţi. Pe data de 03 noiembrie am urcat grăbită în 60. La următoarea staţie după ce am urcat, a apărut EL. (...) De atunci nu l-am mai văzut, deşi merg aproape zilnic cu microbuzul nr. 60. Nu ştiu cum să dau de el. Aş vrea să-l mai văd măcar o dată. Nu cer mai mult de atât. Cabral, mă poţi ajuta? Poate că băiatul din 60 te citeşte şi te urmăreşte.

3. Biziday. De la teroare la ură, de la populism cinic la extremism - 381 de share-uri

Din material:

Ca să intrăm şi noi în rândul lumii, deşi eu personal peste rândul ăsta aş fi sărit, putem vorbi în sfârşit şi în România despre un partid extremist, unul hotărât să câştige voturi pe spaimele şi pe ignoranţa maselor.

Nu, nu e vorba de facţiunile legionare finanţate cel mai probabil de Biserica Ortodoxă, nu e vorba nici de cele marxiste, finanţate aproape cert de Moscova, este vorba de partidul lui Traian Băsescu, finanţat de… nu ştim sigur de cine, dar DNA-ul lucrează la asta.

4. pah.ro. Cere-ţi scuze! (Ieri e deja târziu!) - 377 de share-uri

Din material:

„Îmi cer scuze. Îmi cer sincer scuze!”. Asta s-a auzit din gura Cristinei Guseth luni seară, în comisiile parlamentare în care era audiată ca propunere pentru postul de ministru al Justiţiei. Cine n-a parcurs toate ştirile, ar putea crede că este vorba despre scuzele pe care şi le-a cerut Cristina Guseth la finalul audierilor, după o prestaţie absolut dezastruoasă. Ei bine, nu. Erau scuzele adresate senatoarei-ungătoare-cu-mir-a-lui-Şova, pentru că o apelase cu „doamna deputat”.

5. Contributors.ro. Vintilă Mihăilescu - Vizita bătrânei doamne - 190 de share-uri

Din material:

Cînd am intrat, era o linişte mormîntală, doar telefoanele sunau din cînd în cînd: părinţii îşi căutau, probabil, copiii – relatează un pompier. Apoi părinţii au început să-şi recunoască fiii şi fiicele la morgă: I-am văzut doar picioruşul – plînge o mamă. Doar mînuţa a mai rămas din ea – plînge un tată. Iar altul priveşte în gol şi nu-i vine să creadă: Dar nu se poate, fetiţa mea făcuse şi facultatea, cum să moară!? Copiii aveau peste treizeci de ani, dar erau copiii lor. Erau copiii noştri!… Şi a urmat revolta.

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands PRO.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus