Skip to main content

Subiectiv.ro despre Putin, Cabral și Guran, cei mai distribuiți din blogosferă ieri

 

Publicitate

Cum a ajuns Putin să-i citeze pe soldații americani, o postare scrisă de Alex Mihăileanu pe subiectiv.ro, a fost ieri cel mai distribuit material din blogosferă. În topul materialelor cu cele mai multe share-uri de pe bloguri au urmat Cabral și Moise Guran.

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

1. Subiectiv.ro. Propaganda rusă: Cum a ajuns Putin să-i citeze pe soldații americani - 527 de share-uri

Din material: 

După 9/11, a început să circule un citat atribuit generalului american Norman Schwarzkopf: “I believe that forgiving them is God’s function. Our job is simply to arrange the meeting.” Citatul este inventat, generalul se retrăsese încă din 1991, dar în 2003, în nişte apariţii în presă, a început să şi-l asume. Aşa că expresia s-a transformat în “Forgiveness is up to God. I just hope we hurry up the meeting.” Şi pentru că suna mişto, a început să fie folosit şi de alţii sub diverse forme.

Ei bine, zilele astea, a început să circule pe Twitter un citat atribuit lui Vladimir Putin care sună aşa: “To forgive the terrorists is up to God, but to send them to Him is up to me.” Da, cu siguranţă că sunt exact vorbele lui Putin, din imensul său puţ al gândirii. Citatul este inventat, generalul se retrăsese încă din 1991, dar în 2003, în nişte apariţii în presă, a început să şi-l asume.

2. Cabral. Galați. Băiatul șaten din microbuzul 60 - 519 de share-uri

Din material:

M-am mutat recent în Galați. Pe data de 03 noiembrie am urcat grăbită în 60. La următoarea stație după ce am urcat, a apărut EL. (...) De atunci nu l-am mai văzut, deși merg aproape zilnic cu microbuzul nr. 60. Nu știu cum să dau de el. Aș vrea să-l mai văd măcar o dată. Nu cer mai mult de atât. Cabral, mă poți ajuta? Poate că băiatul din 60 te citește și te urmărește.

3. Biziday. De la teroare la ură, de la populism cinic la extremism - 381 de share-uri

Din material:

Ca să intrăm şi noi în rândul lumii, deşi eu personal peste rândul ăsta aş fi sărit, putem vorbi în sfârşit şi în România despre un partid extremist, unul hotărât să câştige voturi pe spaimele şi pe ignoranţa maselor.

Nu, nu e vorba de facţiunile legionare finanţate cel mai probabil de Biserica Ortodoxă, nu e vorba nici de cele marxiste, finanţate aproape cert de Moscova, este vorba de partidul lui Traian Băsescu, finanţat de… nu ştim sigur de cine, dar DNA-ul lucrează la asta.

4. pah.ro. Cere-ți scuze! (Ieri e deja târziu!) - 377 de share-uri

Din material:

„Îmi cer scuze. Îmi cer sincer scuze!”. Asta s-a auzit din gura Cristinei Guseth luni seară, în comisiile parlamentare în care era audiată ca propunere pentru postul de ministru al Justiției. Cine n-a parcurs toate știrile, ar putea crede că este vorba despre scuzele pe care și le-a cerut Cristina Guseth la finalul audierilor, după o prestație absolut dezastruoasă. Ei bine, nu. Erau scuzele adresate senatoarei-ungătoare-cu-mir-a-lui-Șova, pentru că o apelase cu „doamna deputat”.

5. Contributors.ro. Vintilă Mihăilescu - Vizita bătrânei doamne - 190 de share-uri

Din material: 

Cînd am intrat, era o liniște mormîntală, doar telefoanele sunau din cînd în cînd: părinții își căutau, probabil, copiii – relatează un pompier. Apoi părinții au început să-și recunoască fiii și fiicele la morgă: I-am văzut doar piciorușul – plînge o mamă. Doar mînuța a mai rămas din ea – plînge un tată. Iar altul privește în gol și nu-i vine să creadă: Dar nu se poate, fetița mea făcuse și facultatea, cum să moară!? Copiii aveau peste treizeci de ani, dar erau copiii lor. Erau copiii noștri!… Și a urmat revolta.

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands PRO

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu