Skip to main content

TOP BLOGOSFERĂ. Lucian Mîndruță despre unguri și Petreanu cu ieșenii care fură drapele, între cele mai distribuite postări

 
TOP BLOGOSFERĂ. Lucian Mîndruță despre unguri și Petreanu cu ieșenii care fură drapele, între cele mai distribuite postări
Lucian Mandruta
Aproape 500 de share-uri pentru O „scrisoare deschisă” semnată de Lucian Mîndruță apărută în contextul știri despre presupusa tentativă de atac terorist de la Târgu Secuiesc. „N-ar fi trebuit să-i opriți voi pe cei suspectați că au încercat să ne arunce în aer pe toți?”, scrie Mîndruță în scrisoarea adresată „maghiarilor care nu vor să pună bombe”. 
 
Între cele mai distribuite subiecte pe blog intră și un text al lui Vlad petreanu, jurnalist și matinal la Europa FM, despre cum au sărit ieșenii în copaci să fure drapele. Textul lui Petreanu a fost share-uit de peste 300 de ori. 

O selecție de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro și Facebrands PRO:

Publicitate

1. lucianmindruta.ro, “Scrisoare deschisa maghiarilor care nu vor sa puna bombe”, - 483 share-uri pe Facebook.

Din material

Inainte sa inceapa isteria, inainte ca urmasii lui Vadim sa inceapa sa urle cu pumnul strans la voi si ochii iesiti din orbita, vin si va intreb cu inima deschisa: N-ar fi trebuit sa-i opriti voi pe cei suspectati ca au incercat sa ne arunce in aer pe toti?

2. petreanu.ro, “Cum au sarit iesenii in copaci sa fure drapelele” - 345 share-uri pe Facebook.

Din material

Este o situație de o tristețe sfâșâietoare. Oamenii aceștia devastează şi fură ziua în amiaza mare, fără rușine și fără frică. Nimeni, în afară de reporter, nu intervine. Scenele îmi amintesc de secvenţa morţii Madamei Hortense, în Zorba Grecul, când bătrânele satului concluzionează că bolnava nu mai are nici o şansă şi o jefuiesc înainte chiar ca ea să-şi dea duhul. 

3. contributors.ro,“Mesaj de 1 decembrie:pakistanizarea armatei si serviciilor”, un text de Sorin Ioniță - 243 share-uri pe Facebook.

Din material

Aceast model de guvernare în care „armata deţine un stat” nu e specific doar Pakistanului; el doar l-a perfecţionat la maxim. (...)  N-ai cum să nu te gândeşti la acest model atunci când observi ce trendy a devenit în România de la o vreme încoace să treci prin structuri educaţionale gen Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (instituţie complet diferită de Academia Tehnică Militară, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” sau Academia Navală „Mircea cel Bătrân), Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional de Apărare, dar mai ales Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. Toate acestea, în România anului 2015, sunt entităţi independente de cercetare şi ştiinţă avansată pe deplin recunoscute, încadrate cu sute de cadre bine pregătite care ţin cursuri la nivel de vârf. Faptul că nu aţi auzit de ei nu înseamnă că ei nu există, nu dau din picioare şi nu iau leafă.”

4. contributors.ro,“Alegeri universitare. Alte masti, aceeasi scena?!”, un text de Mircea Miclea - 120 share-uri pe Facebook.

Din material

„Universitățile românești au intrat în febra alegerilor. Prin birouri se fac și se desfac alianțe; se promit funcții contra voturi, se calculează șansele de reușită, se fabrică dosare pentru discreditarea oponenților, se fac înțelegeri cu misiți din presa scrisă sau online. Mă întristează acest spectacol”

5. oanacuzino.ro, "9 pasi pentru o sarcina usoara si sanatoasa", - 97 share-uri pe Facebook.

 

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands PRO

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu