Skip to main content

SUPRAÎNCĂRCAT. Kanal D, amendat pentru depășirea cu o oră și 40 de minute a timpului alocat publicității

 
SUPRAÎNCĂRCAT. Kanal D, amendat pentru depășirea cu o oră și 40 de minute a timpului alocat publicității
Televizor

Ultimele luni din an aduc o aglomerație a reclamelor în calupurile publicitare. La un singur post, monitorizarea CNA arată o depășire consistentă a celor 12 minute dedicate în mod legal publicității.

Publicitate

Postul Kanal D a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului cu suma de 15.000 de lei pentru depășirea timpului alocat publicității, în luna septembrie. Cu cât a depășit postul spațiul legal, în continuare:

Potrivit legii audiovizualului, televiziunile au voie să difuzeze cel mult 12 minute de publicitate comercială pe oră, în timp ce TVR, opt.

CNA a constatat că postul Kanal D a depășit în septembrie timpul alocat publicității cu un total de o oră și 40 de minute. Depășirile au fost înregistrate timp de 17 zile din luna septembrie, în intervalul 18.00 - 23.00.

De menționat că, într-o oră și 40 de minute intră aproximativ 200 de reclame de câte 30 de secunde.

Reprezentantul Kanal D, Cătălin Băleanu, a prezentat în fața membrilor punctul de vedere al postului, în care se invocă, printre altele, situația dificilă a industriei de publicitate.

„Piața de publicitate TV din România este și în acest an cu mult sub nivelurile înregistrate cu 7-8 ani în urmă și se împarte la mai multe posturi decât în acea perioadă de relativă normalitate, inclusiv la posturi care nu sunt licențiate în România”, a menționat reprezentantul postului.

„Pe această piață redusă valoric este foarte dificil pentru un post de anvergură să-și acopere exclusiv din publicitate costurile de funcționare. Cu toate acestea, postul Kanal D a reușit nu numai să reziste, dar și să aibă un succes important de audiență, prin eforturi financiare majore și fără a face restructurări de personal.”

„Situația aferentă lunii septembrie este un caz special și nu este reprezentativă pentru conduita postului nostru”, a mai spus reprezentantul postului.

În aceeași ședință, forul audiovizual a decis să trimită Antenei 1 o scrisoare de atenționare pentru depășiri de puțin  peste două minute pe toată luna septembrie.

Kanal D a mai fost amendat anul acesta, cu 100.000 de lei, pentru depășiri ale timpului alocat publicității cu aproximativ șase ore în perioada februarie - decembrie 2014 (detalii, AICI).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Ma bucur ca au luat amenda cei de la Kanal D.Asa le trebuie daca nu asculta si nu fac ce li se cere.Sa ea amenda in fiecare zi de acum in colo si sa nu mai faca cum vor ei.Kanal D este un post de c...t.

Trimite un comentariu